Çift Sim Telefon Önerisi / P30 Lite - Note FE

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Selamlar,

Arkadaşlar takıntılı bir insan olarak tasarımsal olaylara bayılıyorum. (örn, bknz; iphone 6s,7,8). Velhasıl kelam çift sim'i olan ama çokta küçük ekranlı telefon istemiyorum.
Velhasıl kelam XR MXR o kadar da bütçem yok, kısaca ikinci el bakıyorum. Note 7'ler çok patladı, yandı bataryadan ama Note FE diye bir versiyonunu buldum..

Telefon çok zarif duruyor. Tasarımsal açıdan da efsane. P20'nin dual sim'i TR'ye girmiş olsa bu başlığı açmadan onu bulur alırdım da bu ihtimal de ölü.
Kısaca Samsung Galaxy NOTE FE yada P30 düşünüyorum. P30'un çok kaba bir tasarımı olduğunu da düşünüyorum bu arada. Arka kapakta parmak izi rezillik. NOTE FE home butonu iphone vari ve çok hoş.

Kısaca NOTE FE almama ne dersiniz ( gönlüm p30'dan ziyade FE de) ?
Yada alternatif önereceğiniz cihaz var mı ? Nubia da tasarımsal açıdan efsane ama android banlı uygulama engelli ve garanti karşılığı yok. Parça da yok ..Xiaomilerin arayüz çok ucuz, tasarımlar sabit..

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
Selamlar,

Arkadaşlar takıntılı bir insan olarak tasarımsal olaylara bayılıyorum. (örn, bknz; iphone 6s,7,8). Velhasıl kelam çift sim'i olan ama çokta küçük ekranlı telefon istemiyorum.
Velhasıl kelam XR MXR o kadar da bütçem yok, kısaca ikinci el bakıyorum. Note 7'ler çok patladı, yandı bataryadan ama Note FE diye bir versiyonunu buldum..

Telefon çok zarif duruyor. Tasarımsal açıdan da efsane. P20'nin dual sim'i TR'ye girmiş olsa bu başlığı açmadan onu bulur alırdım da bu ihtimal de ölü.
Kısaca Samsung Galaxy NOTE FE yada P30 düşünüyorum. P30'un çok kaba bir tasarımı olduğunu da düşünüyorum bu arada. Arka kapakta parmak izi rezillik. NOTE FE home butonu iphone vari ve çok hoş.

Kısaca NOTE FE almama ne dersiniz ( gönlüm p30'dan ziyade FE de) ?
Yada alternatif önereceğiniz cihaz var mı ? Nubia da tasarımsal açıdan efsane ama android banlı uygulama engelli ve garanti karşılığı yok. Parça da yok ..Xiaomilerin arayüz çok ucuz, tasarımlar sabit..
İkisi arasından Note Fe öneririm. Bütçeniz ne kadar ?

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Yokmu başka düşüncesi fikri olan ? Note FE kullanan ? Çift hat telefon kullanan?

Cvnmrt

Dekan
Reaksiyon puanı
3,942
Bence ikinci el telefona hiç girmeyin redmi note 8 alın rahatça kullanın

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Hocam geçen arkadaşa aldık Redmi 8. Sitede 4 ram yazıyordu bildiğin 3 ram çıktı içinde. Sıfır cihaz ve kasıyor.
[Tek uygulama whatsapp]

Evet, eğimli ekran severim ama arayüz çok aşırı sade. Aşırısı da ucuzluğa kaçıyor ne yazık ki.

Ha bide, navigasyon butonları rezil. Samsung S10'un alttaki 3 çizgili sistemi efsane, eğer ana ekranda home butonu yoksa.

