Cep Telefonunuzu Kaç Sene Kullanıyorsunuz?

Cep Telefonunuzu Kaç Sene Kullanıyorsunuz?

• 1 sene veya daha az.

Kullanılan: 6 5.8%
  • 2 - 3 sene.

Kullanılan: 48 46.6%
  • 4 - 5 sene.

Kullanılan: 29 28.2%
  • +5 sene.

Kullanılan: 20 19.4%

• Kullanılan toplam oy
    103

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,564
On7 pek bilinmeyen iyi bir cihaz hocam :D. Ben de kullandım bir süre.
Cihaz tahmin konusunda ugrastirmistim biraz arkadaslari ?8gb hafizasi simdilerde yeterli degil. Anca benim gibi WhatsApp instagram hariç uygulama kullanmayanlar icin ideal ? (zamaninda aldiysa)

• Sevgi dolu
Reactions: bwr

Kaansenn34

Doçent
Reaksiyon puanı
680
2 sene kullanıp yüksek fiyattan satıp yeni modele düşük fiyat vererek geçmeyi tercih edenlerdenim.Ancak bakalım piyasa neyi gösterecek bu gidişle bu kadar fiyat artışı yüzünden kullanma süremi artırabilirim.

glossofobhia

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
515
2 sene kullanıp yüksek fiyattan satıp yeni modele düşük fiyat vererek geçmeyi tercih edenlerdenim.Ancak bakalım piyasa neyi gösterecek bu gidişle bu kadar fiyat artışı yüzünden kullanma süremi artırabilirim.
Ne güzel,piyasayı yükseltenlerdensin yani sen,yeni aldığın 2.el mi oluyor sıfırmı hocam?
Cihaz tahmin konusunda ugrastirmistim biraz arkadaslari ?8gb hafizasi simdilerde yeterli degil. Anca benim gibi WhatsApp instagram hariç uygulama kullanmayanlar icin ideal ? (zamaninda aldiysa)
Whatspp intagram çalışıyorsa daha ne hocam,youtubeye de tarayıcıdan girdinmi tamam bir eksiği yok :D

Kaansenn34

Doçent
Reaksiyon puanı
680
Ne güzel,piyasayı yükseltenlerdensin yani sen,yeni aldığın 2.el mi oluyor sıfırmı hocam?
Sıfır oluyor hocam.Apple ürünlerine 2.El pek sıcak bakmıyorum ama eğer ucuz ve hasarlı bir ürünü tanıdıktan bulursam parçalarını söker değiştirir tekrar kullanırım ama maalesef daha öyle bir cihaz denk gelmedi.

glossofobhia

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
515
Sıfır oluyor hocam.Apple ürünlerine 2.El pek sıcak bakmıyorum ama eğer ucuz ve hasarlı bir ürünü tanıdıktan bulursam parçalarını söker değiştirir tekrar kullanırım ama maalesef daha öyle bir cihaz denk gelmedi.
Bit pazarlarına bakmanı öneririm,tamirat yapıp satıyorsan oralarda düşeş olur ama çok erken uyanıp gitmen lazım.

Kaansenn34

Doçent
Reaksiyon puanı
680
Bit pazarlarına bakmanı öneririm,tamirat yapıp satıyorsan oralarda düşeş olur ama çok erken uyanıp gitmen lazım.
Daha önce aynı olayı Youtube'da görmüştüm bit pazarından kondisyonu çok iyi cihazlar buluyorlardı ama inanamamıştım.Aslında haklısınız bir bakmak gerek.Size hiç denk geldi mi hiç iyi bir ürün aldınız mı?

glossofobhia

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
515
Daha önce aynı olayı Youtube'da görmüştüm bit pazarından kondisyonu çok iyi cihazlar buluyorlardı ama inanamamıştım.Aslında haklısınız bir bakmak gerek.Size hiç denk geldi mi hiç iyi bir ürün aldınız mı?
Bende youtube da gördüm,söyleyeyim dedim. al sat yapma taraftarı değilim,2.el alıp kullanmam hijyenik bulmadığım için,satışda yapmam arkadan küfür yememek için :) hocam siz dediniz ya 2.el fiyatı yüksek satıyorum alan oluyormu senın eski cihazını yüksek rakamlara ?

Kaansenn34

Doçent
Reaksiyon puanı
680
Bende youtube da gördüm,söyleyeyim dedim. al sat yapma taraftarı değilim,2.el alıp kullanmam hijyenik bulmadığım için,satışda yapmam arkadan küfür yememek için :) hocam siz dediniz ya 2.el fiyatı yüksek satıyorum alan oluyormu senın eski cihazını yüksek rakamlara ?
Yüksek dediğim yanlış anlaşılmasın hocam yani mesela diyelim şöyle cihazın piyasadaki fiyat takibini yapıyorum en değerli olduğu zamanda pay biçerek elimden çıkarıyorum. :)

Kaansenn34

Doçent
Reaksiyon puanı
680
6-7 sene aralığında kullandığınız cihaz marka ve modelini öğrenebilir miyim ? :D @beyzabetül

glossofobhia

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
515
Yüksek dediğim yanlış anlaşılmasın hocam yani mesela diyelim şöyle cihazın piyasadaki fiyat takibini yapıyorum en değerli olduğu zamanda pay biçerek elimden çıkarıyorum. :)
Yanlış anlamam yahu merak ettim,anladım iyiymiş güncel cihaz kullanmış oluyorsun biraz farkla yenisini almak iyide ben hiç uğraşamam böyle gittiği yere kadar kullanırım artık.
Bi sorun çıkarsın da kurtulayım diyorum, bana mısın demiyor namert! :D
Nazar değdirmeyelim şimdi,dayanıklı aletmiş 2015 ve sonrası samsunglar kalite olarak iyileşti,eskiden 1-2 senede şişerdi her ay format atardım s3 vardı bende.

