Cinler Nerede Yaşar Ve Ne Yerler

orcagada

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Zındık ateistler hala inanmaz mısınız? (&) (&) (&) (&)

15/26. Andolsun, biz insanı kuru bir çamurdan, şekillendirilmiş bir balçıktan yarattık.
15/27. Cinleri de daha önce dumansız ateşten yaratmıştık.

51/56. Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım.

55/14. Allah insanı, pişmiş çamur gibi bir balçıktan yarattı.
55/15. Cin'i de yalın bir ateşten yarattı.

32/13. Eğer dileseydik herkese hidayetini verirdik. Fakat benim, “Andolsun, cehennemi hem cinlerden hem de insanlardan(inkar edenlerden) dolduracağım” sözüm gerçekleşecektir.

Kuran da daha bunun gibi cinlerden bahseden tam 42 tane ayet vardır.Kuran'da cinlerden bahseden bir sure(72. sure) dahi vardır.

Görüldüğü gibi kuranda cinler var demiş tanrı.

Şİmdi bu varlıklar nerede yaşarmış,ne yermiş onu da öğrenelim değil mi?

Yorumum yalanım yok.Kaynaktan aynen aktarıyorum;

CİNLER NEREDE YAŞARLAR VE NE YERLER

Cinler hamamlarda, mezarlıklarda, pis yerlerde, ahırlarda, çöplüklerde, ıssız yerlerde, duvar deliklerinde ve ağaç kovuklarında yaşarlar.

BİLAL BİN EL-HARİS ‘ den rivayettir :

"Bir yolculuk sırasında Resulullah'la birlikte bir yerde konakladık, defi hacet için dışarıya çıktılar. Bende peşinden ibrik götürdüm. Yanına yaklaştığımda bazı insanların birbirleriyle kavga eder gibi, ağız dalaşı yaptıklarını gösteren sesler işittim. Hiç böyle ses işitmemiştim, sonra Resulullah geri döndüler, kendisine YA Resullullah ; senin yanında bazı erkeklerin kavga seslerini duydum. Ama ağzından konuşan kimseyi görmedim, dedim.

Rasulullah (SAV) müslüman cinler ile müşrik cinler birbirleriyle kavga edip, çekiştiler, beni aralarına hakem tayin ettiler. Kendilerini bir yerlere yerleştirmemi istediler. Ben de müslüman olan cinleri köy ve dağlara, müşrik olan cinleri de, dağlarla denizler arasına yerleştirdim buyurdular. "

CİNLER NE YERLER

Cinler insan artıklarını yerler. Cinlerin yemekleri besmele çekilmeden yenen yemeklerdir. Ayrıca tezek ve kemikler de onların yiyecekleridir.

Peygamber Efendimiz(SAV) buyurdular ki;

" Bana Nusaybinli cinlerden bir grup geldi, iyi cinlerdi. Benden yiyecek istediler, bende Allah'a dua ettim. Rastladıkları kemik ve tezekler onların yiyecekleri olsun.” (Duaya bak (&))

Mod.Not:Hiçbir sahih hadis kaynağında yukarıda yazıldığı gibi bir hadise rastlamadım.Ancak bu hadise en yakın Ebu Hüreyre'nin bir hadisi olduğu orcagada arkadaşımız tarafından tesbit edilmiştir.Hadisin metni aynen şöyledir.
Rivâyete göre müşârün-ileyh, Nebî salla`llahu aleyhi ve sellem`in maiyyetinde abdest ve istincâ suyu için küçük bir kırba taşırdı. -Ebû Hüreyre hadîsinin bu kısmı yukarıda geçti- Buradaki rivâyetinde de salla`llahu aleyhi ve sellem`in şöyle buyurduğunu ziyâde etmiştir: - Bana Nasîbîn cinlerinin bir hey`eti geldi. Amma (bunlar) ne hoş cin! Ben de onların istifâdeleri için Allahu Teâlâ`ya: - Cinler, uğradıkları her kemik ve tezek makulesi üzerinde her halde (kendileri için) bir taam (hayvanları için de yem) bulalar! diye duâ ettim.
Kaynak
Cinlerin insanlar gibi sosyal hayatları vardır. Onların da düğünleri, şenlikleri, toplantıları, seminerleri, konferansları vardır. Üreyip çoğalırlar. Yerler, içerler. Fakat onların yeyip içmeleri, koku duyusuyladır. Nefsani olarak doyarlar. Ayrıca cinlerin para kuru soğan ve sarımsak kabuğudur. Bunlar kesinlikle yakılmayacaktır. Aksi halde cinlerin hışmına uğrarsınız, yani zarar görürsünüz.

