Ceza sistemimiz çok yetersiz çözüm önerim

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Türkiye'nin kanayan yarası geç gelen Adalet sorunudur.

Hem yasalarımız yetersiz hem uygulamada büyük güçlükler çekiyoruz

Bir kadın aileden şiddet gördüğünde emniyete sığınır. Emniyet müdürü barıştırmaya kalkar adamı göz altına alacağı yerde

Sonra adam çıkar kadını ya öldürür ya ağır yaralar

Polisten koruma talep eder verilmez
Adama isr
ne hikmetse kadının ölmesi beklenir ceza kesilmesi için

Bunlara kalmaz iyi hal indirimi uygulanır

Sabit suç işler tutuksuz yargilanip bırakılır sonra bir suç daha işler.

Kadına tecavüzmü edilmiş darp mı var hiç sorun değil

Savcının teki çıkar. "bende kadınım bana niye tecavüz etmiyorlar"der tecavüzcü tutuksuz yargilanir

Ya hırsıza ne demeli?
Büyük hırsız el üstündedir hatta tosun iyi yapmış diye övgü bile alır ama küçüğü anında lincin hedefi olur

Hele suçlu yüksek yerden olunca hoppa kralsın asarsin kesersin

Oğlun polise mi çarptı şak suçu polise at tanığa para verip güzel bir tatile gönder
iş bitti

Ya diğerleri?
boşver
Rabianazın babası gibi dimdizlak ortada kalsınlar halk kimki?

Hapishanede yermi yok? Azılı müebbet yemişleri haftalık sokağa izne çıkar onlarda tiner içip öğrenci bıçaklasın
Tamamdır

Ne yapılmalı?

Ben faydacıyım.turkiyede hapis suçlular için ödül olmuş vaziyette

O sebepten hapishane içine fabrikalar atölyeler kurulmalı uzmanların denetlediği bu yerlerde müebbet yemişler ve azılı canavarca suç işlemişler bedava iş gücü olarak

Altyapı çalışmalarında, üretimde ölene kadar çalıştırılıp ölenlerin de organları,kanı kadavrası alınarak tıp kurumlarına nakil+araştırma için bağışlanmalıdır bu sayede hem ekonomimiz hemde sağlık sektörümüz gelişir

Buna ek olarak hafif suç işlemiş kişilere zorunlu 7 yıl pskilog ve rehabilitasyon desteği verilmeli bu kişilerinde itaat etmeleri halinde ödül olarak sabıkaları silinip iş hayatına sevkleri sağlanabilir

tecavüzcüler mesela belirli hapislerde zevk işçisi olarak çalıştırılabilir belirli günlerde bir odaya eli kelepçelenir sonrada diğer tecavüz mahkumları tarafından bubbalana bilir, görevini yerine getiren zevk işçileri ibret olsun diye paylaşılıp tecavüze yeltenenleri caydırıcı etki sağlar

Şahsen bu kadar ağır suç işlemiş insanlar boşuna beslenmemeli topluma kazandirilmaya uğraşılmamalıdır

Hakim savcı suçu sabit birisine ceza vermezse indirim yaparsa anında meslekten ihracı sağlanıp topluma afişe edilip bir daha hukuk alanında çalışma yetkisi alınabilir, bu ceza diğerlerine de ibret olur

Eğer yüksek kademeden biri rüşvet alırsa suçu gizlemeye çalışırsa bütün malvarlığına el konup ömür boyu asgarî ücretle çalışmaya mahkum edilebilir

Son düzenleme:

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Gene başlığı çok güzel olan toplumsal bir yaraya parmak basan ama içi koca bir BOŞ olan konu açmışsın.
Dünya genelinde genel bir kural vardır Suçu kanıtlanana kadar herkes suçsuzdur diye. Sen yarın git ben adam öldürdüm diye polise teslim ol ceset bulunamazsa şahit çıkmaz belge ve cinayet aleti olmzsa sen gene adam öldürmüş olarak sayılmıyorsun. Ceset yoksa Cinayette yok gibi oluyor. Ayrıca Suçların cezaları bellidir Anayasal bir ülkede o cezalar uygulanır kafana göre uygulayamazsın.

