Ciddili Bir Konu: Üretim

NESDelisi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,316
Ben üniversitede bu alanla ilgili eğitim alırken bu arkadaşın hangi vasfı varmışta beni bilgisizlikle itham ediyormuş şaşırdım. Son ana kadar saygı çerçevesinde iletişim kurmaya çalıştım ama karşındaki duvar olunca her şey bir yere kadar ilerliyor maalesef.
Bana önerilerini özelden yazar mısınız?

636405

Doçent
Reaksiyon puanı
493
Ben üniversitede bu alanla ilgili eğitim alırken bu arkadaşın hangi vasfı varmışta beni bilgisizlikle itham ediyormuş şaşırdım. Son ana kadar saygı çerçevesinde iletişim kurmaya çalıştım ama karşındaki duvar olunca her şey bir yere kadar ilerliyor maalesef.
Senin hangi vasfın varmış. Büyük bir türk markası kurdun da bizim mi haberimiz olmadı? "Ben üniversitede bu alanla ilgili eğitim aldım, bak ben boş adam değilim" gibi laflar, diyecek sözü olmayanların kılıfıdır. Bu alanla ilgili eğitim aldın da güya, vatandaşın gerçeğinden haberin yok ki senin.

Mesela çalışmayan birisi, asgari ücretle veya bir işte 3000₺ - 4000₺ maaşla çalışan birisi ne yapacak da şirket sahibi olmuş olacak? Bize o muhteşem vizyonist aklından geçenleri aktar da bi millet aydınlansın.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yurtdışında, girişimin başarısız olursa tekrar deneme şansın olur ama Türkiye'de batarsan sıkıntı büyük.

Son düzenleme:

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,775
Girişim için gerekenler :

Sermaye
Fikir
Gereksinim
İnanç
Şans

Türkiye yeni girişimciler için daha avantajlı, çünkü işçilik ucuz ve piyasa doymamış.

Gelişmiş ülkelerde zaten her şey var.

NESDelisi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,316
Girişim için gerekenler :

Sermaye
Fikir
Gereksinim
İnanç
Şans

Türkiye yeni girişimciler için daha avantajlı, çünkü işçilik ucuz ve piyasa doymamış.

Gelişmiş ülkelerde zaten her şey var.
Denemeye değer.

ömerim55

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,323
Burada üretmek pahalı. Telefonu burda üretip 10dolar kar edeceğine ithal edip 20 dolar kar ediyor. Sermaye de gerekmiyor ithalat için.

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Şirket kurmak o kadar pahalı değil yahu. Gidin bir muhasebeciye sorun diyeceğim de en iyisimi youtube bakın daha kolay gelir. Hatta sitede de reklam alınan mukellef()co vardı sanırım.

Öte yandan amd işlemcisi veya gpulu bir iş istasyonu ben görmedim. Görmedim diye de yok demek değildir tabii ki. Üretim yapacak olduğunuz konu bir yazılım ise böyle bir uzay üstü makineye gereksiniminiz yok. Mekatronik dalında çalıştığınızda bile yok. Yapacağınız iş en fazla bir 3datayı kıvırmak çevirmek olur en fazla. Tasarımcıysanız evet sağlam bir makine gerekli çünkü yazılımların bir çoğu quadro kartları destekliyor. Bu karta sahip laptoplarda toplama makinelerde hayli pahalı.

Kormayın iş yeriniz olursa kdvlerini geri alacaksınız sene sonu vergi düşüşüyle. Üretim yaptığınız kol size o laptopun parasını da çıkartır. Yinede çok tasarımcı biliyorum 750tilerle çalışan. Yani direkt zirvede başlamak zorunda değilsiniz :)

Bilgisayar, makine ve teçhizat olarak inanılmaz seviyede teşvikler var. Bir bilgisayarı teşvikle edinebilir oda büyüklüğünde canavar gibi tezgahları da alabilirsiniz. Devlet yardım etmiyor diyen ya işin içinde değildir, yada hiçbir şeyden haberi yoktur.

