Çekingenlik Hastalığı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Malmedy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Malmedy

Profesör
Reaksiyon puanı
1,059
Arkadaşlar merhaba ben çok çekingenim ve artık bunun çok zararı olmaya başladı. Mesela dersteyken ne kadar tuvalerim gelse bile izin isteyemiyorum veya yediğim yemeğin parasını kasaya vermeye bile çekiniyorum. Daha çok boyumdan ve alınganlığımdan olduğunu düşünüyorum bunun için birkaç tavsiye verebilirmisiniz bazen çok ciddileşiyor derste tuvaletimi tuttuğum için ve tenefüste tuvalete gidilmeyecek halde neredeyse...

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,246
Arkadaşlar merhaba ben çok çekingenim ve artık bunun çok zararı olmaya başladı. Mesela dersteyken ne kadar tuvalerim gelse bile izin isteyemiyorum veya yediğim yemeğin parasını kasaya vermeye bile çekiniyorum. Daha çok boyumdan ve alınganlığımdan olduğunu düşünüyorum bunun için birkaç tavsiye verebilirmisiniz bazen çok ciddileşiyor derste tuvaletimi tuttuğum için ve tenefüste tuvalete gidilmeyecek halde neredeyse...
Buna utangaçlık denir bence. Bende senin gibiyim az çok. Mesela tanımadığım insanlarla konuşmaktan utanırım. Mecbur olmadıkça öğretmenler odasına gitmekten kaçarım. :)

Malmedy

Profesör
Reaksiyon puanı
1,059
Bende çekingenim seninle yüzyüze konuşamam ama bu şekilde mesajlaşabiyorum
Bende böyle forumda veya oyunlarda hiç çekingen değilim ve düşünerek söylüyorum. Keşke gerçek hayattada böyle olsam.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Buna utangaçlık denir bence. Bende senin gibiyim az çok. Mesela tanımadığım insanlarla konuşmaktan utanırım. Mecbur olmadıkça öğretmenler odasına gitmekten kaçarım. :)
Ben daha beter ya. Mesela proje ödevimi öğretmenler odasına teslim etmem lazımsa bile yapamıyorum 3 aylık emeğim böyle çöpe gidebiliyor.

Ecomanya

Profesör
Reaksiyon puanı
658
Çekingenlik bendede olan bir sıkıntıydı. Karşındaki insanla konusurken ya da birşey söylerken yanlış söylemekten korkma. Özgüven eksikliğin var. Bunun için arkadaşlarınla sürekli olarak görüntülü bir şekilde konuş. İletişim yönün güçlensin. Arkadaşınlar biryerlere git toplu gruplar halinde.

wpa_supplicant

Profesör
Reaksiyon puanı
6,539
Çekingenlik bendede olan bir sıkıntıydı. Karşındaki insanla konusurken ya da birşey söylerken yanlış söylemekten korkma. Özgüven eksikliğin var. Bunun için arkadaşlarınla sürekli olarak görüntülü bir şekilde konuş. İletişim yönün güçlensin. Arkadaşınlar biryerlere git toplu gruplar halinde.
Keşke o kadar kolay olsa

Malmedy

Profesör
Reaksiyon puanı
1,059
Hiç arkadaşım yok ve özgüvenim de yok denecek kadar az. Zamanında arkadaşımı mutlu etmek için kölesi olmuştum resmen. Sırf biraz daha saygı göreyim diye kantine hergün onun yerine ben giderdim, Bazen çerez falan alırdım onun için kendi cebimden, 1 tane bile vermezdi.

Ecomanya

Profesör
Reaksiyon puanı
658
Hiç arkadaşım yok ve özgüvenim de yok denecek kadar az. Zamanında arkadaşımı mutlu etmek için kölesi olmuştum resmen. Sırf biraz daha saygı göreyim diye kantine hergün onun yerine ben giderdim, Bazen çerez falan alırdım onun için kendi cebimden, 1 tane bile vermezdi.
Yaşın kaç?

Ekto02

Profesör
Reaksiyon puanı
1,331
Çekingenlik Bendede 2 Yıl Öncesine Kadar Vardı Bu İnsanlarla Sosyal Olamamam Ve Herkesten Küçük Ve Vasıfsız Görmemdi Kendimi Bu Benim Nedenimdi En Azından Zamanla Bir Şeyler Başardıkça Özellikle Derslerdeki Basarim Olsun Yaptiklarim Olsun Motivasyon Kaynağım Oldu Kendi Başarılarım Arttıktan Sonra Bu Sefer Kendimi Onlarla Eşdeğer Hatta Bazen Onlardan Daha İyi Görmeye Başladım Şuanda Özgüvenim Var Ve Öyle Bir Problemim Yok Seninki Nasıl Geçer İnan Tam Bilmiyorum Bana Kalirsa O Sadece İnsanin Kendisinde Bitiyor Ama Ben Böyle Aştım Artık Hemen Hemen Her Yerde En Önde Lafa Karışan Tip Oldum 2 Senede Bu Konuda Gecirdigim Değişim Cidden Benim İçin Bile Muazzam [emoji108]

Reaksiyon puanı
3,029
Ben de eskiden öyleydim, hep özgüvenli biri olsam da böyle konularda çekinirdim. Burada sana diyeceklerimizin faydası olmaz en iyisi bu korkunun üstüne gitmek, sonra çok rahatlarsın.

Özgür Ç..

