Clonezilla İle İmaj Alma Hakkında

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Clonezilla Live iso'yu indirdim. Clonezilla ile sistem imajını almayı düşünüyorum.
İmaj alma hakkında sorularım var.
Şu an hard diskimin 28,1GB'ı dolu. Ben bu sistemin imajını alırsam sizce imaj boyutu ne kadar olur?
İmajın kaydedileceği diskin en az kaç GB olması gerekir?
@__kadıköyRAP__ @Ben Kenobi

Son düzenleme:
Reaksiyon puanı
2,148
Yaklaşık 14 15 tutar, yarı yarıya sıkıştırıyor genelde, diskin o kadar boş yeri olsa yeter. 20 GB düşün sen.

_X_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,545
Acronis te o civarda C sürücüsü imajı aldığımda hatırladığım kadarıyla yarısından biraz daha az bi şekilde sıkıştırıyordu.
Yedeği aldığın yerin boyutu C verisinin özgün boyutu kadar olması türlü kafanı kukağını rahat ettirir.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
@__kadıköyRAP__ Clonezilla ile imajı bilgisayara takılı olan hard diskteki boş olan D bölümüne nasıl alabilirim?

Reaksiyon puanı
2,148
Yapmak istediğini tam söyler misin?
Aynı HDD içinde bir bölümün yedeğini başka bir bölüme mi alacaksın?
Bir HDD'nin tamamını tüm bölümleriyle (Recovery, Sistem Ayrıldı, C, D vs..), ayrıca bu bölümlerin kaç MB, GB olduğu bilgisiyle beraber farklı bir HDD'ye mi kaydedeceksin?

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Yapmak istediğini tam söyler misin?
Aynı HDD içinde bir bölümün yedeğini başka bir bölüme mi alacaksın?
Bir HDD'nin tamamını tüm bölümleriyle (Recovery, Sistem Ayrıldı, C, D vs..), ayrıca bu bölümlerin kaç MB, GB olduğu bilgisiyle beraber farklı bir HDD'ye mi kaydedeceksin?
Aslında istediğim sizin ikinci dediğinizi yapmak.
Bu arada USB'ye yazdırdım. Hocam eğerki takıldığım bir şey olursa size sorarım. :)
@__kadıköyRAP__

Reaksiyon puanı
2,148
O zaman saveparts değil savedisks seçeneğini kullanacaksın. Sen şimdi yedek diye bir klasör oluştur nereye kaydetmek istiyorsan, işe ondan sonra başla.
Karşına çıkan her seçenek için fotoğraf atıp sorabilirsin, seçmen gerekeni söylerim, rehber olmuş olur.

Klasörü HDD'nin kök dizinine oluştur daha içine giremez Clonezilla. Mesela D:\yedek şeklinde.