NESDelisi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,316
Şirket kurmak o kadar pahalı değil yahu. Gidin bir muhasebeciye sorun diyeceğim de en iyisimi youtube bakın daha kolay gelir. Hatta sitede de reklam alınan mukellef()co vardı sanırım.

Öte yandan amd işlemcisi veya gpulu bir iş istasyonu ben görmedim. Görmedim diye de yok demek değildir tabii ki. Üretim yapacak olduğunuz konu bir yazılım ise böyle bir uzay üstü makineye gereksiniminiz yok. Mekatronik dalında çalıştığınızda bile yok. Yapacağınız iş en fazla bir 3datayı kıvırmak çevirmek olur en fazla. Tasarımcıysanız evet sağlam bir makine gerekli çünkü yazılımların bir çoğu quadro kartları destekliyor. Bu karta sahip laptoplarda toplama makinelerde hayli pahalı.

Kormayın iş yeriniz olursa kdvlerini geri alacaksınız sene sonu vergi düşüşüyle. Üretim yaptığınız kol size o laptopun parasını da çıkartır. Yinede çok tasarımcı biliyorum 750tilerle çalışan. Yani direkt zirvede başlamak zorunda değilsiniz :)

Bilgisayar, makine ve teçhizat olarak inanılmaz seviyede teşvikler var. Bir bilgisayarı teşvikle edinebilir oda büyüklüğünde canavar gibi tezgahları da alabilirsiniz. Devlet yardım etmiyor diyen ya işin içinde değildir, yada hiçbir şeyden haberi yoktur.
Bilgisayarım iyidir, bir çok oyun motorunu sorunsuz çalıştırıyor hocam. Daha ne olsun?

gnaremoob

Doçent
Reaksiyon puanı
907

Mukellef co ile sanal sahis sirketi kurmak bagkur ile aylik yaklasik 1200 liraya geliyor. %18 de vergi verdigimiz icin aylik yaklasik 1450 lira kazanmamiz gerekiyor ki sadece sirket ve vergi masraflarimiz ciksin. Bunun altinda kazanip sirket acarsak hayrina calismis oluyoruz, acmazsak o vergileri ilerde katbekat cikartiyorlar. Pek kolay degil gibi.

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
@gnaremoob sorması ayıp konu başlığını okudun mu kardeş sen ? Üretim diyor üretim ? 1450 lira masraf bile sayılmayacak değerde. Şuan köşe başı dükkan var. Köfteci adam 5k kira varsa 3 ayda bir 5kda stopajı var, muhasebe defterlerinde bile stopaj var, çalıştırdığın adam, sigortası, tazminatı, yemesi, dükkanın elektrik gider, malzemen. O bahsettiğin rakam adamların belki dükkanı açtıktan sonra ilk 3 saatteki gider.

Bir vestel sallıyorum 10bin kişi çalıştırıyor. Uzay üstü gibi fabrika var. Temelden dikmiş adam kuleyi. Sonra biri geliyor 1450tl kazanmak şart diyor. Konu başlığını ben mi yanlış yorumluyorum, yoksa ?????

NESDelisi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,316
@gnaremoob sorması ayıp konu başlığını okudun mu kardeş sen ? Üretim diyor üretim ? 1450 lira masraf bile sayılmayacak değerde. Şuan köşe başı dükkan var. Köfteci adam 5k kira varsa 3 ayda bir 5kda stopajı var, muhasebe defterlerinde bile stopaj var, çalıştırdığın adam, sigortası, tazminatı, yemesi, dükkanın elektrik gider, malzemen. O bahsettiğin rakam adamların belki dükkanı açtıktan sonra ilk 3 saatteki gider.

