Ciddili Bir Konu: Üretim

Airbus

Profesör
Reaksiyon puanı
1,002
Aslında fabrika kurup üretim yapmak isteyenlere ciddi teşvikler ve kredi imkanları var. Genel itibariyle insanlar elini taşın altına koymaktan çekiniyor. Yüz binlerce lira yatırım yapıp onu 5-10 yılda kara geçirme fikrine sıcak bakmayıp 2-3 dolar fazla vererek Çinde veya diğer ülkelerde yaptırıyorlar.

NESDelisi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,316
Diğer ülkelerde üretim yapan insanlara destek verildiği için gidiyorlar
Keşke bu sorunu çözebilsek, emin ol. Diğer ülkelerden daha ileri de olurduk. Acilen terk etmemiz gerekenler;
- Siyaset
- Dedikodu
- Televizyon

Acilen başlamamız gerekenler;
- Kitap
- Araştırma
- İyi İnsan Olma
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aslında fabrika kurup üretim yapmak isteyenlere ciddi teşvikler ve kredi imkanları var. Genel itibariyle insanlar elini taşın altına koymaktan çekiniyor. Yüz binlerce lira yatırım yapıp onu 5-10 yılda kara geçirme fikrine sıcak bakmayıp 2-3 dolar fazla vererek Çinde veya diğer ülkelerde yaptırıyorlar.
Bunu yapanlar da saçmalığın önde gideni.

celebi123

Asistan
Reaksiyon puanı
283
Keşke bu sorunu çözebilsek, emin ol. Diğer ülkelerden daha ileri de olurduk. Acilen terk etmemiz gerekenler;
- Siyaset
- Dedikodu
- Televizyon

- Kitap
- Araştırma
- İyi İnsan Olma
Çok haklısınız fakat neden bunları yapamıyoruz/yapmıyoruz bunun nedeni nedir?

damzchevk

Profesör
Reaksiyon puanı
1,013
Üretim yapmıyoruz değil üretim yapıyoruz ama katma değeri düşük üretim yapıyoruz. Enerji gibi bazı konularda devamlı dışarı borçlandığımız ve hiçbir konuda doğru düzgün tasaruf yapılmadığı için zor duruma düşüyoruz. Siyasi ortamda tamamen kutuplaştırıcı kaos siyaseti kimsenin kimseye tahamülü kalmamış fikir özgürlüğü tepki alır olmuş yargıya güven duyulmuyor yani baya zor ülkenin durumu.

mychar276

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,221
Ben endüstri sektöründe çalışan bir Bİlgisayar Mühendisiyim. Üretim bandları izleme ve kontrol yazılımları yazıyorum. Kullandığım bilgisayar 7700hq 1050 Ti lı bir berbar trinko bir laptop.

Benim ekibimdeki 16 yaşındaki stajyerimin 2080 Tİ lı 30 bin tl lik bir masaüstü bilgisayarı ve üstüne 12 bin tl lik harici bir laptopu var.

Al sana üretim. Bence ülkeyi net özetledim az önce.

Reaksiyon puanı
10,327
"Ciddili" konu...
Ah be yeğenim, siz bu Türkçeyi nerede öğrendiniz merak ediyorum. :)

NESDelisi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,316
Üretim yapmıyoruz değil üretim yapıyoruz ama katma değeri düşük üretim yapıyoruz. Enerji gibi bazı konularda devamlı dışarı borçlandığımız ve hiçbir konuda doğru düzgün tasaruf yapılmadığı için zor duruma düşüyoruz. Siyasi ortamda tamamen kutuplaştırıcı kaos siyaseti kimsenin kimseye tahamülü kalmamış fikir özgürlüğü tepki alır olmuş yargıya güven duyulmuyor yani baya zor ülkenin durumu.
Ne yapabiliriz bu konu hakkında?

Ben endüstri sektöründe çalışan bir Bİlgisayar Mühendisiyim. Üretim bandları izleme ve kontrol yazılımları yazıyorum. Kullandığım bilgisayar 7700hq 1050 Ti lı bir berbar trinko bir laptop.

