Chrome Senkronizasyon Sorunu?

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
Chrom'un evde kullandığım pc deki ayarları, yer imlerini vs., senkronizasyon hafızasında tutmasını nereden ayarlayabilirim. Cep telefonundan veya başka bir yerden Chrome'a girdiğimde senkronize et dediğimde iş yerindekini baz alıyor ve bu beni çıldırtıyor. :P

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Evde ya senkronizasyon açık değil ya da başka bir adres ile açık çünkü eğer bu durumların haricinde olsaydı evde de iş yerinde de aynı yer imlerini vs. kullanılıyor olurdu. Eğer iş yerinde farklı evde farklı olmasını istiyorsan o zaman yapman gereken şey yeni bir google hesabı açmak ve evdekini o adres ile senkronize etmek. Sonrasında cep telefonu ve diğer cihazların iş yerindeki senkronizasyonunu durdurup o verileri silmek ve üzerine evdeki hesabınla senkronize etmek :)

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
Dün evde "tüm geçmişi temizle" yaptım. Ardından chrome'u kapatıp açınca senkronize etmek ister misiniz diye sordu. kabul edince iş yerindeki tüm yer imlerini alıp evdekinin üzerine çekti. dolayısıyla evde ekli olan tüm yer imleri gitti :P

Ben bu uygulamdan bile daha yeni yeni haberdar olmuştum. İstediğim madem böyle bir uygulama var, evde kullandığım baz alınsın. işte veya bir başka yerde chromu senk. ettiğimde evde kullandığımın yer imleri eklensin. iş yerindekinin değil.

Anladığım kadarıyla bunları yapabilmem için senk. durdurma ve kapatma/açma ayarlarını yapmam gerekiyor. Nereden yapabilirim bu ayarları ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Google a (gmail) pc den veya telefonun tarayıcısından gir.

Ayarlardan ;
2 adımlı doğrulama :
2 adımlı doğrulama özelliği hesabınıza ek bir güvenlik katmanı sağlamak için telefonunuzu kullanır.

-En altta kaldırma (sıfırlama) işlemini onayla düzelir.-