orcagada
Doçent
- Reaksiyon puanı
- 0
Zındık ateistler hala inanmaz mısınız? (&
(&
(&
(&
15/26. Andolsun, biz insanı kuru bir çamurdan, şekillendirilmiş bir balçıktan yarattık.
15/27. Cinleri de daha önce dumansız ateşten yaratmıştık.
51/56. Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım.
55/14. Allah insanı, pişmiş çamur gibi bir balçıktan yarattı.
55/15. Cin'i de yalın bir ateşten yarattı.
32/13. Eğer dileseydik herkese hidayetini verirdik. Fakat benim, “Andolsun, cehennemi hem cinlerden hem de insanlardan(inkar edenlerden) dolduracağım” sözüm gerçekleşecektir.
Kuran da daha bunun gibi cinlerden bahseden tam 42 tane ayet vardır.Kuran'da cinlerden bahseden bir sure(72. sure) dahi vardır.
Görüldüğü gibi kuranda cinler var demiş tanrı.
Şİmdi bu varlıklar nerede yaşarmış,ne yermiş onu da öğrenelim değil mi?
Yorumum yalanım yok.Kaynaktan aynen aktarıyorum;
CİNLER NEREDE YAŞARLAR VE NE YERLER
Cinler hamamlarda, mezarlıklarda, pis yerlerde, ahırlarda, çöplüklerde, ıssız yerlerde, duvar deliklerinde ve ağaç kovuklarında yaşarlar.
BİLAL BİN EL-HARİS ‘ den rivayettir :
"Bir yolculuk sırasında Resulullah'la birlikte bir yerde konakladık, defi hacet için dışarıya çıktılar. Bende peşinden ibrik götürdüm. Yanına yaklaştığımda bazı insanların birbirleriyle kavga eder gibi, ağız dalaşı yaptıklarını gösteren sesler işittim. Hiç böyle ses işitmemiştim, sonra Resulullah geri döndüler, kendisine YA Resullullah ; senin yanında bazı erkeklerin kavga seslerini duydum. Ama ağzından konuşan kimseyi görmedim, dedim.
Rasulullah (SAV) müslüman cinler ile müşrik cinler birbirleriyle kavga edip, çekiştiler, beni aralarına hakem tayin ettiler. Kendilerini bir yerlere yerleştirmemi istediler. Ben de müslüman olan cinleri köy ve dağlara, müşrik olan cinleri de, dağlarla denizler arasına yerleştirdim buyurdular. "
Hz. Peygamber (S.A.V.) buyuruyor ki;
"Cinlerin heyeti Resulullah (sav)`a gelince: "Ey Allah`ın Resulü! Ümmetini kemikle, mayısla veya kömürle istinca yapmaktan nehyet. Zira, Allah onlarda bize bir rızk yarattı!" dediler. Bunun üzerine Resulullah (sav) bizi, onları taharette kullanmaktan menetti." kaynak
Kaynak: http://www.zehirliok.com/node/2398
Bu arada bir şey de merağımı çekti;Dışkıyla taharet nasıl alınıyordur ki? (&

15/26. Andolsun, biz insanı kuru bir çamurdan, şekillendirilmiş bir balçıktan yarattık.
15/27. Cinleri de daha önce dumansız ateşten yaratmıştık.
51/56. Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım.
55/14. Allah insanı, pişmiş çamur gibi bir balçıktan yarattı.
55/15. Cin'i de yalın bir ateşten yarattı.
32/13. Eğer dileseydik herkese hidayetini verirdik. Fakat benim, “Andolsun, cehennemi hem cinlerden hem de insanlardan(inkar edenlerden) dolduracağım” sözüm gerçekleşecektir.
Kuran da daha bunun gibi cinlerden bahseden tam 42 tane ayet vardır.Kuran'da cinlerden bahseden bir sure(72. sure) dahi vardır.
Görüldüğü gibi kuranda cinler var demiş tanrı.
Şİmdi bu varlıklar nerede yaşarmış,ne yermiş onu da öğrenelim değil mi?