Son düzenleme:

Kaansenn34

Doçent
Reaksiyon puanı
680
Yanlış anlamam yahu merak ettim,anladım iyiymiş güncel cihaz kullanmış oluyorsun biraz farkla yenisini almak iyide ben hiç uğraşamam böyle gittiği yere kadar kullanırım artık.
Benim de keyfi hocam aslında uğraşılmaz ama yeni modellerin getirdiği yeni teknolojiler insanı cezbediyor. Özellikle de düşük fiyatla sahip olmak en güzel yanı. :)

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,564
Whatspp intagram çalışıyorsa daha ne hocam,youtubeye de tarayıcıdan girdinmi tamam bir eksiği yok :D
Yok ya o youtube tarayıcıdan olur mu hiç premium müptelası olmasak düşünülebilir. ?

Son düzenleme:

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
En iyisini alayım diye bir merakım kalmadı uzun zamandır. Zaten telefondan ziyade bilgisayar ile işimi hallettiğim için telefona fazla para vermeyi gereksiz buluyorum kendim için. Geçen yıl 9T aldım, bir şey olmazsa bir 3-4 yıl daha kullanmayı düşünüyorum.

glossofobhia

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
515
Yok ya o youtube tarayıcıdan olur mu hiç premium müptelası olmasak düşünülebilir. ?
hahaha ben cihaz youtube uygulamasını açmaz diye düşündüm ondan öyle söyledim :) bu premium un farkı ne ola reklam yok onu biliyorum,değer mi her ay para ödemeye ?
En iyisini alayım diye bir merakım kalmadı uzun zamandır. Zaten telefondan ziyade bilgisayar ile işimi hallettiğim için telefona fazla para vermeyi gereksiz buluyorum kendim için. Geçen yıl 9T aldım, bir şey olmazsa bir 3-4 yıl daha kullanmayı düşünüyorum.
Aynen öyle bir süre sonra boş geliyor,işimi görsün yeter modundayım bende.

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,564
hahaha ben cihaz youtube uygulamasını açmaz diye düşündüm ondan öyle söyledim :) bu premium un farkı ne ola reklam yok onu biliyorum,değer mi her ay para ödemeye ?
Aile uyeligi kullaniyoruz. Reklam, indirme (telde yer kaplamiyor diye biliyorum. Belkide uygulama verileri icine dahildir) ve arkaplanda calismasi isimize geliyor.
Ucreti kisi basi dusununce fiyat gayet makul ?
YouTube muzigi ailemdekiler kullaniyorda Ben daha hic denemedim ?

Son düzenleme:

glossofobhia

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
515
Aile uyeligi kullaniyoruz. Reklam, indirme (telde yer kaplamiyor diye biliyorum. Belkide uygulama verileri icine dahildir) ve arkaplanda calismasi isimize geliyor.
Ucreti kisi basi dusununce fiyat gayet makul ?
YouTube muzigi ailemdekiler kullaniyorda Ben daha hic denemedim ?
Bende üyelik alıcam internet siz kullanım özelliği için sırf
Benim telefonumun camı hep kırılıyor ya ?
Kılıf ekran koruyucu kullanmıyormusun , gm9 pro kılıfsız 2 kat aşağı merdivenlere düştü sağlam hala ?

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Telefonları kaç senede bir değiştiriyoruz acaba , veya telefonlarımız bize ne kadar dayanıyor :) Ankete katılmayı unutmayalım.
İPhone 5s'i 5 sene kullandım bundan sonra hiçbir telefonu 5 sene kullanmayacağım çünkü elimde kalıyor bundan sonra ben 3 senede bir değiştiririm yani Kerem Enginar taktiğini uygulayacağım
Bence 3 senede bir değiştirmek en ideali çünkü teknoloji her gün değişim geçiriyor ve takip etmek için bu taktiği uygulamak gerektiğini düşünüyorum haksız mıyım ?
edit: Şuanda Mİ9T kullanıyorum önümüzdeki ay 1.yılını dolduracak 2022 veya 2023'te Realme veya OnePlus'a geçmeyi düşünüyorum
Bir dönem çorap değiştirir gibi değiştirdiğim için elimdekini bir 2-3 yıl daha kullanırım :)
Kerem Enginar taktiğini uygulama zamanı geldi 3 senede bir değiştireceksin hocam öbür türlü elimde kalıyor kendimden biliyorum