Çift Ekran Kartı AMD Görmeme Sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan taha5
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

taha5

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar,
Konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim.
Öncelikle benim HP Pavilion Dv3 4050et dizüstü bilgisayarım var.İçinde Amd Mobility Radeon 5450 ve Intel HD Graphics olmak üzere iki ekran kartı var.Aşırı ısınmadan dolayı fanı değişti.
Sorunum şu ki pc geldikten sonra sağ tıkladığımda Değiştirilebilir Grafik yazısı yok.Aygıt yöneticisinde de sadece İntel HD graphics gözüküyor.CPU-Z programında da aynı şekilde.Her driveri sorunsuz olarak kurulu olduğundan eminim.AMD Ekran kartı driverını yüklerken sorunsuz yükledi ancak arattığımda sanki öyle bir ekran kartı yokmuş gibi.
Not:BIOS'ta Switchable Graphics diye bir seçenek vardı ama servisten geldikten sonra yok.
Lütfen Şu Derdime Bi Derman Bulunuz.:cursing:

FBK

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Merhaba arkadaşlar,
Konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim.
Öncelikle benim HP Pavilion Dv3 4050et dizüstü bilgisayarım var.İçinde Amd Mobility Radeon 5450 ve Intel HD Graphics olmak üzere iki ekran kartı var.Aşırı ısınmadan dolayı fanı değişti.
Sorunum şu ki pc geldikten sonra sağ tıkladığımda Değiştirilebilir Grafik yazısı yok.Aygıt yöneticisinde de sadece İntel HD graphics gözüküyor.CPU-Z programında da aynı şekilde.Her driveri sorunsuz olarak kurulu olduğundan eminim.AMD Ekran kartı driverını yüklerken sorunsuz yükledi ancak arattığımda sanki öyle bir ekran kartı yokmuş gibi.
Not:BIOS'ta Switchable Graphics diye bir seçenek vardı ama servisten geldikten sonra yok.
Lütfen Şu Derdime Bi Derman Bulunuz.:cursing:

serviste işletim sistemi kurulmuş mu notebook'a ?

taha5

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Orjinal Windows 7 Home Premium yüklü idi geldiğinde sanırım Orjinal olmayan Windows 8 kurulu idi sonra ben windows 7 ultimate kurdum.

CAN GÜLER

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Orjinal Windows 7 Home Premium yüklü idi geldiğinde sanırım Orjinal olmayan Windows 8 kurulu idi sonra ben windows 7 ultimate kurdum.
bu sorunu foruma yazdım sahsen yaramıs biri olarak çözüldü kısaca ilk olarak intel ve amd kartın var aygıtta 2si olması lazım inteli normal windows updateten indir kur hatta ilk intel kur sonra ise pc modeline göre amd sitesinde son driveri indir amd kartını kur ve artık 2 tane kartın olcak sonra intel hd ise normal kullanımda isini görür diğer oyun gibi şeylerde catatly center ile exe ataması yaparsın

taha5

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dediklerinizi ve diğer sitedeki yazıları denedim fakat olmadı.AMD ekran kartı yerınden çıkmış olabilir diye düşünüyorum şimdide.

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
orjinal servis tamir etmediyse bilgisayarcıya verdiyseniz ekran kartını sökmüş olabilir. Hp nin sitesinden modelini girip driverlerini indirdin mi direk amd nin sitesindeki driver işe yaramayabilir illa hp nin sitesinden modelin için yapılmış driverini indireceksin.

taha5

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
HP'nin kendi sitesinden yukledim driverlari

taha5

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
HP'nin sitesinden yüklediğimde catalyst yüklenirken takılıyor,Amd'nin sitesinden indirdiğimde paket yükleme hatası veriyor.