Chat Yerine Döndük

Denizhan Dakılır

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Çok kötü bir sorunumuz var.Bu sorun tüm üyeler tarafından çözülebilir.Bu sorun forumunun chat yerine dönmesi.Neden böyle bir konu açtım?

Çünkü arkadaşlar bakın a.s,nbr,mrb,slm... gibi chat dili dediğimiz saçma dilden konuşulmaya başlandı.Bunu durdurmak bizim elimizde.Bu sınırı aştık mı Pesimist ve Chimera ın bizi uyarmalarını rica ediyorum.

Saygılarımla.

WaterBoy

Profesör
Reaksiyon puanı
5
sonuna kadar katılıyorum türkçeye evet!

MSDN

Profesör
Reaksiyon puanı
22
forumu sıfırlayalım mesajlar sıfırlansın konular sıfırlansın :D

honen

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar biz türkçeyi konuşarak düzeltebiliriz ancak bence yazılarda kısaltma olması veya chat kültürü getirisi diye türkçemiz bozulmaz.konuşmalarımız düzgünse sorun yok bence

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,122
Bu konuyu yönetimle öncelerden konuşmuştuk. Kafamız attığı an mesajlarınızı silebilir, düzenleyebilir, uyarı verebiliriz. Yani şunu demek istiyorum nıhaha (&) (&)

DarkLady

Dekan
Reaksiyon puanı
12

warkortali

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Forum yöneticilerinin mesajlarımız ve konularımızın muhafazaları konusunda ki hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ederim hiç birine gereksizce dokunulmuyor ama bazı forumlarda konuları kafasına esen yönetici tutup siliyor bir diğer yöneticiye danışmadan bir nevi texas olayı bizim forumumuzda yok öle şeyler kötü adam öle dediğine bakmayın kitabına uygun şekilde halledilir bu iş bizim güzide forumumuzda ..

chimera

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
577
Arkadaşlar şaka bir yana bu tarz şeylere tabii ki dikkat ediyoruz. Uygun olmayan mesajları ya siliyoruz ya da düzenliyoruz. Bu uygulamadan üyelerinde haberleri oluyor. Ancak bazı üyelerimize mesaj atamayabiliyoruz bunun sebebi ise o anki durumumuzun müsait olmamasından kaynaklanıyor. Kendileri bize döndükleri zaman ise onlara bu durum hakkında bilgi verip yardımcı oluyoruz. ;)

TheRed

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Türkçe bu kısaltmalarla asla bozulmaz zira diller zamanla zenginleşir zenginleştikçe zamanla evrim geçirmesi normaldir Azarbaycanlılar şu an nasıl konuşuyor biz nasıl kıyaslayın birbirimizi zor olsada anlıyoruz ama bizim dilimiz zamanla ne kadar değişmiş bu önlenemez bir evrim bence...

lb.bingol

Profesör
Reaksiyon puanı
9
TheRed dedi ki:
Türkçe bu kısaltmalarla asla bozulmaz zira diller zamanla zenginleşir zenginleştikçe zamanla evrim geçirmesi normaldir Azarbaycanlılar şu an nasıl konuşuyor biz nasıl kıyaslayın birbirimizi zor olsada anlıyoruz ama bizim dilimiz zamanla ne kadar değişmiş bu önlenemez bir evrim bence...
Evrim mesajı vermeyelim.

TheRed

Asistan
Reaksiyon puanı
0
lb.bingol dedi ki:
TheRed dedi ki:
Evrim mesajı vermeyelim.

yok arkadaşım o tarz değil :)

Denizhan Dakılır

Profesör
Reaksiyon puanı
23
lb.bingol dedi ki:
TheRed dedi ki:
Evrim mesajı vermeyelim.
Yeni yüz yıla geçmiyoruz paşa bu başka evrim...

speedfreak

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Sadece kısaltmalar adına konuşmuyorum ama bu evrimden çıktı. Yabancı dillerin etkisi altında. Tabiki etkileşim olması lazım ama doz biraz aşıldı. Sokakta Türkçe bi kelime görmek bile zorlaştı. (benim takma adımda Türkçe değil :$ )

lb.bingol

Profesör
Reaksiyon puanı
9
speedfreak dedi ki:
Sadece kısaltmalar adına konuşmuyorum ama bu evrimden çıktı. Yabancı dillerin etkisi altında. Tabiki etkileşim olması lazım ama doz biraz aşıldı. Sokakta Türkçe bi kelime görmek bile zorlaştı. (benim takma adımda Türkçe değil :$ )
Bir deyim kullanacaktım ama yeri değil.

mavinok.ta

Dekan
Reaksiyon puanı
13
Şöylede bir gerçek gözardı edilmemelidir;muhabbet eğer ciddi bir nitelikte değilse bu kısaltılmalar çok olur.Yani üşengeçlikten ötürü bikaç harf yazmamanın nasıl bir zararı olabilir ki..?Ayrıca buna gelene kadar düzeltilmesi gereken daha başka çok şey var...

FaTiHaN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
BAzen arkadaşlar sacma sapan şeyler yazmaya özen gösteriyorlar
Aslında özen dememdeki amaç bu insanların özenti olmasından dolayıdır.
Misal V harfi yerine W kullanılması beni çileden cıkaran sinirlerimi geren en büyük unsur
Eyw Ewet walla gibi
Kısaltma değilde benim sorunum bu harfleri özenle kullanan ucubelerle

mavinok.ta

Dekan
Reaksiyon puanı
13
FaTiHaN dedi ki:
BAzen arkadaşlar sacma sapan şeyler yazmaya özen gösteriyorlar
Aslında özen dememdeki amaç bu insanların özenti olmasından dolayıdır.
Misal V harfi yerine W kullanılması beni çileden cıkaran sinirlerimi geren en büyük unsur
Eyw Ewet walla gibi
Kısaltma değilde benim sorunum bu harfleri özenle kullanan ucubelerle
İşte orda sorun olur,size katılıyorum...Bir laf varya hani, ''Türkçe ''turkhce'' olmasın!'' diye...Sanırım bu küçük ve zararsız gibi görünen harfler Türkçe'yi turkcheleştirmek için yeterli kapasitedeler...Türkçemize sahip çıkalım arkadaşlar..!Duyarlı olalım..!

snra

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Bu konuda gaddar olmaya kalkarsak şu konudan bile 10-15 mesajı silmek gerekir. Onun için çok da kasmayın düzgün yazmak için, ne dediğinizi anlayalım yeter.