CHP'de Demokrasi

Gökhan Alkan

Asistan
Reaksiyon puanı
53
Kemal Kılıçdaroğlu’nun müdahalesi ile Cemal Canpolat adaylıktan çekildi, seçime tek aday olarak giren Kaftancıoğlu yeniden İstanbul İl Başkanı oldu.

Bugün düzenlenmesi planlanan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 37. Olağan İstanbul İl Kongresi öncesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 39 ilçe başkanına "İstanbul adayımız Canan Hanım" diyerek, aday istemediğini belirtmişti.

Ancak Cemal Canpolat, harekete geçmiş ve delegelerden imza toplamaya başlamıştı.

Bunun bilgisini alan Kılıçdaroğlu, 270 delegenin imzasını alan Canpolat'ı arayarak adaylıktan çekilmesini rica etmişti.

Bugün düzenlenen İstanbul İl Kongresi'nde tek aday olan Canan Kaftancıoğlu, yeniden CHP İstanbul İl Başkanı seçildi.

Sonuçlara göre kullanılan 571 oyun 510’unu geçerli, 61’i geçersiz olarak sayıldı.
kaynak

KamtariR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,896
İlk başta CHP ve Demokrasi kelimelerini yanyana görünce biraz şaşırmıştım, ama konuyu okuyunca içim rahatladı. Meğer diktatör kılıçdaroğlu yine dediğim dedik çaldığım düdük demiş :)

Cemal Bey neden ban yedi? :) Ben söyleyince "hegele hügele" yapıyorsunuz. Parti içi gruplaşmadan bahsediyorum, kabul etmiyorsunuz.

Sizin gibi seçmen zor bulunur CHP'liler. Valla bak, keşke bizim de olsa. Ne desen "he" diyen güzel bir topluluk.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,902
Demokratik Alman Cumhuriyetinde de (eski doğu Almanya) öyle oluyordu. Seçimler tek aday ile yapılıyordu. Sovyetler Birliği ve diğer Sosyalist ülkelerde de yine hep tek aday ile seçim yapılırdı. Sosyalistlerin demokrasi anlayışı böyle.

Gökhan Alkan

Asistan
Reaksiyon puanı
53
benim bi miting yolculuğunda şöförlük yaptığım anım vardı chp li yöneticilere :) yola çıkarken ihtiyaç molası için oylama yapmıştık geri dönerken il başkanı "ben başkanım ben ne dersem o" deyip molasız gelmiştik :D

cngzkyz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
276
Peki ana konu ile akalı düşüncelerin nedir? @cngzkyz
Muhalefetim, cumhuriyet halk partisine destek veriyorum ama günahım kadar sevmiyorum Bay Kemal'ı sizin tabirinizle. Partiye yakışan, ağırlığını kaldıracak biri değil. Aynı şekilde Reisi de sevmiyorum. Ülke insanlarını kutuplaştırmaktan başka bir şey yaptığı yok.

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Muhalefetim, cumhuriyet halk partisine destek veriyorum ama günahım kadar sevmiyorum Bay Kemal'ı sizin tabirinizle. Partiye yakışan, ağırlığını kaldıracak biri değil. Aynı şekilde Reisi de sevmiyorum. Ülke insanlarını kutuplaştırmaktan başka bir şey yaptığı yok.
kılıçdaroğlu chp yönetimini özgür özele devretse yada ekrem imamoğluna verse
kendiside onursal başkan olsa emin ol muhalefet iktidar yolunda büyük yol alır

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Demokratik olan bir parti var mı ki?
Karşı tarafı eleştirdiğin konuların hepsi sendede olunca komik oluyor bence Türkiye şartlarında. AKP için tek adam diyorlar. CHP farklımı sanki :) AKP'de demokrasi anlayışı yok diyorlar. Kendileride tek aday çıkarttırıyorlar aday olacakları arayıp aday olma diyorlar veya inatla aday olanı partiden kovuyorlar. Bizde çok seslilik var diyorlar Genel Başkanlığa aday olan herkesin ayağını kaydırıyorlar. ( Sarıgül- Muharrem İnce gibi ) parti görüşüne ters bir şey söyleyeni veya hareket edeni direk partiden ihraç ediyorlar. Bizde basın özgürlüğü var deyip kanallara ve gazetelere yaptıkları ortada. Bizde İnsan hakları var deyip yıllarca başörtülü insanlara yaptıkları ortada. Bizde Miliiyetçilik var deyip HDP ile kanka olmaları ortada.

