Chrome İşletim Sistemi Hakkında Soru

Neutral

Profesör
Reaksiyon puanı
179
Arkadaşlar hala anlamış değilim, en iyi teknoloji sitelerine de yazdım cevap verilmedi belki de nasıl bilmiyorsun diyeceksiniz ama şu soruyu tam olarak bilmiyorum;

Bir ara Chrome işletim sistemi Linux adı altında gelecek deniyordu daha sonra ayrı bir işletim sunacak diye haberler çıktı ama tam bir resmi yazı göremedim. Chrome Linux mu kullanacak ayrı bir işletim sistemini mi hizmete sunacak ?

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Chrome OS , Linux altyapısını kullanacak.Ancak sistem cloud tabanlı olacak.Hemen hemen her işlem için internet gerekecek.Buraya yazıyorum başarısız olacak Google...

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
Diğer Linux sürümleri ne kadar başarılı oldu ki, Google'ın ki başarılı olsun.

Neutral

Profesör
Reaksiyon puanı
179
Bu demektir ki ücretsiz olacak doğru mu ?

tolga3589

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Chrome OS , Linux altyapısını kullanacak.Ancak sistem cloud tabanlı olacak.Hemen hemen her işlem için internet gerekecek.Buraya yazıyorum başarısız olacak Google...

Evet katılıyorum fakat, Tablet pclerde bunu kullanırsa android gibi büyük çıkış yakalayacaktır bundan şüpheniz olmasın... Google bence bu yönde adım atabilir tahminim öyle yapacak bilerek bekletiyorlar stratejik olarak... Böyle düşündüğüm bir fikri düşünmüşlermidir bilemiyorum :)

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Net değil ancak ücretsiz olabilir.Olsa bile son kullanıcının işime yaramayacak...

---------- Post added at 15:43 ---------- Previous post was at 15:40 ----------

Evet katılıyorum fakat, Tablet pclerde bunu kullanırsa android gibi büyük çıkış yakalayacaktır bundan şüpheniz olmasın... Google bence bu yönde adım atabilir tahminim öyle yapacak bilerek bekletiyorlar stratejik olarak... Böyle düşündüğüm bir fikri düşünmüşlermidir bilemiyorum :)

Evet amaç bu fakat yeterli olmayacak.Android kullanırım daha iyi tabletlerde.Ayrıyeten Windows 8 de tabletler için adım atıyor.İşi zor Google ın rakipleri hem kendi hemde MS

Neutral

Profesör
Reaksiyon puanı
179
Aslında Google'un kendi tarayıcısı için de öyle denildi ki çıktığı zaman diliminde IE'nin müthiş bir pazar payı vardı Firefox en iyi alternatif olarak sonsuza kadar onunla yarışacağı konuşuluyordu. Opera da çok iyi tarayıcı olduğu halde kullanım oranı düşüktü fakat Mozillanın rakibi bile zor olacağı kanaatine varılmıştı Chrome için.

Şimdi ise Türkiye'de en çok kullanılan tarayıcı IE'den sonra Goolge'un tarayıcısı oldu ( Nisandan sonra ). 3 yılda bu başarı işletim sisteminin de aynı politikayla ilerlerse neden başarmasın anlamına gelebilir.!

Reklam statejisini iyi kullanan Google yönetimi eğer gün geçtikçe kaliteli bir yapıya büründürüse bu sistemi 2 yıl içerisinde Apple'ı geçer sonraki yıllarda Microsoft'un gözünü yavaş yavaş korkutabilir. Tabii yazdığım olağanüstü bir üstünlükle halen yolunda ilerleyen Windows versiyonlarını devireceği yönüde değil fakat fanatiklerinin oluşacağı ve son kullanıcılara iyi hizmet vereceği kısmında şüphe duymamamdır.

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
İşletim sistemi ile tarayıcıyı karşılaştırmak hiç mantıklı değil

İşletim sisteminin masaüstü bile yok.Tarayıcı içinde çalışan bir sistemin başarılı olabileceğini düşünmek bir fantazi.Olsa olsa tabletlerde Androidden vazgeçerse başarılı olabilir.PC pazarında şansı yok...

