Chrome Firefox'u Sollayacak mı?

Alengirli

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Mozilla Firefox, ağır ve sindirerek ilerlerken, Google Chrome aldı başını gidiyor. Peki bu yarış hangi alanda?

Sürüm numaraları bazen firmaların ekstra gelir sağlamak için aynı yazılımın adını değiştirip sunması anlamına gelse de, özellikle tarayıcılar gibi ücretsiz ve sık güncellenen yazılımlarda ayrı bir öneme sahip. Google'ın da geçtiğimiz yıldan bu yana piyasada bulunan web tarayıcısı Chrome'da yaptığı yenilikler ve güncellemeler, sizin takdirinize bağlı.
Ancak görünüşe bakılırsa, yıllardır piyasada olan Firefox henüz 3.5 sürümünü sunup, 3.6 Namoroka'ya göz kırparken, Chrome çoktan 4. sürümün altyapısını oluşturdu bile. Son yayınlanan Chromium sürümünün Hakkında sayfasında, 4.0.202.0 sürüm numarası görülüyor.
Kararlı Chrome 3 Yakında
Teknik Program Müdürü Anthony LaForge'un Chromium geliştirici forumuna yazdığı mesaj da, Chrome 3'ün stabil sürüme geçmesine az kaldığını, birkaç uyumluluk ve hata düzenlemesinin ardından, kararlı sürüme geçileceğini belirtiyor.
Hatırlarsanız, Chrome 2'nin mayıs ayında stabil olarak yayınlanmasının hemen ardından, Chrome 3 de geliştirici kanalına geçiş yapmıştı. Bu düzende ve hızda devam edilmesi halinde, Google Chrome yakında Internet Explorer ve hatta Opera ile sürüm yarışına girebilir.
Peki Google Chrome, yakında sonuna gelecek olan 3 rakamını hak edecek kadar gelişim gösterdi mi? Karar sizin.
chrome4-about1250254245.jpg
:: Sizce Google Chrome 3 sürümlük gelişme gösterdi mi?
Bilgi İçin : Google Chrome
Yazan: Erhan Kahraman
SDN - http://shiftdelete.net

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
Hız bakımından harika ama Firefox'un eklentilerine alışan kullanıcıların pek sevemediği bir tarayıcı.

bayadres

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Chrome gayet iyi.Bence sollayacak Firefox'u...Açılışı bile Firefox tan çok çok hızlı şak diye açılıyor.:devil2:Ancak ben explorer8 kullanıyorum. Chrome ve Firefox arasında seçim yapacak olsam kesinlikle Chrome.Çok hızlı.

an80x86

Asistan
Reaksiyon puanı
1
version noları çok çabuk yükseliyor, ama büyük sayılar halinde. google burada hata yapıyor. firefox'a devam..

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Biraz daha gayret gösterirlerse belki. Firefox'tan memnunum. Ama son sürümünden değil. :D

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
Chrome'a selam Firefox'a devam :D

lazerboy

Profesör
Reaksiyon puanı
7
daha 1 yıl olmadı 3 sürüm geldi chrome.Ama hiçbir değişiklik yok.Sürüm numaraları değişiyor ama içindekiler aynı :D Bence chrome firefoxtan çok daha hızlı işaretine basmamla açılması bir oluyor. :D

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
Hızla yükselenler genellikle hızla da iner. Mozilla/Firefox ağır ama emin adımlarla yükseliyor.

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
Büyük İskender ile FATİH SULTAN MEHMET'in arasındaki fark neydi ?? İskender çok çabuk toprak kaznırken çok çabuk toprak kaybediyordu :D FATİH SULTAN MEHMET ise az toprak kazanıp kalıcı oluyordu :) bu iki tarayıcı arasındaki farkta aynen böyle firefox kalıcı olucak :) chrome ise geçici bir heves :lol:

FİREFOX forever :D

soldier01

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Chrome az ram harcıyo o nedenle eklentiyle işim oldumu firefox ,eklentisiz işler için chrome
İnternet explorer gereken siteler olduğunda da İnternet explorer

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Firefox kullanıyorum.Ama Chromu denedim.Baya güzel geldi.Chromu açınca bile Firefoxtan hızlı açılıyor :)

ergins

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yazılımları sürüm numaraları ile değerlendirmek yanıltıcı olabilir. Sürüm no larının kaba anlamları olsa da, her geliştirme takımı sürüm numaralarını kendine göre yorumlar ve kullanır.

Yazılımları işlevsellikleri ile değerlendirerek daha anlamlı karşılaştırmalar yapılabilir. Eklenti konusu firefox'un işlevselliğini ve elastikiyetini artırıyor. Şu an için diğer tarayıcılara göre bir avantaj oluşturuyor.

Chrome eğer tarayıcı içinde yazılım çalıştırma konusunda bir adım atabilirse, yazılım geliştirme/güncelleme/dağıtma/pazarlama konularında yeni bir çığır açılabilir.

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Chrome her alanda firefox'dan iyi.. Tek eksiği eklentiler onuda yakında halledecektir.. işte o zaman firefox fln kalmaz.. Gerçi ben şu an bile firefox'dan vazgeçmiş durumdayım.

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
genel olarak x.x.xx.xxx şeklinde bir numaralandırma yapılır. ilk rakam ana sürüm no, sonraki rakam alt kırım ve diğeri ikinci alt kırım... en son ise derleme numarasıdır. google 4. versiyona geçiş yapacak kadar çok büyük ilerleme kaydedemedi bence. malum numaralandırmada ana sürüm numarasını değiştirmek için major bir yenilik getirmiş olmanız lazım. diğer numara kırılımı yeni eklemeler bir diğeri iyileştirmeler ve en sonuncusu da derleme(compile) numarasıdır. bence firefox un 4. versiyonuna karşılık olark bir atak gibi geliyor. 3. versiyonun hala stabil olmadığınuı düşünürseniz hak verirsiniz..