Hz. Peygamber (S.A.V.) buyuruyor ki;
"Cinlerin heyeti Resulullah (sav)`a gelince: "Ey Allah`ın Resulü! Ümmetini kemikle, mayısla veya kömürle istinca yapmaktan nehyet. Zira, Allah onlarda bize bir rızk yarattı!" dediler. Bunun üzerine Resulullah (sav) bizi, onları taharette kullanmaktan menetti." kaynak

Kaynak: http://www.zehirliok.com/node/2398

Bu arada bir şey de merağımı çekti;Dışkıyla taharet nasıl alınıyordur ki? (&)

Tartarus

Profesör
Reaksiyon puanı
0
orcagada dedi ki:
Bu arada bir şey de merağımı çekti;Dışkıyla taharet nasıl alınıyordur ki? (&)

Tezek görmemişsin hiç heralde ıslak dışkı değildir keçe gibidir ve güneşte kurutulmuştur.

Şimdi bi ateist çıkıp sana bişey söylese, kötü bişey, hak veririm. Ne alaka cinlerle ateistlerin inancı??

Her neyse şu cinleride bi rahat bırakalım artık. İnanıyorsanız, farklı bir boyutta olduklarını bilin yeter. Size müsallat olmaları mümkündür nasıl mümkündür bilmiyorum. Biz onlara hiç bulaşmıyoruz ne alıp veremedikleri var onuda bilemiyorum. Ama yazıyor Kuran'da ben de inanıyorum.

Ama kemik yenir mi ya hiç ağız tatları yok keretaların... :P

s3000

Asistan
Reaksiyon puanı
2
teknoloji ve bilişim üzerine bir sitede müslümanları aşağılayıcı, bi çoğu asılsız saçma sapan yazılar yayınlanıyor, buna göz yumuluyor. site yöneticileride bu kafadan insanlarmı yoksa, buna müsaade ediyorlar.

berckai

Profesör
Reaksiyon puanı
9
daha falz bilgi için kaynak verirdim ama zannım yok bu konuda

Tsunmys

Profesör
Reaksiyon puanı
2
orcagada dedi ki:
Peygamber Efendimiz(SAV) buyurdular ki;

" Bana Nusaybinli cinlerden bir grup geldi, iyi cinlerdi. Benden yiyecek istediler, bende Allah'a dua ettim. Rastladıkları kemik ve tezekler onların yiyecekleri olsun.” (Duaya bak (&))
Duaya bak derken nasıl bir şey demek istedinki?Duaya değil edene bak öncelikle :I

hakimebu

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bu ne bicim anlatim ya sen neyle ve kimle dalga gectiginin farkindamisin? hem bunun ataistlikle ne alakasi var ?

orcagada

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Hakkımı yemeyin.

"Duaya bak" dediğim bölüm hariç en ufak bir yorumum yok.Bunlar sizlerin iddiaları.

Sırf çamur olsun diye kendinizi bile yalanlıyorsunuz.

Tebrikler.

NymO

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Arkadasım boyle bır konu acmıssın
inanıyorsun veya ınanmıyorsun
inanmadıgın kanısındayım ben ınansan oyle en ufak bir yorum dahi yazmazsın
inanmıyorsan da ben inanmıyorum de gec yorum yapma!
baskalarının ınanclarına inandıklarına saygılı ol...
Ne ben seni inandıklarından vazgecırebılırım ne de sen beni inandıklarımdan vazgecırebılırsın!!
O yuzden hiç parmaklarını yorma,Milletin hassas oldugu konulara parmak atma ******************

Mod.Not:Seviye lütfen

hakimebu

Asistan
Reaksiyon puanı
0
hakkini yiyen yok senin sen tum Muhammed ummetinin hakkina girmektesin inanclara saygisizlik etmektesin!!! ve unutma her hak mutlaka hak sahibine verilir ha bu dunyada ha diger dunyada
ama mutlaka verilir...

orcagada

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Tehditten başka bir diyeceğiniz yok sanıyorum.