Adam öldürmek mühebbet ise mühebbet idam ise idam 1 yıl ise 1 yıl kuralına göre uygulanır. Ve ben Mühebbet habisi göze alıp adam öldürdüm belki sanane der adam cezayı çekecek benim bak işine der.

Senin önerin nedir şimdi bir kadın gitti şikayetçi oldu kocam beni dövdü diye adam ömür boyu içerde mi kalsın ? Veya kadına ömür boyu korumamı verilsin ne yapılsın önerin nedir ? Adamın kafası çalışmıyor geri zakalı birşey laftan anlamıyor içeri atsan dövsen sövsen olmuyor çözüm ney ?

Ne yazık ki adalet sisteminde 1 yanlış binlerce doğruyu götürür gibi bir düzen var. Şartlı tahliye olsun açık ceza evi olsun İyi hal indirimi olsun izin ile ceza evinden çıkma olsun. 1-2 şerefsiz yüzünden gerçekten kader mahkumu olan binlerce insanında hakkına giriliyor ne yazık ki. Adam gençlik olur cahillik olur bir hata yaptı diyelim cezasının 3 te 2 sini yattımı şartlı tahliye olabiliyor binlercesi kimseyi öldürmez tecavüz etmez 1 tanesi ettimi hepsi kötü görülür aynı kefeye konur ne yazık ki. Aynı şey diğer konular içinde geçerli İzin ile cezaevinden çıkıp annesinin cenazesine gitme kızkardeşinin düğünü kızının oğlunun düğününe 1-2 günlükte olsa gitmek ne kadar değerli kıymetli birşeydir belki ama bir tanesi esrar çeker tiner çeker gencecik bir üniversite öğrencisini öldürür bütün mahkumlar aynı kefeye konur. Aynı şey açık ceza evi içinde geçerli mantıken düşününce adam cezasının yarısını çektimi kalan yarısını açık ceza evinde çekiyor hem topluma alışması ve ayak uydurması içinde güzel bir sistem gibi ama kaçanlar kaçıp insanları öldürenler yüzünden bu sistemde karalanıyor. Çok ağır denetlemeler gelmeli bu sistemlere ama onu oturması ayarlaması uzun yıllar alacaktır.

Sonra aşırı saçma bir söylemin daha var mühebbet yiyenler bedava iş gücü olarak çalıştırılmalı diyon :) Ne kadar güzel bir sistem dimi.
Adam niye çalışsın neden ama zaten mühebbet almış iş yapmaz zorla nasıl yaptıracan ney ile tehtit edecen. İçlerinde caniler katiller var onlara nasıl aletler teslim edebilecen delici kesici alet geçtimi ellerine birbirlerini deşerler. Veya zorla çalışmaktansa makineyi yakar yıkar bozar zor birşey mi nede olsa ömür boyu hapis almış daha kötü ne olur der zarar verir her şeye.

Ölünce organlarını alacakmışın adam ne yaparsa yapsın bir ailesi belki karısı çocukları oluyor. Öyle kafana göre ben cenazesini bile vermem organlarını bağışlarım diye birşey yok.

Sonra tecavüzcüler bencede en ağır cezaları alması gerekenleri başında bunlar geliyor ama. İnsan içinden diyor 1 kişi yaa içlerinde bir kişi mahsum ise iftira atıldıysa haksız yere orada yatıyorsa ne olacak ? 2 kadın bir olsa ve bu adam bize tecavüz etti dese yarın haberlere çıksa nerde nasıl kanıtlayacan kendini ? Telefon mesajlarını gösterse dün evime geldi zorla darp etti tecavüz etti hadi akla bakayım kendini kamera kaydıda var kadının evine girerken kadın sonrada darp edilmiş flan seni ceza evinde bağlasınlar bütüngün sexs işçisi olarak çalışacan mı şimdi ?