---------- Post added at 16:30 ---------- Previous post was at 16:28 ----------

Ubuntunun fanatiği olur Chrome OS un olmaz

Neutral

Profesör
Reaksiyon puanı
179
Aslında başarı grafiğinin ve kendi gücünün karşılaştırmasından belirttim ;) Tabii Google her çıkardığı üründen başarılı olamadı hatta kapattıkları da oldu ve video alanında başedemeceğini anladığı için Youtube'u bile satın aldı.

İşletim sistemi içinse yine bu gücünü kullanması ve yavaşta olsa tercih edilebilir sistem haline getirmesi olanaksız değil bence.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26

Ben o kadar karamsar değilim. Çevrimdışı da çalışacaktır. Başta Netbooklar olmak üzere tabletlerde de başarılı olacaktır.

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Ben o kadar karamsar değilim. Çevrimdışı da çalışacaktır. Başta Netbooklar olmak üzere tabletlerde de başarılı olacaktır.

Çevrimdışı çalışacak tabiki.Fakat örnek verirsek bir ofis belgesi hazırlamak istiyorsun ne yapacaksın? muamma.Google böyle özellikleri web uygulamarıyla verecek.

Chrome OS'tan bir görüntü

google-chrome-os-thumb.png

---------- Post added at 18:28 ---------- Previous post was at 18:25 ----------

Fikir sahibi olabilmek için bu video izlenebilir...

[video=youtube;lm-Vnx58UYo]http://www.youtube.com/watch?v=lm-Vnx58UYo&feature=player_embedded#at=286[/video]

eskiyapar

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Joli-os benzeri bir işletim sistemi olur.Netbooklar için iyi olur.

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Bu daha da ayrıntılı

[video=youtube;ANMrzw7JFzA]http://www.youtube.com/watch?v=ANMrzw7JFzA&feature=relmfu[/video]

Neutral

Profesör
Reaksiyon puanı
179
Her şey tabii ki geliştirilecek bu yüzeysel kısa videolar chrome işletim sistemini tam anlattığını sanmıyorum :) Hatta çoğu kişi eleştirebilir de ilk başlarda insanlar gibi program işletim sistemi vb. herşey düşe kalka hata yapa yapa düzlüğe çıkmasını bilmektedir.

Açıkçası Microsoftun bu alanda Amerika hariç ( orada bile tekel sayılır ) Dünya genelinde neredeyse tekel oluşunu sevmiyorum her zaman yenilik tekelleri bile yola getirebiliyor.

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Bakınız Chrome OS cloud ve bu arayüz ile pek fazla insan kullanmaz(ve masaüstü hiçbir zaman gelmeyecek ben öyle tahmin ediyorum).Yani Chrome OS son kullanıcıya hitap etmiyor.Tablet desen Android şahane.Netbook desen Win7 Linux hatta Win8 çıkacak.Google'ın klasik bir şekilde başarısız olup üstünü kapattığı ürünlerden biri olacak kahin olmaya gerek yok.Bu sistem gelişse ne olur :)

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Böyle bir sistem ancak birşeylere alternatif olmaya adaydır, asla pazar lideri olabilecek kadar yükselemez :)

Alternatif olarakta pek başarılı olabileceğini sanmıyorum, her işimi internetten yapmak istemem çünkü memleketimde internetin durumu ortada, hadi tamam öyle yapmaya karar verdim diyelim, niye bilgisayarımda var olan bir tarayıcıyı kullanmak yerine chrome os kurayım, zaten chrome os un sunacağı her hizmet şuanda (ücretsiz olarak) sunuluyor-kullanılabiliyor :)

Çok mu hızlı açılacak ? Asus laptop kullanıyorum ExpressGate var,
Asus kullanmayanlar için de en iyi ihtimal ikisi birden yüklü olur hızlı açılmasını istediğinde chrome os kullanır :)

Tek bir şey fikrimi değiştirebilir: Windows ve Linux ile max. 2 saat giden şarj Chrome OS ile 3 saat veya üzeri giderse... :mrgreen: