Çevrimiçi Oyun Oynayarak Kripto NFT Nasıl Kazanılır

Bu konuyu okuyanlar

shelby69

Öğrenci
Cezalı
Katılım
12 Mart 2023
Mesajlar
16
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
50
GameFi, merkezi olmayan finans ve değiştirilemez tokenleri blockhain tabanlı çevrimiçi oyunla birleştiren kripto endüstrisinden çıkan en yeni trendlerden biridir.

"Kazanmak için öde" modeliyle çalışan ve oyuncuların diğerlerine karşı avantaj elde etmek için yükseltmeler satın almasına olanak tanıyan birçok geleneksel çevrimiçi oyunun aksine GameFi, "kazanmak için oyna" modelini sunuyor. Bu konsept, oyunculara oyun oynamaları ve oyunlarda ilerlemeleri için finansal teşvikler vermeyi içerir. Bazı durumlarda bu, oyuncuların tam zamanlı bir gelir elde etmelerine olanak sağlamıştır.

Nasıl çalışır

Bu tür oyunlardaki tüm nesneler NFT'ler olarak ifade edilir - nadir bulunan maddi olmayan öğelerin sahipliğini kanıtlamak için kullanılan dijital simgeler. Araziler, avatarlar, kostümler, silahlar ve altın külçeleri gibi şeyleri düşünün. Oyuncular oyun yoluyla bu öğeleri bulup biriktirdikten sonra, birçoğu bunları farklı NFT'ler için dijital marketlerde başkalarıyla takas etme veya kripto para birimi karşılığında satma seçeneğine sahiptir.

Hangi oyunun oynandığına bağlı olarak, kullanıcılar karakterlerinin seviyesini yükseltmek ve geliştirmek için zaman ayırarak, arazilerinde diğer oyuncuların kullanmak için para ödediği para kazandıran yapılar oluşturarak veya turnuvalarda diğerlerine karşı rekabet ederek kazanç potansiyellerini artırabilirler.

- Her oyuncunun neye sahip olduğunu takip etmek için, tüm NFT'ler ve kripto para birimi işlem verileri halka açık bir blok zincirinde saklanır. Bu, küresel bir bilgisayar ağı tarafından sürdürülen bir teknoloji türüdür. Oyunlarda bu teknolojiden yararlanmak bir dizi Dağıtılmış, dijital, kayıt tutma sağlar

dahil olmak üzere avantajlar:

- Oyuncular oyun içi eşyalarının sahipliğini kolayca kanıtlayabilirler. Tek bir hata noktası yoktur, yani oyuncular artık sahip oldukları şeylerin izini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalmayacaktır

- temel oyun şirketi teknik sorunlar yaşarsa. Oyun sırasında tahakkuk eden öğeler taklit edilemez, kaldırılamaz veya yok edilemez.

- Oyuna özgü kripto paralar, aracı uzlaştırma, takas veya saklama gerekmeden gönderilebilir ve alınabilir.

Bazı oyunlar, oyuncuların yıllık faiz ve diğer oyun içi öğeleri satın almak veya yeni içeriklerin kilidini açmak için biriktirebilecekleri diğer ödülleri kazanmak için belirli jetonları kilitleyebilecekleri stake etme gibi DeFi unsurlarını da içerir.

Oynamak için ihtiyacınız olanlar

Bu oynayarak kazanma oyunlarından herhangi birine katılmak için kullanıcıların aşağıdakileri yapması gerekecektir:

- Bir kripto para cüzdanı oluşturmak: Sanal para birimlerini ve NFT'lerini saklamak ve oyun içi işlemler yapmak için. Hangi cüzdana ihtiyacınız olduğu, oyunun hangi blok zinciri üzerine inşa edildiğine bağlı olacaktır. Örneğin, Ethereum tabanlı bir kripto cüzdan hizmeti olan MetaMask, Ethereum üzerine inşa edilmiş herhangi bir GameFi oyunuyla çalışacaktır.

- Başlangıç öğeleri satın alın: Tüm GameFi oyunlarını indirmek ücretsizdir. Bununla birlikte, birçoğu oyuncuların başlamak için önce karakterler, yerel kripto tokenleri, kart desteleri veya yükseltmeler satın almasını gerektirir.

- Önceden finanse edilmiş kripto cüzdanı: Başlangıç öğelerini satın almak için kripto cüzdanınızı belirli bir kripto para birimi ile önceden finanse etmeniz gerekecektir.
 
Üst