Benim ekibimdeki 16 yaşındaki stajyerimin 2080 Tİ lı 30 bin tl lik bir masaüstü bilgisayarı ve üstüne 12 bin tl lik harici bir laptopu var.

Al sana üretim. Bence ülkeyi net özetledim az önce.
Benim pc'de öyle ahım şahım bir şey değil.

"Ciddili" konu...
Ah be yeğenim, siz bu Türkçeyi nerede öğrendiniz merak ediyorum. :)
Daha iyi bir öneriniz nedir?

mychar276

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,221
Benim pc'de öyle ahım şahım bir şey değil.
Sen endüstri sektöründe çalışan bir yazılımcı mısın?
Değilsen bu konu nazarında pc nin iyi olmaması benim için pek anlam ifade etmiyor çünkü konu endüstri ve üretim.

NESDelisi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,316
Sen endüstri sektöründe çalışan bir yazılımcı mısın?
Değilsen bu konu nazarında pc nin iyi olmaması benim için pek anlam ifade etmiyor çünkü konu endüstri ve üretim.
Endustri alanında çalışmıyorum ama kendi başıma oyun üretmeye çalışan bir insanım hocam.

Airbus

Profesör
Reaksiyon puanı
1,002
- Siyaset
- Dedikodu
- Televizyon

- Kitap
- Araştırma
- İyi İnsan Olma
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bunu yapanlar da saçmalığın önde gideni.
Aslında devlet elinden gelen tüm desteği veriyor desek yeridir. Bireysel teşebbüs az. İnternette biraz araştırmayla tarımdan sanayiye her alanda teşvik ve desteklerin verildiği görülebilir. Bizim insanımız kolay para derdinde olduğundan bu haldeyiz zaten.

mychar276

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,221
Endustri alanında çalışmıyorum ama kendi başıma oyun üretmeye çalışan bir insanım hocam.
Sen de endüstri çalışanısın o zaman oyun endüstrisi. Benim 17 yaşındaki stajyerimin bilgisayarının yarısı yoksa sende aynı durumdayız demektir.

NESDelisi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,316
Aslında devlet elinden gelen tüm desteği veriyor desek yeridir. Bireysel teşebbüs az. İnternette biraz araştırmayla tarımdan sanayiye her alanda teşvik ve desteklerin verildiği görülebilir. Bizim insanımız kolay para derdinde olduğundan bu haldeyiz zaten.
En kısa zamanda o desteğe bende başvurmayı deneyeceğim, ortopedi engellisi olduğum için bu konuda çok iyi bir avantajım olacaktır diye düşünüyorum.

Sen de endüstri çalışanısın o zaman oyun endüstrisi. Benim 17 yaşındaki stajyerimin bilgisayarının yarısı yoksa sende aynı durumdayız demektir.
Sistemimin bilgilerini sana özelden atayım.

636405

Doçent
Reaksiyon puanı
493
Tabi canım haşmetlide kusur olurmu hiç, millet üşengeç.

Airbus

Profesör
Reaksiyon puanı
1,002
Tabi canım haşmetlide kusur olurmu hiç, millet üşengeç.
Kendi açtığın iş konularına yazdığın mesajlardan yola çıkıp genele yayarsan çoğunluğun öyle olduğunu rahatça görebilirsin. O yüzden sana detaylı bir açıklama yapmayacağım :)

NESDelisi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,316
Kendi açtığın iş konularına yazdığın mesajlardan yola çıkarsan çoğunluğun öyle olduğunu rahatça görebilirsin. O yüzden sana detaylı bir açıklama yapmayacağım :)
Hmm... Peki ne önerirsiniz?

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,547
Çevre etki ediyor girişim yapmak isteyen insanlara. En başta aileden başlıyor. "Benim şöyle projem var, böyle şirket açmak istiyorum." gibi cümleler kuranlara destek çıkmak yerine dalga geçiliyor. Bunu en başta anne-baba yapınca çocuğun hevesi kalmıyor.

