Coca Cola'nın Özütü

Paramore

Dekan
Reaksiyon puanı
27
Colanın böcekten yapılma hikayesi mi? 81 yıldır paylaşılıyor.

Reaksiyon puanı
68
evet çoğu kişi biliyor coca cola haramdır. orjinal rengi yeşildir coca cola nın:)
bir de aldığımız 2lt yada 2.5 lt coca cola şişesinin üzerinde yazılan şekili coca cola yazısını ters çevirdiğimizde,

la mekke
la muhammed

yani mekke ve muhammed yoktur diyiyor. (haşşa)

LÜTFEN İÇMEYELİM

KAZUYA

Doçent
Reaksiyon puanı
20
evet çoğu kişi biliyor coca cola haramdır. orjinal rengi yeşildir coca cola nın:)
bir de aldığımız 2lt yada 2.5 lt coca cola şişesinin üzerinde yazılan şekili coca cola yazısını ters çevirdiğimizde,

la mekke
la muhammed

LÜTFEN İÇMEYELİM

komedi gibi ya

SKYNET

Doçent
Reaksiyon puanı
13

la mekke
la muhammed

LÜTFEN İÇMEYELİM

Coca Colaya devam.. :devil2:

srdrvrl

Asistan
Reaksiyon puanı
1

la mekke
la muhammed

LÜTFEN İÇMEYELİM
Bunun için bize resmi bir kaynak gösterebilirmisin!
Coco cola harammış marammış saçma bence haram olsaydı ve müslümanlar içmiyor olsaydı heralde dünyanın en büyük şirketi olamazdı.

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34

la mekke
la muhammed

LÜTFEN İÇMEYELİM

Yararlı bir bilgi olmuş. O zaman ters çevirmeden içmek lazım.

chawush28

Doçent
Reaksiyon puanı
10
Entomoloji üzerine eğitim yapmış biri olarak diyebilirim ki, coconeis adlı türün pigmentlerinin sanayide kullanıldığı doğru.. bu böcekten elde edilen boyar maddeler tekstil ürünlerinde kullanılıyor.. gıda sektöründe kullanıldığını hiç duymadım.. ama nede olsa kapitalist düşünce, kolayada koymuş olabilirler :) .. hem sadece coca cola değil ki pepsi, colaturka, rc cola, le'cola hepsi aynı renk bunların :)

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105

:clap::clap::clap:

Slaytı indirmedim eğer şu böcek hikayesi ise :laugh: bırakın diyorum ya. İnsanları kandırmak milletin hoşuna gidiyor :D Allah aşkına bir düşünün kimya sektörü okadar gelişmişken kolanın rengini bir böceğemi bağlı kalacak. Bu konu hakkında kimse ne belge ne bir veri gösteremez. Bu konuyla ilgili tartıştığım arakadşlar oldu. Belge istiyorum yok. İnternette birde mail dolaşır. Bir arkadaşımın amcası coco colada çalışıyormuş. Yok kaynı coco colada çalışıyormuş. görmüş böcekleri. Ya abi bırakın Allah aşkına :D Bunları saflar yer. Bir arada fare muhabetti çıkmıştı ona hiç girmiyorum :D He. Dersinki israil malı içmeyin. Bu mantıklı olur çünki bilinirki coco cola israile en büyük desteği veriyor. Ama en iyi colada coco cola bunu inkar etmek yanlış olur. Lütfen şimdi bu saçmalıkları bırakında biraz belge görelim he ?

Reaksiyon puanı
68
Coca Colaya devam.. :devil2:
Ben uyardım içmen yada içmemen sana kalmış:)

Bunun için bize resmi bir kaynak gösterebilirmisin!
Coco cola harammış marammış saçma bence haram olsaydı ve müslümanlar içmiyor olsaydı heralde dünyanın en büyük şirketi olamazdı.

ARkadaşım biraz mantıklı düşünsen Kaynağı oluyor olsaydı o cola satılmazdı. inanmıyorsan coca cola şişesinin üzerinde caco cola yazısı varya o poşeti yırt ve ters çevir arapçası olan birine göster. Sonucu gör. Bunların hepsi americanın oyunları. Slayta denilenlerde gerçek yalan değil.