Hakimebu,

Saçmalama da önce dinini öğren.Bunlar islamın gerçeği ve sana sormadan istediğim zaman yazarım.Zoruna gidiyorsa .Yorum yapmak zorunda değilsin.Bu yazıya yalan diyor musun,demiyor musun ona gel.*********
NymO,

Senin ******************* cevap vermek iş değil ama bu çaresizliğine çok güldüm.Rahat olun daha da küfredin emi.Sonra da kusursuz ahlağınızla övünür birbirinizi pohpohlar durursunuz.

Bunlar kurandan ve hadislerden yazıldı.Var mı itirazı olan?

Hadi yalanlayın da güldürün kendinize.

Mod.Not:Seviye ve saygı lütfen

mehmet

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
47
Hayırlı sabahlar arkadaşlar;

Konuyu kilitleyeceğim.
Dünden beri yaptığım araştırma neticesi olarak, hadislerle ilgili bilgiler veren sitelerin hiçbirinde tartışmaya mahal veren böyle bir hadis yok. (Bana Nusaybinli cinlerden bir grup geldi, iyi cinlerdi. Benden yiyecek istediler, bende Allah'a dua ettim. Rastladıkları kemik ve tezekler onların yiyecekleri olsun.)
Benim gözümden kaçmış olma ihtimaline karşın, bu hadisin kaynağını meşhur ravilerden (Buhari, Müslim vs...) verildiği takdirde kaldığımız yerden devam edebiliriz.

Saygılarımla

Edit:Konumuz kaldığı yerden devam etmektedir.

orcagada

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Mehmet Kardeşim,

Kilidi kaldırdığın için teşekkürler.

Hadis konusunda bir ufak düzeltme de ben yapayım.Mana açısından benim ilk yazdığım ve ikinci olarak aslını bulup sana gönderdiğim arasında bir fark olduğunu sanmıyorum.

**Bana Nasîbîn cinlerinin bir hey`eti geldi. Amma (bunlar) ne hoş cin! Ben de onların istifâdeleri için Allahu Teâlâ`ya: - Cinler, uğradıkları her kemik ve tezek makulesi üzerinde her halde (kendileri için) bir taam (hayvanları için de yem) bulalar! diye duâ ettim.**

ile

**Bana Nusaybinli cinlerden bir grup geldi, iyi cinlerdi. Benden yiyecek istediler, bende Allah'a dua ettim. Rastladıkları kemik ve tezekler onların yiyecekleri olsun.**

arasında herhangi bir mana farkı varsa belirtir misin?Bence ilk verdiğim daha Türkçeye uygun ikincisi ise dil olarak ağır o kadar.

10 no'lu iletinin hala hadisi şaibeli gösterdiğini düşünüyorum.Kasıt aramıyorum ama lütfen onu da düzelt.

Hadis Sahihtir.

Saygılar...

özel.üye

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Selamun Aleykum,

Cinlerin yiyeceklerinin kemik ve dışkı olması niye bu kadar şaşırtıcı olsun ki? İneklere diyebiliyor musunuz ot yemek sıkıcı değil mi diye? veya balıklara yedikleri yemlerin tatsız olduğunu söyleyebiliyor muyuz? hangimiz sadece balık yemiyle yaşayabilir veya otla. demekki varlıkların damak tatları değişik. unutmayınki Allah ( C.C. ) insanları diğer varlıklardan üstün kılmıştır. Bu yüzden bütün nimetler önümüze serilmiş. Portakalı bile dilim dilim yaratan, bize kolaylık sağlayan sadece tabiat mı yani. haha uydurmalara bak asıl ben buna gülerim.