Artı olarak ülkede yeterli şartlar sağlanıyor ya da sağlanmıyor demek yanlış olur, gelişmiş ülkelere göre şartlar daha düşük ama imkansız değil.

NESDelisi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,316
Çevre etki ediyor girişim yapmak isteyen insanlara. En başta aileden başlıyor. "Benim şöyle projem var, böyle şirket açmak istiyorum." gibi cümleler kuranlara destek çıkmak yerine dalga geçiliyor. Bunu en başta anne-baba yapınca çocuğun hevesi kalmıyor.

Artı olarak ülkede yeterli şartlar sağlanıyor ya da sağlanmıyor demek yanlış olur, gelişmiş ülkelere göre şartlar daha düşük ama imkansız değil.
Aileleri ve insanları eğitmek lazım, özellikle ebeveynleri. Kafaları 1990'dan kalma çok fazla ebeveyn var.

Airbus

Profesör
Reaksiyon puanı
1,002
Hmm... Peki ne önerirsiniz?
İşin temeli ailede bitiyor. Herkes mesela "oku memur ol hayatını kurtarırsın" gibi tabirleri ömrünün bir yerinde illa duymuştur. Bu zamanlarda biraz daha azalsa da önceden daha yaygın bir anlayıştı bu. İlk başta kendimiz bu anlayışı bırakmalı sonra da üretim ve çalışkanlık anlayışını gelecek nesillere aktarmalıyız. Bir şeyin her zaman kolay yolunu değil bazen zor yolunu da seçmeyi öğrenmeliyiz. Halk bu şekilde üstüne düşeni yaparken de devlet sağlam politikalar ve desteklerle insanları desteklemeli, desteklemeye devam etmeli.

NESDelisi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,316
İşin temeli ailede bitiyor. Herkes mesela "oku memur ol hayatını kurtarırsın" gibi tabirleri ömrünün bir yerinde illa duymuştur. Bu zamanlarda biraz daha azalsa da önceden daha yaygın bir anlayıştı bu. İlk başta kendimiz bu anlayışı bırakmalı sonra da üretim ve çalışkanlık anlayışını gelecek nesillere aktarmalıyız. Bir şeyin her zaman kolay yolunu değil bazen zor yolunu da seçmeyi öğrenmeliyiz. Halk bu şekilde üstüne düşeni yaparken de devlet sağlam politikalar ve desteklerle insanları desteklemeli, desteklemeye devam etmeli.
Emin misin, ben hala duyuyorum çevremde. Bunu yapanların kendine saygısı bile yok emin ol. O alanda çalışan birisi bana 10 yıl çalış ve sonra emekli olunca, dilediğini yap dediler. O gün biraz sert çıkışınca, kimse bir daha bu konuyu açmaya cesareti kalmadı.

Demek ki, bazen dişlerimi göstermem gerekiyormuş. Umarım bir gün bu halk aydınlanır ama y ve x kuşağından gram umudum yok.

Airbus

Profesör
Reaksiyon puanı
1,002
Emin misin, ben hala duyuyorum çevremde. Bunu yapanların kendine saygısı bile yok emin ol. O alanda çalışan birisi bana 10 yıl çalış ve sonra emekli olunca, dilediğini yap dediler. O gün biraz sert çıkışınca, kimse bir daha bu konuyu açmaya cesareti kalmadı.

Demek ki, bazen dişlerimi göstermem gerekiyormuş. Umarım bir gün bu halk aydınlanır ama y ve x kuşağından gram umudum yok.
O mesajımda kast ettiğim kesim biraz daha yeni nesil ebeveynlerdi. Eskiye kıyasla azalma var ama bitmiş değil. 2002 ve sonrasındaki gençlerde de aslında parıltı var fakat bu nesil bilgisayar çağına denk geldiğinden yanlış yerlere yönelebiliyorlar. Oyun oynamak, kendini geliştirmeye göre bir çoğu için çok cazip. Bir şekilde kurtulmamız lazım yoksa olduğumuz yerde saymaktan başka bir iş yapamayız. Katma değeri yüksek mallar üretmemiz lazım. Başka alternatifimiz yok.