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Firefox'u Chrome'a üstün yapan tek etken eklentileri. Eğer Chrome da eklenti desteği sağlarsa Firefox'a yetişebilir.

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
Firefox'u Chrome'a üstün yapan tek etken eklentileri. Eğer Chrome da eklenti desteği sağlarsa Firefox'a yetişebilir.
Chrome eklenti desteği sağlarsa hızı Firefox'tan çok da farklı olmaz, Firefox'u eklentisiz kullandığında da Chrome'la hemen hemen aynı performansı alabilirsin.

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Romantic e katılıyorum.. eklenti biraz yavaşlatıyor ama bence o da gözle görünür bir değişiklik sayılmaz..chrome hızlı ama oturup 'manzara resimleri' arayıp sağ tıklayıp kaydedip sonra kapatacak biri için ideal.. sen up/down işleri yapıyor görsel işlevsel işlerle meşgul oluyor ve tek tek program açarak vakit kaybetmek istemiyorsan bildiğin yol Firefoxdan şaşmıcaksın.. şimdilik tabi :) eklentili ve hızlı bir browser olduğunda tartışmasız değiştirirm şahsım adına ;)

abuzittin123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Chrome çok güzel bir tarayıcı bence, çok da hızlı; fakat, Chrome'da şöyle bir problem var, özellikle resimleri gezerken, örneğin facebook'ta, resme tıklayınca sonraki resim geliyo, Chrome'da bazen sonraki resme geçmek yerine, belli bi yerdeki eski linke geri dönüyo, bunu yaşayan başka biri var mı? Nasıl çözülür bu sorun?

mc92001

Doçent
Reaksiyon puanı
16
Chrome eklenti desteği sağlarsa hızı Firefox'tan çok da farklı olmaz, Firefox'u eklentisiz kullandığında da Chrome'la hemen hemen aynı performansı alabilirsin.

uzun zamandır firefox kullanıcısıyım. hız bakımından chrome, firefox'un eklentisiz haline bile fark atıyor.firefox'un 3.5 sürümünden sonra chrome'a döndüm. açıkçası firefoxtaki eklentileri arıyorum. ama chrome şu an hızlı ve sorunsuz.
yakında chrome'a da eklenti desteği geleceğini duydum. eklentilerle hız meselesini o zaman karşılaştırmak lazım. selamlar.

systemengineer

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Mozilla Firefox... 1 numaradır... Saglam adımlarla saglam bir ürün ortaya koymaktadır..
3.5 versiyonu çıkar çıkmaz 2.5 milyon du galiba insan download yapmıs...daha da arttı tabiki.
Vazgeçilmez

utku5959

Asistan
Reaksiyon puanı
0
eklenti olmadan chrome mhrome napıyım gider ie kullanırım :P :D firefox kesinlikle ideal. krom da yetişir ama dostça :D 2si birden ie yi gömerler ben size söyliyim :D:D

systemengineer

Asistan
Reaksiyon puanı
0
eklenti olmadan chrome mhrome napıyım gider ie kullanırım :P :D firefox kesinlikle ideal. krom da yetişir ama dostça :D 2si birden ie yi gömerler ben size söyliyim :D:D

mozilla bunu kabul ederse :D tarayıcı rekabetide die bişey kalmaz... kabul etmeyeceqine göre . bu böyle devam eder

eskibirkullanici

Profesör
Reaksiyon puanı
8
ben firefoxu günde 1 kere açıp daha kapatmadığım için açılma bakımından bi sorun olmuyo ama bilgisayarı açar açmaz acil bi işim varsa chrome a yönelirim diğer yönlerden firefox her zaman benim için ideal tarayıcı eğer eklenti desteği olmasaydı hiç düşünmeden chrome a geçerdim.Sonuçta ister Chrome ister Firefox IE olmadıktan sonra her şeye razıyız :D

Chrome eğer eklenti desteği sağlarsa eklentilerim işlevine göre Firefoxu sollayabilir

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Firefoxdan vazgeçmem..:D

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
daha 1 yıl olmadı 3 sürüm geldi chrome.Ama hiçbir değişiklik yok.Sürüm numaraları değişiyor ama içindekiler aynı :D Bence chrome firefoxtan çok daha hızlı işaretine basmamla açılması bir oluyor. :D

Sen kaput altına baksana, firefox ile aynı motoru kullanmasına rağmen neden en hızlı tarayıcı unvanı hala chrome'da sanıyosun, tema, buton bunlar tek güncellemeyle biter önemli olan flash, java, html 5 kodlarını iyi işleyebilmesi. zira artık siteler bu kodlarla yazılıyor.

Hızla yükselenler genellikle hızla da iner. Mozilla/Firefox ağır ama emin adımlarla yükseliyor.

Chrome'un Firefox'u geçeceği günü çok yakında büyük bir üzüntü ile seyredeceğin için üzülüyorum

Büyük İskender ile FATİH SULTAN MEHMET'in arasındaki fark neydi ?? İskender çok çabuk toprak kaznırken çok çabuk toprak kaybediyordu :D FATİH SULTAN MEHMET ise az toprak kazanıp kalıcı oluyordu :) bu iki tarayıcı arasındaki farkta aynen böyle firefox kalıcı olucak :) chrome ise geçici bir heves :lol:

FİREFOX forever :D

Fatih'in kalıcı olmasının sebebi bu muydu acaba :D iyi öğren öyle yorum yap. Hangi hükümdar 33 yılda dünyanın 4/3 'ünü fethetti sence? İskender öldükten sonra imparatorluğu dağıldı, sağlığında değil. Dolayısı ile Firefox OUT, Chrome IN