Çinliler işi anlamış

Reaksiyon puanı
6,371
Çinli üreticiler artık gerçekten F/P'nin ne olduğunu anlamış. Eskiden akıllı telefon üreticiler için F/P demek sadece fiyatına göre iyi özellik demek idi. O yüzden iyi özellik diyerek 1000 dolar civarında telefon modelleri çıkartıyorlardı ve içine bir sürü özellikle dolduruyorlardı. Ama artık Çinli üreticiler (Hepsi olmasa da) işi anlamaya başlamış. Yani F/P'nin sadece fiyata göre iyi özellik olmadığını anlamışlar. F/P demek uygun bir bütçeye size ne verdiğidir. Yani hadi en fazla 500 dolara/ euro'ya size ne verdiğidir. 1400 dolara 108 mp kamera, 12 GB ram ya da 120Hz vermesi (Ki 2k+ çözünürlükte bunu yapamıyor) 790 euro'ya da 12 GB ram , 90Hz ve SD 865 verebilmesi sizin pek umurunuzda olmaz, çünkü zaten alamayacaksınız dır (Genel olarak söylüyorum lütfen alınmayın). Türkiye fiyatı üzerinden konuşmuyorum çünkü biliyorsunuz vergi durumları falan. Ama geçtiğimiz gün Xiaomi tarafından iki modelin fiyatları belirlendi bunlardan bir tanesi redmi note 9 serisinin fiyatları bir tanesi de mi note 10 lite modelinin fiyatı idi. Ve gerçekten çok iyi fiyatları vardı. Mi note 10 lite 730G işlemci, 5260 mAh batarya, hafif de olsa premium tasarım, Amoled ekran, 64 mp kamera ile 350 euro. Redmi note 9 serisinde özelikle de redmi note 9 pro'nun fiyatı çok iyi. Eğer 6/128 versiyonu isterseniz sadece 215 dolar. Gerçekten çok iyi. Artık Çinli üreticilerin işi anlamaya başladığını ve gerçekten F/P telefonlar üretmeye başladığını düşünüyorum. Yani sadece fiyatına göre iyi özellikleri olan telefonlar üretmemeye başladılar, uygun fiyata iyi özellikli telefonlar üretmeye başladılar. Yanlış anlamayın eskiden de gerçekten F/P telefonlar üretiyorlardı mesela Redmi Note 8 serisi, Meizu16TH, Mİ9T gibi. Ama artık F/P'nin ne demek olduğunu anlamaya başladılar (Lütfen onlar senden daha iyi biliyordur cahil gibi şeyler demeyin ben onlar bir şey bilmiyorlar demedim).

bilexsamet

Profesör
Reaksiyon puanı
2,415
Xiaomi, Türkiye'de reklam harcaması da yapmıyor sanırım. Bu da fiyatta bir avantaj sağlıyor.