CİMER'e basit bir sebepten ötürü şikayet edildim...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ahmetkızıloğlan

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
25
15 yaşındayım ve internette bir forumda CİMER e şikayet edildim... Durumu anlatmak istemiyorum ancak gerçekten çok küçük bir tartışma... Acaba bir şey olur mu? Gerçekten çok korkuyorum.

Eymen25

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
15
Pek bir şey olacağını sanmıyorum. En fazla bir ifade alır bırakırlar. Tabi şikayete bakarlarsa. Şikayetlerin %20'sine bakılamıyor.

AlperShal

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,551
15 yaşındayım ve internette bir forumda CİMER e şikayet edildim... Durumu anlatmak istemiyorum ancak gerçekten çok küçük bir tartışma... Acaba bir şey olur mu? Gerçekten çok korkuyorum.
Çok küçük bir tartışma diyorsunuz ama çok korkuyorsunuz nedense. Tartışmanın boyutu küçük olabilir ama yaptıklarınız illegal ise sizin için bir sorun elbette olacaktır. (Eğer küfür ettiyseniz ve bu durumdan şikayet edildiyseniz büyük ihtimalle para cezası alırsınız) Yani yasalarda neyse o. (Tabi şikayet görülürse, yukarıda denildiği gibi görülmeme şansı var)

MrGrфn

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,290
Madem çok küçük neden korkuyorsunuz? Siz yanlış bir şey yapmadıysanız korkmanıza gerek yok.

TheChild

Profesör
Reaksiyon puanı
1,567
Küfür hakaret tehdit etmediysen bir şey olmaz, yaşında küçükmüş yine bir şey olacağını sanmam.

one way

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
64
Bu ülkede ne büyük değerlere küfrediliyor hiçbir şey olmuyor, tacizciler katiller dışarıda cirit atıyor hiçbir şey olmuyor. Korkma çocuk! Senin ülkenden adalet 100 sene önce silindi sana hiç bir şey olmaz!

Constantin87

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,973
Şikayet edildiğini nereden biliyorsun ki yanlış birşey yapmadıysan korkmanı gerektirecek birşey yok.

panzr

Profesör
Reaksiyon puanı
1,483
Eğer yaptığın şey küçükse ve suçsuz olduğunu düşünüyorsan korkmana gerek yok.

_X_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,545

Agır Troll Kokuyor Nedense.

Kamusal Bir Sorunmusunuz ?
Kaldiki Neden Savcilik Degil de Cimer ?

Surprise

Öğrenci
Reaksiyon puanı
14
Öhöm öhöm... 4 duvarda sıkışmak istemem ama, biz en son CİMER'e e-posta attığımız zaman hani anlarsın ya...

Ahmetkızıloğlan

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
25
Şikayet edildiğini nereden biliyorsun ki yanlış birşey yapmadıysan korkmanı gerektirecek birşey yok.
Yani şikayet ettik yazmışlar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yahu bir kere 18'in altındasın. Kanun nezdinde reşit bile değilsin. Adam öldürme haricinde sana ceza falan yok yeğenim, merak etme. Ama küfür çok kötü birşey, bundan utanmalısın. Tövbe et ve bir daha kimseye asla küfretme.
Küfür etmedim hocam ortada bir hakaret yok.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064

12-15 yaş arasında Cezai ehliyetin daha yok senin birşey olmaz.
Ama dikkatli ol ve yazdığın kelimelere dikkat et. ID ve Şifre ile girilen forum vb yerler için. ( IP adresinden girdliğin internet üstünden her türlü bulunabilirsin. ) Veya Adın Soyadın görünüyorsa 10-15 sene sonra bile ortaya dökülüm önüne çıkabilir yazdığın şeyler.

Daha geçenlerde vardı bir genç kız 17 Yaşında iken Cumhurbaşkanının Anasına avradına küfür etmiş diye 7-8 sene sonra içeri almışlardı. 2-3 gün Karakollarda süründü sonrasında Adli kontrol şartı ile ev hapsi verildi. ( 18 yaşında olsa 3-4 seneyi yemişti. Af etmezler yani :) )

Not: Şimdiden ağızından çıkanı kulağan duymaya başlasın. 16 yaşından itibaren Cezai ehliyetinde başlar. 18 ile birlikte Tam cezai ehliyet kazanırsın.

Ahmetkızıloğlan

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
25
12-15 yaş arasında Cezai ehliyetin daha yok senin birşey olmaz.
Ama dikkatli ol ve yazdığın kelimelere dikkat et. ID ve Şifre ile girilen forum vb yerler için. ( IP adresinden girdliğin internet üstünden her türlü bulunabilirsin. ) Veya Adın Soyadın görünüyorsa 10-15 sene sonra bile ortaya dökülüm önüne çıkabilir yazdığın şeyler.

Daha geçenlerde vardı bir genç kız 17 Yaşında iken Cumhurbaşkanının Anasına avradına küfür etmiş diye 7-8 sene sonra içeri almışlardı. 2-3 gün Karakollarda süründü sonrasında Adli kontrol şartı ile ev hapsi verildi. ( 18 yaşında olsa 3-4 seneyi yemişti. Af etmezler yani :) )

Not: Şimdiden ağızından çıkanı kulağan duymaya başlasın. 16 yaşından itibaren Cezai ehliyetinde başlar. 18 ile birlikte Tam cezai ehliyet kazanırsın.
Çok sağolun resmen içim rahatladı. Cidden polislik bir durum olursa çok kızarlar

Ahmetkızıloğlan

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
25
Ne yaptın küçük sebep filan yazma direk de
Bir siyasetçiyi eleştirdim. Ama dediğim gibi hakaret falan yok.(Cumhurbaşkanı değil). CHP partisini. Sonra da bana sen Atatürke ve mirasına hakaret ediyorsun diye CİMERE şikayet ettiler. Halbuki hiç bir küfür vs. Yok.

Eymen25

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
15
Bir siyasetçiyi eleştirdim. Ama dediğim gibi hakaret falan yok.(Cumhurbaşkanı değil). CHP partisini. Sonra da bana sen Atatürke ve mirasına hakaret ediyorsun diye CİMERE şikayet ettiler. Halbuki hiç bir küfür vs. Yok.
bir şey olmaz. En fazla bir ifade alırlar. Para cezası da sanmıyorum...

Sizi korkutmak için de yapmış olabilirler.

DxK-

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Eğer bu ülkede CHP yi eleştirdiysen üstüne para bile alırsın nerede ki adalet ? Takma çok

Ahmetkızıloğlan

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
25
Eğer bu ülkede CHP yi eleştirdiysen üstüne para bile alırsın nerede ki adalet ? Takma çok
Hocam korktuğum şeylerden biri de bu partilerin savaşı yüzünden benim de arada kaynamaktan korkuyorum. Tam anlatamadım ama bak biz Atatürkün mirasını koruduk diye bir şey olmasından korkuyorum...

Bu arada bu olay olalı 20 gün oldu.

DxK-

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Hocam korktuğum şeylerden biri de bu partilerin savaşı yüzünden benim de arada kaynamaktan korkuyorum. Tam anlatamadım ama bak biz Atatürkün mirasını koruduk diye bir şey olmasından korkuyorum...

Bu arada bu olay olalı 20 gün oldu.
20 günde sonuçlanacağını sanmıyorum ama olmaz bir şey .
Atatürk'ü eleştirsen küfür falan etsen gerçekten büyük problem ama bir partinin eksik yönünü saygı çerçevesi içinde belirtmişsin halktan birisin sonuçta memnun değilsen eleştir en büyük hakkın hiçbir şey olmaz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...