Son düzenleme:

Tttunahan

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
3,014
Mecburi sebepten ötürü note 8 den babamın 1 küsür yıllık note 7 sine geçtim ilk hissettiğim telefon elime küçük ve hafif geldi diğer bi yanı 18.9 ekrandan 16.9 ekranlı telefona geçince bi garipsedim çünkü son telefonum s7 edge di nerdeyse 1.5 yıldır note 8 kullanıyordum. Bunun dışında pil tarafında neredeyse aynı performansı alıyorum ikiside bi günü çıkarmıyor haliyle bataryalar eskidi .Kamera tarafına gelirsek note 7 nin ön kamerası çok bariz daha geniş açılı çekiyor yani biraz komik gelebilir ama ben hem önde hem de arkada gerek tonlama gerek açı olsun note 7 bana daha iyi geldi bunun dışında merak ettiğin bişey varsa detaylıca anlatabilirim

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
@Tttunahan
Hocam sizde şu bataryası yanan Note 7'lerden mi var ? Yoksa Note FE ( 7 yerine gelenlerden mi var ? )

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Note 5 kasım kasım kitleniyor şuan. Bu telefonda bu tarz bir eylem var mıdır ? ( Oyun oynamam genelde Whatsapp, Instagram vs)
Kaleminde sıkıntı var mı ? Çünkü ne kadar note 5 gördüysem hepsinin kalemi sıkışık. Yeni güncelleme yüklü mü sizin cihazda ?

Tttunahan

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
3,014
Bende android 9 pie yüklü hocam açıkçası 6 gb ramli exynos 8895 li note 8 le arasında saniyelik farklar var günlük kullanımda hissetmezsin bile performans konusunda şüphen olmasın, kaleminde hiçbir sorun yok taş gibi çalışıyor açıkçası şu 5 günlük kullanımda note 8 i aradığım hiç olmadı tavsiye ederim bendede note 5 vardı kalemi sıkışmıştı sinirimden telefonu yere fırlattım kalemi kırılmıştı

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Hocam,
Mi 9T, bir vadeden sonra kamera kullanılamaz hale gelecek. Değişen hava şartları, nem, ıvır zıvır en küçük darbede o kamera gidecek. Çift hat önemli, büyük ekran önemli lakin bir o kadar da kamera önemli çok mp olmasa da..

Ben Note5'i nerelerden düşürdüm maşallah, tek sıkıntı kasa çatladı. Oda o kadar darbeye normal.

KaTaRaN

Profesör
Reaksiyon puanı
2,515
Note 5 kasım kasım kitleniyor şuan. Bu telefonda bu tarz bir eylem var mıdır ? ( Oyun oynamam genelde Whatsapp, Instagram vs)
Kaleminde sıkıntı var mı ? Çünkü ne kadar note 5 gördüysem hepsinin kalemi sıkışık. Yeni güncelleme yüklü mü sizin cihazda ?
ben note 5 kullanıyorumdum. hiç bir sorun yoktu. kalemi filan gayet yeterli çalışıyor idi. öyle kitlenme vs yoktu. instagramda 10 dk gezince telefon kitleniyor ana ekrana atıyordu sadece. android 7.0 yüklü. o kadar düştü etti filmlerde gördüğümüz duvarlara çarpmalara maruz kaldı taş gibiydi.(kılıfın da etkisi var) sonra annem hasta olduğu için telefonu tekrar çarptı yere ekran koruyucu kırılmış. ekran sapasağlam. fakat iç ekranı kaybettik. görüntü gelmiyor. beklediğimden sağlam çıktı ve gayet güzeldi. pubg filan oynuyordum

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Instagram olayı hâla var :) Sürekli kilitliyor.

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Bende android 9 pie yüklü hocam açıkçası 6 gb ramli exynos 8895 li note 8 le arasında saniyelik farklar var günlük kullanımda hissetmezsin bile performans konusunda şüphen olmasın, kaleminde hiçbir sorun yok taş gibi çalışıyor açıkçası şu 5 günlük kullanımda note 8 i aradığım hiç olmadı tavsiye ederim bendede note 5 vardı kalemi sıkışmıştı sinirimden telefonu yere fırlattım kalemi kırılmıştı
Tttunahan
1800 tl vereyimmi bu cihaza ? Millet xiaomi al falan diyor ama ?