Ahbârî
Dekan
- Reaksiyon puanı
- 346
ist urfa arası biraz uzak abi yao meşhur bu meşhur gelin Urfa'YAda aslını yiyn bre cingözxler)

- - - Mesaj Güncellendi - - -
Yatıyom ben ya acıktırdınız adamı

ist urfa arası biraz uzak abi yao meşhur bu meşhur gelin Urfa'YAda aslını yiyn bre cingözxler)
O kadar çok çoğaldılar ki karıştırıyoruz işte.Ama ben hep aynı dükkandan alırım.Bazende Bim'dende alıyorum ama,o pek iyi değil.dj'in dediği dğil abi. Şu başak simgesi var seninkinde. Onun dediği meşhur adıyaman![]()
toplam bir buçuk saat kardeşimist urfa arası biraz uzak abi ya
Yatıyom ben ya acıktırdınız adamı![]()
Bu iş biraz muallakta kalmış bir mevzu abi.Antepli ve Adıyamanlı Arkadaşlarımın ikiside çig köfte bizimdir diyorlar yahu.![]()
A101'lerdekiler güzel abi. TADA'lar. Tavsiye ederim.O kadar çok çoğaldılar ki karıştırıyoruz işte.Ama ben hep aynı dükkandan alırım.Bazende Bim'dende alıyorum ama,o pek iyi değil.
Abi öğrenciyim yavtoplam bir buçuk saat kardeşim![]()
O kadar çok çoğaldılar ki karıştırıyoruz işte.Ama ben hep aynı dükkandan alırım.Bazende Bim'dende alıyorum ama,o pek iyi değil.
Bizde İstanbul Havası da Var merak etme senAbi öğrenciyim yavSağolasın teklifin için. Belki bir ara oraya gezi olur, nasipse ordan da yeriz
![]()
Sen O çiğköftelerin Nasıl Hazırlandığını bilirmisin .... yukardada- dediğin gibi makina ile ve sıcak su ile yapıyorlarher şeyin makinası çıktı çorbanın bile makinası var bi çiğköftenin makinası yok atacan malzemleri makinaya sana haznesinden yoğrulmuş hazır çiğköfte verecek süper olur![]()
her şeyin makinası çıktı çorbanın bile makinası var bi çiğköftenin makinası yok atacan malzemleri makinaya sana haznesinden yoğrulmuş hazır çiğköfte verecek süper olur
ha bu arada çiğ köfteye döktükleri katran gibi sosun tarifini bilen varmı ?
etliyi herkes yapamaz@freewill tabiki kendin gidip kaliteli malzemeden yapıyosun kendi yaptığını dışardakilerle birmi tutuyosun senin yaptığın daha güzel olur tabi etli yedim bi kere midem kalktıkomeganayı ben beğeniyorum valla şuan favorim ilerde bozarlarsa ömer amca bi alt sokakta olması lazım ona geçerim
aydın dayım buyur gelAdres neresiydiya da sen tarif gönder bize, adımları anlat
![]()
Kıvamını test etmek için,Tavana çiğ köfte yapıştırılması nasıl bir şey abi.?Çiğ Köftenin özelliği Dövülmüş etten yapılmasıdır. bulguru çiğköftelik bulgurdur. herşeyi ona özeldir![]()
İşte kardeşim ... makine makine makine.Makinesi var ciddenyoğuruyor.
Makinesi var ciddenyoğuruyor.
o test değilde gösteri amaçlıdır. yani köftenin sakız gibi birbirne geçmesini ifade ederKıvamını test etmek için,Tavana çiğ köfte yapıştırılması nasıl bir şey abi.?![]()
etliyi herkes yapamazEti pişirmek lazım isotla
iyi pişirmezseniz hızlı bakteri ürediği için mideye dokunur sindirim sistemine zarar verir
ben yarım kilo isotu genişçe bir çanağa koyuyor 1 su bardağı zeytin yağı ekliyorum daha sonra çekilmiş eti bu karışımla iyice yoğuruyorum yarım saat kadar sonra isot eti öyle pişiriyor ki o yarım bardak yağdan eser bile kalmıyor
(bu arada isot urfadan geliyor
) bazıları bir de su koyuyor işte o zaman zaten o çiğ köfte bitiyor anında bozar
Bir de çiğ köfteyi tüketirken ayran fazla içmeyeceksin çünkü bakteriyi besliyor ve rahatsız eder bunun yerine turşu suyu şalgam suyu gibi fermutasyonla üretilmiş meşrubat tüketilmelidir yararlı bakteri ürettiği için sindirime destek olur
aydın dayım buyur gel![]()
Kıvamını test etmek için,Tavana çiğ köfte yapıştırılması nasıl bir şey abi.?![]()
2-3 gün sonra yapacağım zaten video ya çekerimValla ustasın yemek konusunda. Bundan sonra ayran yok yerken. Tarif var mı etsizDeneme amaçlı
ÖZelden de olabilir.