Bir vestel sallıyorum 10bin kişi çalıştırıyor. Uzay üstü gibi fabrika var. Temelden dikmiş adam kuleyi. Sonra biri geliyor 1450tl kazanmak şart diyor. Konu başlığını ben mi yanlış yorumluyorum, yoksa ?????
Çok güzel dedin, daha üretemeden para vermeye mecbur bırakılıyoruz.

çığır açan bir başka yorum daha.

Açması yetmiyor :))
Mantıklı dedin ama beklentilerimi iyi biliyorum.

gnaremoob

Doçent
Reaksiyon puanı
907

Para kazanan herkesin kazandigi her kurusu vergilendirmesi gerektigini bilmiyor musun? Ya da dedigin sirketlerin sahis sirketi olmadigini da mi bilmiyorsun? Sen baba parasi yerken ben bilisim sektorunden para kazaniyorum ama kazandigim parayla sirket acip vergisini verecek butcem yok. 1-2 yil sonra sahis sirketi kurdugumda vermedigim vergileri benden cezasiyla ve faiziyle isteyecekler ben bundan bahsediyorum ama sig dusunerek bunu anlayamiyorsun. Uretim sadece milyar butceyle ve fabrikalarda yapilmiyor bilgin olsun koy cebine.

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Pardon format bey ben formatında üretime girdiğini bilmiyordum. (veya analog veya ip kamera takmanın, veya bir anakart monte etmenin, veya boş kasa toplamanın yok yok monitör paneli değiştirmenin. )

Son düzenleme:

NESDelisi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,316
Pardon format bey ben formatında üretime girdiğini bilmiyordum. (veya analog veya ip kamera takmanın, veya bir anakart monte etmenin, veya boş kasa toplamanın yok yok monitör paneli değiştirmenin. )
Onlar üretime girer ama sıfırdan yapılıyorsa.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,775
Her şey üretilebilir. Mühim olan pazarlanması.
Hizmet te bir üretim aslında. Onu bile pazarlayabilmek gerekiyor.
Bir ürünü pazarlayamıyorsanız, vergisini ödeyebilecek bir geliriniz de olmaz. Tam burada ben devreye giriyorum. Payımı alırım tabii.

NESDelisi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,316
Her şey üretilebilir. Mühim olan pazarlanması.
Hizmet te bir üretim aslında. Onu bile pazarlayabilmek gerekiyor.
Bir ürünü pazarlayamıyorsanız, vergisini ödeyebilecek bir geliriniz de olmaz. Tam burada ben devreye giriyorum. Payımı alırım tabii.
Haklısın, üretiyorum ama pazarlayamıyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Acaba neden gidiyorlar ülkemizden? Çünki ülkemiz beş para etmiyor neredeyse her konuda.
Çok doğru dediniz.

DESLAER

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
628
genellikle savunma sanayii alanında yatırım yapıyorlar nedeni illa bi gün belli olur bizim düşünebildiğimizi onlarda düşünüyordur

DESLAER

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
628
Bir bildikleri vardır cümlesi artık cidden sinirimi bozuyor.
sence senin benim düşündüğümü onlar düşünemezmi ? devletin senin benim bilmediği birsürü sorunu var. yunanlar f35 ve rafale aldı bizim hava kuvvetlerine f35 teslim etmediler onlaarda pilot yok falan düşünme abd ve türk pilotlardan sonra en iyileri onlarda avrupada tek dostumuz ingilterede kötüleşiyor bizim TF-X e önem vermemiz lazım

NESDelisi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,316
sence senin benim düşündüğümü onlar düşünemezmi ? devletin senin benim bilmediği birsürü sorunu var. yunanlar f35 ve rafale aldı bizim hava kuvvetlerine f35 teslim etmediler onlaarda pilot yok falan düşünme abd ve türk pilotlardan sonra en iyileri onlarda avrupada tek dostumuz ingilterede kötüleşiyor bizim TF-X e önem vermemiz lazım
Siyâsete girmeyelim.