Çift modem !!!

crista7

Profesör
Reaksiyon puanı
87
selam arkadaşlar,bir problem varda bilgisi olan varsa yardımcı olur umarım...
eve yeni bir arkadaş aldık ve bilgisayarı var interneti sadece ben kullanıyordum.oda bilgisayarını getirmis.aynı hat üzerinde onun modemini de bağladığımızda benim internetimde gidiyor.durumu müşteri hizmetleriyle görüştüm ancak olmaz dediler.bunun farklı bir yolu var mı?.ekstra bir modem almadan bu işi nasıl halledeceğimiz konusunda bir fikri olan var mı?

DorukC

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Anladigim kadariyla senin modemin tek portlu. 1 den fazla pc yi internete baglamak icin mecburen cok portlu modemlerden alacaksin. Bunun baska bir yolu yok malesef var ama sacma olur istersen aciklayayim.
Senin pc ye ekstradan bir ethernet karti takarsin. bide cross bagli ethernet kablosu alirsin yetecek uzunlukta. senin pc de ki bir ethernet girisi modeme baglarsin, 2. taktigin ethernet kartinndan da cross kablo ile arkadasin pc ye baglarsin araniz da yeni bir yerel ag olusturup internete senin pc uzerindne cikmasini saglarsin ancak senin pc kapali olunca interneti kullanamaz. Yani sacma :)
En iyisi gidip 4 portlu bir adsl modem alip sorunlarindan kurtulman ;)

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
2 modemle bağlanırsan kesilir. En güzeli modeme switch bağlayıp, switch üzerinden 2 bilgisayara da neti paylaştırmak.

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
Switch modemdeki tek çıkışı çoklamaya yarayan, bağlantıyı kayıpsız dağıtan bir aparat. Modemden çıkan ethernet kablosunun switche takıyorsun ve bağlantın 8 portun emrinde :D Portlara evdeki ya apartmandaki bilgisayarların kablolalarını takarak bağlantıyı bölebilirsin. Ayrıca en yakındaki tekno markete gidip, söylersen sana yardımcı olurlar.

crista7

Profesör
Reaksiyon puanı
87
Switch modemdeki tek çıkışı çoklamaya yarayan, bağlantıyı kayıpsız dağıtan bir aparat. Modemden çıkan ethernet kablosunun switche takıyorsun ve bağlantın 8 portun emrinde :D Portlara evdeki ya apartmandaki bilgisayarların kablolalarını takarak bağlantıyı bölebilirsin. Ayrıca en yakındaki tekno markete gidip, söylersen sana yardımcı olurlar.
cok saol.böyle bişey oldugunu düşünmüştüm ama nasıl oldugunu bilmiodum sadece.

Micuvan

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
57
Switch işini görür arkadaşlarında dediği gibi ekstra ethernet girişi yoksa pcde varsa senin üzerinden de baglanabilir veya modeme yakın olan usb kullanır digeri ethernet

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
Switch işini görür arkadaşlarında dediği gibi ekstra ethernet girişi yoksa pcde varsa senin üzerinden de baglanabilir veya modeme yakın olan usb kullanır digeri ethernet

Usb'den bağlantı çok sağlıklı olmuyor. Kesilmeler olur, hiç tavsiye etmem