Peki sende bana kaynak gösterebilir misin? coca colanın içinde bulunan maddelerin neler olduğunu (hepsi). Şişenin üstündekiler değil çünkü o şişenin üstündekiler her cola firmasının üretiği colalarda da var.

:P

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
içinde böcek de yok. muhammed yok vs yazısı da yok. inanmayın böyle şeylere.

eskibirkullanici

Profesör
Reaksiyon puanı
8
bu tür şeylere inanmamak için biraz şekeri karamel oluncaya kadar tavada yakın sonra onu şieşeye koyup birazda su ekleyerek çalkalayın.
bakın bakalım ne olmuş. asitsiz kola :D

asit olayını daha çözemedim ama onuda halletcez inşallah

Reaksiyon puanı
68
:clap::clap::clap:

Slaytı indirmedim eğer şu böcek hikayesi ise :laugh: bırakın diyorum ya. İnsanları kandırmak milletin hoşuna gidiyor :D Allah aşkına bir düşünün kimya sektörü okadar gelişmişken kolanın rengini bir böceğemi bağlı kalacak. Bu konu hakkında kimse ne belge ne bir veri gösteremez. Bu konuyla ilgili tartıştığım arakadşlar oldu. Belge istiyorum yok. İnternette birde mail dolaşır. Bir arkadaşımın amcası coco colada çalışıyormuş. Yok kaynı coco colada çalışıyormuş. görmüş böcekleri. Ya abi bırakın Allah aşkına :D Bunları saflar yer. Bir arada fare muhabetti çıkmıştı ona hiç girmiyorum :D He. Dersinki israil malı içmeyin. Bu mantıklı olur çünki bilinirki coco cola israile en büyük desteği veriyor. Ama en iyi colada coco cola bunu inkar etmek yanlış olur. Lütfen şimdi bu saçmalıkları bırakında biraz belge görelim he ?

bende böcek hikayesini duydum ama doğruluk konusunda sana kesinlik veremem ama dediğim gibi israilin oyunlarıdndan biri caco cola yazısını ters çevir arapça bilen birine göster.

X_Codesia

Profesör
Reaksiyon puanı
9
içine bi s.çmadıkları kalmıs slayta göre

Reaksiyon puanı
68
içinde böcek de yok. muhammed yok vs yazısı da yok. inanmayın böyle şeylere.

Araştır sonra konuş lütfen arapça bilen birine göster sonra konuşursan sevinirim. gelip ezberden konuşup başkalarının kafasını karıştırma.
Kanıt kanıt diyiyorsunuz resmi değil ama tesadüfte değil o yazı.

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
coco cola yazısını ters çevir arapça bilen birine göster.

eniştemin abisi uzun yıllardır arabistan'da yaşıyor. geldiğinde ona sormuştuk ters çevirip okuyunca öyle mi yazıyor diye hayır öyle birşey yazmıyor demişdi kendisi.
arapça bilen biri yok diyor. Ki bu ürün Arabistan'da da milyonlar satıyor. Bir sürü Müslüman'ın olduğu ülke de niye kargaşa çıkmasın şimdiye kadar..

Uso!

Doçent
Reaksiyon puanı
27
bu tür şeylere inanmamak için biraz şekeri karamel oluncaya kadar tavada yakın sonra onu şieşeye koyup birazda su ekleyerek çalkalayın.
bakın bakalım ne olmuş. asitsiz kola :D

asit olayını daha çözemedim ama onuda halletcez inşallah
Su yerine soda da kullanabilirsin aslında. :D

Reaksiyon puanı
68
cocacolasa3.gif

? Allah aşkına nasıl öyle bir şey yok diyiyorsunuz ya. alın kendiniz bakınnnn.

Bu yazı tesadüf mü ya. en azından bir harfi bile benzemeseydi tesadüf diyip geçecektim. Bence amerika ve israili tanımamışsınız.

0mrdr5

Profesör
Reaksiyon puanı
11
yahudilerin cola içmediğini biliyor musunuz

KAZUYA

Doçent
Reaksiyon puanı
20

komedi gibi cunku deli sacmasi islerle ugrasiyorsunuz. insanlar sizin sirtinizdan paralar kazaniyorlar. boyle sacma mailler yolluyorlar saflarin ilgisini cekiyor ardindan mail trafigi basliyor. sizin maillrinizi toplayarak bunlari satiyorlar.