Valla ustasın yemek konusunda. Bundan sonra ayran yok yerken. Tarif var mı etsizDeneme amaçlı
ÖZelden de olabilir.
2-3 gün sonra yapacağım zaten video ya çekerim![]()
tamamdırWordde yazılı liste de olsun daramazan öncesi bayram edelim
![]()
Evliya çelebi yemi özendin2-3 gün sonra yapacağım zaten video ya çekerim
dediğim gibi ayran tavsiye etmembenim favorim acılı turşu suyu ama onu da bulmak sıkıntı
yemek dedin mi ben de akan sular durur sırf köfte yemek için aydın dan akçaabata gittim
oradan trabzon pidesi yedim
dondurma yemek için maraşa uğradım
benle takılan aç kalmaz
![]()
tamamdırben genel de kıvama göre malzeme kullanıyorum da ondan tahmini miktarları yazarım
3-4 kişilik için tabi bu bize göre
insan gibi yiyen olursa 10 kişilik oluyor
![]()
Dediğim gibi yemekte sınır tanımamEvliya çelebi yemi özendin![]()
bu arada ben ayran sonra çakma nar ekşisine de karşıyım limon olacak limoooonsıkacaksın marulun araına ohhh mis gibi götüreceksin
nar ekşisi sosu diye ne sattıları belli değil adamların nar ekşisinden 1 çay kaşığı içsin o adam bak ne oluyor tansiyon direk 5 4 e düşer
![]()
Bu iş biraz muallakta kalmış bir mevzu abi.Antepli ve Adıyamanlı Arkadaşlarımın ikiside çig köfte bizimdir diyorlar yahu.![]()
Kommagene krallığı Türkiyenin güneydoğusunda Dicle ve Fırat nehirlerinin yukarı kıyılarında kurulmuştu.
Nemrut dağının zirvesindeki heykeller Kommagene sanatının ihtişamını belgeler.Orada doğu ve batı tam bir uyumla kaynaşır.
Çiğköftenin doğuşu ile ilgili olarakta , Hz.İbrahim şuanki Urfa ozamanlarda ise Kommagene topraklarında doğmuş yaşamış ve Nemrut tarafından ateşe atılmıştır.Allahın emri ile ateş su olmuş Hz.İbrahimi yakmamıştır.Hz.İbrahimin doğduğu mağara ve ateşe atıldığı yerde oluşan Balıklı göl binlerce ziyaretçi tarafından ziyaret edilmektedir.İşte çiğköftenin doğuş öyküsü , Hz.İbrahim dönemine dayandırılmaktadır.
Hz.İbrahim , devrin kralı Nemrutun putlarını kırarak ,Allahın varlığına inanmaya davet edince Nemrut öfkelenir ve Hz.İbrahimin ateşe atılmasını emreder.Böylece büyük bir ateş yakmak üzere yöredeki bütün odunlar toplanır. Nemrut evlerde ateş yakmayıda yasaklar. Halk ateş yakmadan nasıl yemek yapacağını düşünür durur. İşte bu günlerde bir avcı,avladığı ceylanı eve getirerek hanımından yemek yapmasını ister. Hanım evde odun bulunmadığını söyler.Çevrede toplanacak bir tek dal odun dahi kalmamıştır. Avcı, çoluk çocuğun aç kalmaması için hanımından bir çare bulmasını ister. Bunun üzerine kadın,ceylanın budundan yağsız et çıkararak bir taş üzerinde başka bir taşla döverek ezmeye başlar.Sonra ezilmiş eti bulgur,biber ve tuzla karıştırarak yoğurur. Böylece o leziz ve tadına doyulmaz çiğköfte meydana gelir.