Yorumum yalanım yok.Kaynaktan aynen aktarıyorum;
CİNLER NEREDE YAŞARLAR VE NE YERLER
Cinler hamamlarda, mezarlıklarda, pis yerlerde, ahırlarda, çöplüklerde, ıssız yerlerde, duvar deliklerinde ve ağaç kovuklarında yaşarlar.
BİLAL BİN EL-HARİS ‘ den rivayettir :
"Bir yolculuk sırasında Resulullah'la birlikte bir yerde konakladık, defi hacet için dışarıya çıktılar. Bende peşinden ibrik götürdüm. Yanına yaklaştığımda bazı insanların birbirleriyle kavga eder gibi, ağız dalaşı yaptıklarını gösteren sesler işittim. Hiç böyle ses işitmemiştim, sonra Resulullah geri döndüler, kendisine YA Resullullah ; senin yanında bazı erkeklerin kavga seslerini duydum. Ama ağzından konuşan kimseyi görmedim, dedim.
Rasulullah (SAV) müslüman cinler ile müşrik cinler birbirleriyle kavga edip, çekiştiler, beni aralarına hakem tayin ettiler. Kendilerini bir yerlere yerleştirmemi istediler. Ben de müslüman olan cinleri köy ve dağlara, müşrik olan cinleri de, dağlarla denizler arasına yerleştirdim buyurdular. "
Cinlerin insanlar gibi sosyal hayatları vardır. Onların da düğünleri, şenlikleri, toplantıları, seminerleri, konferansları vardır. Üreyip çoğalırlar. Yerler, içerler. Fakat onların yeyip içmeleri, koku duyusuyladır. Nefsani olarak doyarlar. Ayrıca cinlerin para kuru soğan ve sarımsak kabuğudur. Bunlar kesinlikle yakılmayacaktır. Aksi halde cinlerin hışmına uğrarsınız, yani zarar görürsünüz.CİNLER NE YERLER
Cinler insan artıklarını yerler. Cinlerin yemekleri besmele çekilmeden yenen yemeklerdir. Ayrıca tezek ve kemikler de onların yiyecekleridir.
Peygamber Efendimiz(SAV) buyurdular ki;
" Bana Nusaybinli cinlerden bir grup geldi, iyi cinlerdi. Benden yiyecek istediler, bende Allah'a dua ettim. Rastladıkları kemik ve tezekler onların yiyecekleri olsun.” (Duaya bak (&)
Mod.Not:Hiçbir sahih hadis kaynağında yukarıda yazıldığı gibi bir hadise rastlamadım.Ancak bu hadise en yakın Ebu Hüreyre'nin bir hadisi olduğu orcagada arkadaşımız tarafından tesbit edilmiştir.Hadisin metni aynen şöyledir.
Rivâyete göre müşârün-ileyh, Nebî salla`llahu aleyhi ve sellem`in maiyyetinde abdest ve istincâ suyu için küçük bir kırba taşırdı. -Ebû Hüreyre hadîsinin bu kısmı yukarıda geçti- Buradaki rivâyetinde de salla`llahu aleyhi ve sellem`in şöyle buyurduğunu ziyâde etmiştir: - Bana Nasîbîn cinlerinin bir hey`eti geldi. Amma (bunlar) ne hoş cin! Ben de onların istifâdeleri için Allahu Teâlâ`ya: - Cinler, uğradıkları her kemik ve tezek makulesi üzerinde her halde (kendileri için) bir taam (hayvanları için de yem) bulalar! diye duâ ettim.
Kaynak
Hz. Peygamber (S.A.V.) buyuruyor ki;
"Cinlerin heyeti Resulullah (sav)`a gelince: "Ey Allah`ın Resulü! Ümmetini kemikle, mayısla veya kömürle istinca yapmaktan nehyet. Zira, Allah onlarda bize bir rızk yarattı!" dediler. Bunun üzerine Resulullah (sav) bizi, onları taharette kullanmaktan menetti." kaynak
Kaynak: http://www.zehirliok.com/node/2398
Bu arada bir şey de merağımı çekti;Dışkıyla taharet nasıl alınıyordur ki? (&