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Şu konuya refarandum sokmayın lan. Ayrıca resme gelince. Bende el yazısı birşey yazarım. Bunu aynaya tutar üzerinde oynama yapar sağdan soldan çizik atarım istediğim anlamı yüklerim. Yapamayın beyler. Tamam israil malı. İsrail taraftarı değilim. Ama böyle şeylere kanmayın. Bözek konusundada dediğim gibi. Milyonlarca litre kolanın rengi biryerde yetişen böceğe mi bakıyor ? Kimya okadar gelişmişken adamların işleri güüçleri yok böcek peşindemi koşacak..

Reaksiyon puanı
68
Şu konuya refarandum sokmayın lan. Ayrıca resme gelince. Bende el yazısı birşey yazarım. Bunu aynaya tutar üzerinde oynama yapar sağdan soldan çizik atarım istediğim anlamı yüklerim. Yapamayın beyler. Tamam israil malı. İsrail taraftarı değilim. Ama böyle şeylere kanmayın. Bözek konusundada dediğim gibi. Milyonlarca litre kolanın rengi biryerde yetişen böceğe mi bakıyor ? Kimya okadar gelişmişken adamların işleri güüçleri yok böcek peşindemi koşacak..
tekrar diyiyorum böcek olayında bir şey diyemem ama orada oynama yapılmış yaznın üstünde diyiyorsun lütfen ya ne oynaması biraz mantıklı düşün güzel bak harfler aynı. hala şaşıyorum size gerçeği...

Hala tesedaüf diyiyorsanız pess

---------- saat 11:28 eklendi ---------- önceki mesaj saat 11:27 eklenmişti ----------

yahudilerin cola içmediğini biliyor musunuz
tabi içmezler avrupalılar bizden ayranımızı aldı colalarını verdi:)

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
? Allah aşkına nasıl öyle bir şey yok diyiyorsunuz ya. alın kendiniz bakınnnn.

Bu yazı tesadüf mü ya. en azından bir harfi bile benzemeseydi tesadüf diyip geçecektim. Bence amerika ve israili tanımamışsınız.

iyi de arkadaş hem arapça bilmiyorsun hemde coco-colanın ters çevrilip arapça gibi gösterilen yazı tipinde muhammed yok vs yazdığını doğruluyorsun.
arapça bilen akrabam yok yalan diyor arapça bilmeyen adam doğru diyor yok böyle birşey..

Reaksiyon puanı
68
orada bulunan 8 harfin de bir brine benzemesi tesadüf mü yani? en azından biri farklı olur bide ters çevrilmesini saymıyorum bile. tesadüfün büyüğü bu ya.

eskibirkullanici

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Su yerine soda da kullanabilirsin aslında. :D

bu benim aklıma neden hiç gelmedi acaba :D
ben daha çok şişeye üstten karbondioksit gazı verip içinde sıkıştırma uygulayarak yapmayı düşünmüştüm bunu :D

---ArcShotTR kola araştırma merkezi--- :D

Reaksiyon puanı
68
iyi de arkadaş hem arapça bilmiyorsun hemde coco-colanın ters çevrilip arapça gibi gösterilen yazı tipinde muhammed yok vs yazdığını doğruluyorsun.
arapça bilen akrabam yok yalan diyor arapça bilmeyen adam doğru diyor yok böyle birşey..

arkadaşım arapça bilemdiğim doğru ama ben bu konuyu çok araştırdım abartmıyorum bir kaç ay araştırdım. gelip burda sanaa ezberden konuşmuyorum. oradaki yazıyı kaç arapça- türkçe bilene gösterdiğimi biliyor musun. Bir kişiye göster mişsin ve o yok demişse yoktur başkasına göster. imamlara dahi sormuşum yani. adamlar o kadar yılı boşa okumamışlar.

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
orada bulunan 8 harfin de bir brine benzemesi tesadüf mü yani? en azından biri farklı olur bide ters çevrilmesini saymıyorum bile. tesadüfün büyüğü bu ya.

Tamam öyle yazıyor.