Çift Ekran Sorunsalı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Spy.94
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Spy.94

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Eski 17" ekranımı 2. ekran olarak kullanmaya başladım. Tabii epey eski olduğu için üstünde sadece vga girişi var. Ekran kartında DVI ve HDMI çıkışı var. Eski monitörde sıkıntı yok ama HDMI'la bağladığım ekranda siyah bir çerçeve oluştu, ekranı bi fulleyemedim.

Monitor Asus VS229HA, ekran kartı HD6790 Powercolor üretimi.

mn64cfp.jpg

Spy.94

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Sorun çözüldü. Ölçeklemeyle oynadım hallettim.

Reaksiyon puanı
10,315
yav [MENTION=105433]Spy.94[/MENTION] kardeş, bu "sorun" işini anladık da, "sorunsal" da n'oluyor be güzel kardeşim?

e şimdi gel de üstad Necip Fazıl'ın "Halimiz" adlı şiirindeki şu beyti hatırlama...

"Ruhsal, parasal, soyut, boyut, yaşam, eğilim...
Ya bunlar Türkçe değil, yahut ben Türk değilim!"

Spy.94

Asistan
Reaksiyon puanı
2
yav @Spy.94 kardeş, bu "sorun" işini anladık da, "sorunsal" da n'oluyor be güzel kardeşim?

e şimdi gel de üstad Necip Fazıl'ın "Halimiz" adlı şiirindeki şu beyti hatırlama...

"Ruhsal, parasal, soyut, boyut, yaşam, eğilim...
Ya bunlar Türkçe değil, yahut ben Türk değilim!"
Sorunsal kelimesinde bir sorun yok. Hatta böyle durumlar için sorunsalı kullanmanın daha doğru olacağını duymuştum.
1BB4EJM.png

Reaksiyon puanı
10,315
Türkçe'nin eski üstadlarından biri "Türkçemiz "sal"larla sellere verildi" demişti.
özetle bu "sal"lı kelimeler Türkçe'nin aslında yoktur, uydurukçadır.
gösterdiğiniz kaynak nereden alınmadır bilmiyorum ama, bizim sol jargon'un pek sevdiği kavramlardan biri olduğuna şüphe yok.
neyse, can sağolsun, bir tartışma çıkarmayalım iyisi. :)

Spy.94

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Yok canım ne tartışma çıkarması konuşuyoruz şurada işte. Bi yanlışlık varsa düzeltilmesi gerekir sonuçta. Tdk'nın sitesine göre kelimede bir sorun, dile uygun olmayan bir şey yok ancak daha doğru olur diye duyduğum yeri hatırlamıyorum gerçekten.