Burada senin savunman gereken şey idam olur. Oda acı çektirerek veya işkence yaparak olmaz İnsan Hakları gereyince. Ya asarsın ya zehirli iğne flan 1 dk içinde öldürücü şeyler olması gerekir.

Hakim savcı suçu sabit birisine ceza vermezse indirim yaparsa anında meslekten ihracı sağlanıp topluma afişe edilip bir daha hukuk alanında çalışma yetkisi alınabilir, bu ceza diğerlerine de ibret olur

Ya Hakim Savcı yı sen kafasına göre ceza veriyor sanıyorsun galiba. Kitapta yazanlara göre mahkeme. Delil yoksa belge yoksa hiçbir şey yapamaz mahkeme. Alt sınır üst sınır muhabbeti vardır. Ona göre cezalar verir. Hakim ve Savcının eline ne geçecek birine 10 sene az veya 20 sene fazla ceza verince. Bu Tür olaylarda emsal kararlar vardır onlar örnek alınır mahkeme yanlış karar verirse bir üst mahkeme vardır kararı bozabilir temize gidilir. Olmadı İnsan hakları mahkemesi flan her türlü bir üst mahkemesi vardır.
Şimdi sen sanıyorsun ki hemen cinayet mi işlendi Ağırlaştırılmış mühebbeti ver geç. O işler öyle olmuyor işte. Bunun alt maddeleri var. Hafifletici nedenler varmı. Tahrik var mı hepsine bakar ona göre ceza verir mahkeme.
Kendisinden boşanmak istiyor diye karısını öldüren bir adam ile. GÜnde 10-12 saat çalışan gariban asgari ücretli 2 de çocuğu olan bir adam bir gece eve geldimi kendi evinin yatak odasında çıplak bir adam ile karısını görüyor bu adamın işlediği cinayet aynı mı olacak?

Reaksiyon puanı
5,171
Bu kadarlık konuda içi dolu olan sadece koruma polisi sayısı azlığı var. Kadın koruma polisi istiyor ancak sırada onlarca kadın olduğu için koruma polisi gelinceye kadar iş işten geyor.

Onun dışında zaten tecavüzde bulunanlar 1 aydan fazla yaşamıyor.

Katiller vs ise zaten o delikten çıkamıyor.

Constantin87

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,973
Yazdıklarınız o kadar uzun ki asla okumuyorum arkadaşlar burası forum kişisel blok değil

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,902
Kulaktan duyma bilgiyle konu açınca içeriği doldurmak için hikaye uydurmak gerekiyor.

KamtariR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,896
Ooo adamım, sen şeriat istiyorsun bayağı.

astegon

Profesör
Reaksiyon puanı
1,361
Yazı uzun ben de okumadım ama İnfaz Kanunu denilen bir garabet var.

Cezanın 5'te 2'si neden uygulanır bu kanuna göre.

30 sene alan biri neden 6 sene içerde kalıp adli kontrolle salınır?

Biri bana bunu açıklasın.

Yanlışsam da düzeltin lütfen.

Mucahitt

Asistan
Reaksiyon puanı
106
Yazı uzun ben de okumadım ama İnfaz Kanunu denilen bir garabet var.

Cezanın 5'te 2'si neden uygulanır bu kanuna göre.

30 sene alan biri neden 6 sene içerde kalıp adli kontrolle salınır?

Biri bana bunu açıklasın.

Yanlışsam da düzeltin lütfen.
Geçen açıklama yapıyorlar yine hani bu cezalarla alakalı adam diyoki yani ceza kuurumu başkanı , 6 cezaya inidirim yapılmıyor yani cezan 5 olcakmış , öldür birini yada çarp birine yaz para cezası bu nasıl ceza kurumu anlamıyorum ki arkadaş.