BatinY

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,492
Karşı tarafı eleştirdiğin konuların hepsi sendede olunca komik oluyor bence Türkiye şartlarında. AKP için tek adam diyorlar. CHP farklımı sanki :) AKP'de demokrasi anlayışı yok diyorlar. Kendileride tek aday çıkarttırıyorlar aday olacakları arayıp aday olma diyorlar veya inatla aday olanı partiden kovuyorlar. Bizde çok seslilik var diyorlar Genel Başkanlığa aday olan herkesin ayağını kaydırıyorlar. ( Sarıgül- Muharrem İnce gibi ) parti görüşüne ters bir şey söyleyeni veya hareket edeni direk partiden ihraç ediyorlar. Bizde basın özgürlüğü var deyip kanallara ve gazetelere yaptıkları ortada. Bizde İnsan hakları var deyip yıllarca başörtülü insanlara yaptıkları ortada. Bizde Miliiyetçilik var deyip HDP ile kanka olmaları ortada.
Bizde milliyetçilik var deyip kim HDP ile kanka olmuş? Megri Megriyi söyleyenlerle, teröristleri sınırdan geçirenlerle kanka olanlar mı?

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Bizde milliyetçilik var deyip kim HDP ile kanka olmuş? Megri Megriyi söyleyenlerle, teröristleri sınırdan geçirenlerle kanka olanlar mı?
Bu mantıkla CHP savunulmaz işte. Ekrem İmamoğlu kayağa gitmiş. Ama Erdoğanda Yurtdışında diyorlar. İstanbul'da Ulaşıma zam yapılmış ama Tayyipte yaptı Sen HDP ile birlikte hareket edip 10 yıl önceki barış sürecini söylersen inandırıcı olmuyon işte. Bizde tek adamcılık yok bizde koltuk sevdası yok deyip hiç istifa etmemek o kadar seçim kaybedip yüzü kızarmaması flan. AKP'den farkı ney o zaman CHP'nin herşeyi aynı yapacaksa ?

BatinY

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,492
Bu mantıkla CHP savunulmaz işte. Ekrem İmamoğlu kayağa gitmiş. Ama Erdoğanda Yurtdışında diyorlar. İstanbul'da Ulaşıma zam yapılmış ama Tayyipte yaptı Sen HDP ile birlikte hareket edip 10 yıl önceki barış sürecini söylersen inandırıcı olmuyon işte. Bizde tek adamcılık yok bizde koltuk sevdası yok deyip hiç istifa etmemek o kadar seçim kaybedip yüzü kızarmaması flan. AKP'den farkı ney o zaman CHP'nin herşeyi aynı yapacaksa ?
CHP'yi savunan yok ki :d

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Akp satesinde hdp var hadsiz Cumhuriyet ve Laiklik düşmani yobaz kurban ol Cumhuriyet Halk Partisine demokrasinin kitabini yazdi.
Sende ağır veletlik var galiba. Konuşma tarzın üslubun flan tam veletsin 2000 sonrası doğmuş ve dünyadan haberi olmayan hemde.
AKP sayesinde HDP var ne alaka ? Meydanlarda Selahattın Demirtaşa özgürlük diye bağıranlar kim ? Görevden alınan HDP'li belediyeleri sürekli ziyaret edenler kim ? HDP ile tiyatroya gidenler kim.
Hadsiz hadsiz konuşan sensin Cumhuriyet ve Laiklik düşmanı olduğumu nerden çıkardın ? Tam tersi CHP demokrasinin D'si yok.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,902
Ne zaman CHP kendi içinde dayatmalara karşı koymayı öğrenirse, o zaman Demokratik bir parti olur. Bunu dışardan yardımla yaparsa, birilerinin maşası olur.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,741
kılıçdaroğlu chp yönetimini özgür özele devretse yada ekrem imamoğluna verse
kendiside onursal başkan olsa emin ol muhalefet iktidar yolunda büyük yol alır
Güldürme beni Kılıçdaroğlu yönetimi devredecek.Hem de Özgür Özel ya da Ekrem İmamoğluna mı?
Özgür Özel gelse ne kadar oy kaybeder Chp farkında mısın? İmamoğlu gelse daha iyi ama onu da ıskartaya çoktan çıkardı.
Kılıçdaroğlu kolay kolay bırakır mı koltuğu?Nasıl planlarla Baykal'ı koltuktan ettiyse o koltuktan kalkmaya da hiç niyeti yok.