Maymunlarda birbirlerinin bitlerini yiyor. Kediler fare yiyebiliyor. Kaplanlar etçil ( koyun, geyik vs. ) şeyler yiyebiliyor. Al bi de burdan yak! Nasıl damak zevkleri varmış dimi : )
Bunlar bile bizim iğrendiğimiz şeyleri yiyebiliyorsa cinler de yiyebilir neden yemesin.

mehmet

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
47
Değerli orcagada arkadaşım;

Eğer bir yerden alıntı yapıyorsak sizde takdir edersiniz ki;alıntı yaptığımız yerin orjinalini yayınlamak en münasibi olur.
Eğer o alıntıya yorum veya ekleme yapacak olursak,onu özellikle belirtmemiz yanlış anlaşılmalara meydan vermez.

Saygılarımla

orcagada

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Mars haklısın.

Zaten birşey ne kadar yoksa inananı o derece fazla oluyor.

Domuzları kendi pisliğini yedikleri için mundar sayanların müslüman cinler de olduğunu iddia etmeleri,neticesinde onlarında tezek yediğini görmeleri ama buna "damak tadını neden hor görüyorsun" demeleri de ayrı bir olay.

Saygılar,teşekkürler...

özel.üye

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Zaten birşey ne kadar yoksa inananı o derece fazla oluyor. - Bu sizin topluluk olsa gerek.

Domuz kendi pisliğini yediği için ""yenilmesi"" haramdır. Cinleri yiyebiliyor muyuz? Hayır.
Peki bir Müslüman domuz yerse dinden çıkar mı? O da hayır.

Bunu anlayabileceğini sanıyor muyum? Ona da hayır.

paşazede

Doçent
Reaksiyon puanı
3
orcagada dedi ki:
Hakkımı yemeyin.

"Duaya bak" dediğim bölüm hariç en ufak bir yorumum yok.Bunlar sizlerin iddiaları.

Sırf çamur olsun diye kendinizi bile yalanlıyorsunuz.

Tebrikler.
sen harbi bigün ****** hee ortacagada hayır biraz ******diyorum
*** gibi konuşsan aşlamadan nasıl olur dayanamıyomusun senin *********

Lütfen seviyeyi koruyalım

RastaRules

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Konuşsan karşılıklı bunlarla mantık mantık derler ateistliği överler, dediği şeye bak birşey ne kadar yoksa inananı da o kadar fazla.Hayır azsınız bir avuç kadarsınız ondan kendinizi farklı görmenizi anlıyoruz ama ***** düşüncelerinizi niye milyonlarca insana kabul ettirmeye çalışıyorsunuz.Allah'ın Cini ne yerse yer sanane.Madem inanmıyorsun Cin'e Allah'a ne yediğini nerde yaşadığını niye merak ediyorsun.İster ateist dışkısı yer isterse de gider ateistlerin olduğu yerde yaşar.İsterse ateist Cin olur beğenmezse Müslüman cin olur.

İnanmadığın şeyin ne yediği, içtiği, pislediği şeyi merak etmekde belli bir kesime ait herhalde.Hem inanmam hem merak ederim.Olmayan bişeyi merak ediyorum, az önce de dedim ya bişey ne kadar yoksa inananı o kadar fazla olur diye o halde bu yok(olmayan) şeyi merak ediyorum diye ben de o çok olan taraftayım :*.

Bir insanoğlu kendi kendini ancak bu kadar ***** edebilir :D.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
öncelikle kesinlikle söylediğin yerlerde yaşar gibi birşey yok cinler mahiyeti bilinmeyen varlıklar olduğu için sadece sahihliği kesin olan hadisler ve kuran ayetlerinden bazı çıkarımlar yapabiliyoruz.
Arkadaşın dediği gibi değildir ilk yazdığı ve ikinci yazılan hadis farklı anlamlar taşımaktadır.
Dilin yalın ya da sadeliği değil önemli olan esas anlamıdır. ikinci yazılan sahih olduğu iddaa edilen hadiste bahsedilen her tezek ve kemiklere rastlandığında kendileri ve hayvanları için yiyecek bulmalarıdır yani dönem şartlarında kemik ve tezek bulunma olasılığı çok yüksektir. apaçık ki kendileri ve hayvanları için çok rızık bulmaları adına dua edilmiştir. kemik ve tezek yemelerinden bahsedilen bir olay yok. müslüman olan arkadaşlarımda bilmeden sana ne ne yediğinden gibi yorumlar yapmasınlar. önemli olan ne yiyip ne içtikleri değil zaten varlıklarının olup olmayışıdır.