Dekan
Reaksiyon puanı
6,464
ne olabilir ki diye düşün hep en büyük katkısı budur sokakta geçen herkese genel bir şey sorabilirim.

Tolga6bd6

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
298
Buna çözüm bul yoksa hayatın çöker kimseye güvenin kalmaz tavsiyelerim, git dışarıdan alışveriş yap kasiyerle konuş veya annenin gittiği yerlere git bu konu çok önemli

Malmedy

Profesör
Reaksiyon puanı
1,059
içinden sövse ne olur ki öyle düşün.
İnsanlar bana saygı duymaz. Belki okulun en temiz kalpli kişisiyim ama 1 adam gibi arkadaşım yok. Hep ezilen taraf olup kendimden önce başkasını düşündüm. Özgüven eksikiliğim burdan kaynaklanıyor olabilir mi?

Özgür Ç..

Dekan
Reaksiyon puanı
6,464
senin için bir şey anlam ifade etmiyorsa onu düşünme koskaca okulda sadece 1 tane arkadaş edindim diğerlerin hepsi ya SA yada Sİ onun için senin de böyle başlaman gerekli.

Malmedy

Profesör
Reaksiyon puanı
1,059
senin için bir şey anlam ifade etmiyorsa onu düşünme koskaca okulda sadece 1 tane arkadaş edindim diğerlerin hepsi ya SA yada Sİ onun için senin de böyle başlaman gerekli.
Benimde keşke 1 dostum olsa. 1 tane olsun düzgün olsun. Bu çekingenlik veya utangaçlık ileride çok büyük bir sorun olacakmış gibi görünüyor.

bwr

Doçent
Reaksiyon puanı
758
Maalesef Mavi Hap var senin elinde. Kırmızı hapı eline almak için özgüvenini yerine getirecek şeyler yap. Mesela düzenli spor.

Özgür Ç..

Dekan
Reaksiyon puanı
6,464
tabi seni ezik görenler buna devam edecektir ondan kurtuluşun yok ya bu corona tatilini iyi geçirmiş sert bir kişilik ile okula başlarsın yada yeni bir okulu veya sınıfı beklersin.

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
Kimse için ekstra bişi yapma temiz kalpli olma canın istiyorsa yap istemiyorsa yapma.Yalnız kalmak daha güzel kendine bir uğraş bul onunla ilgilen insanları boşver herşeyini herkese anlatma.Çekingenlik için de adım adım gitmen lazım en fazla ne olabilir ki diye düşün sonra bir anda uygula hiçbir zaman kötü bişi olmadığını göreceksin zamanla da alışacaksın.Bir de sosyal olmanı sağlayan işlerde çalış mesela adres işinde çalışmak bana çok iyi geldi sonuçta ev ev dolaştık evlere misafir olduk çekinince aç kaldığımı gördüm mesela zamanla geçti ?

BatinY

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
1,491
Anksiyeten var bu hastalığı araştırabilirsin.

Özgür Ç..

Dekan
Reaksiyon puanı
6,464
tabi bu demek olmuyor ki herkese saldır sadece yerinde ve zamanında saldır.

Malmedy

Profesör
Reaksiyon puanı
1,059
tabi seni ezik görenler buna devam edecektir ondan kurtuluşun yok ya bu corona tatilini iyi geçirmiş sert bir kişilik ile okula başlarsın yada yeni bir okulu veya sınıfı beklersin.
Sınıf değiştirdim faydası olmadı tüm okul aynı biliyor beni. Geçen sene bir kız beni anlar diye düşünmüştüm. Olmadı.

rover_xp

Profesör
Reaksiyon puanı
2,217
knk sana şöyle bir tavsiye vereyim.birkaç arkadaşınla konuş.zorla birkaç şey yaptıracaklar sana.şunları:
bir sokak müzisyeninin şarkısına eşlik et.
ytde gördüğümüz üzerine alınma deneyi gibi birşey yap.
otobüste yanında oturan kişi ile dertleş
hadi olmadımı (ki olur yüksek ihtimalle olmadı birkaç kez yap) bir psikologa git kesin çözüm fiyat biraz tuzludur ama iyi gelir.
evt bende biraz çekingenim biriyle konuşacağım zaman elim ayağıma dolaşıyor mesela 1 yıl önce rahmetli dedeme hocam dedim.3 gün önce falan verdiğim paranın üstünü veren ekmekçiye kesene bereket dedim.bana selam veren karşı komşumuza cevap olarak selamün aleykün dedim (2 ay önce) yani pekte bir sorun oluşturmuyor.samimi arkadaşlarımla çok rahat konuşurum genelde.ezilen taraf olayında ise en iyi yöntem o köpeklere karşı baskınlığını koy.bunlar sokakta sana havlayan köpek gibidir bi hışt diyip ona koşacakmış gibi yap gider.aynen bunu yap sende.baskınlığını koy.gerekirse kavgaya gir ve kavgada acımadan dal.her yumrukta gaza gel bidaha vur daha sert vur.ve en iyi yöntem (eğer okulda değise) direkt göze çak.sonra yere yatır biraz bacağını boynuna bas sonrada sal (bayıltma tabii sonra ölür başına kalır).bak bakalım bidaha yapacakmı.

• Komik
Reactions: bwr

Özgür Ç..

Dekan
Reaksiyon puanı
6,464
ilk okulda 1den 7ye kadar popüler birisi iken 8 sınıfta bende çöktüm yine sadece 1 tane arkadaş kalmıştı lise de okulun sessiz çocuğu olup bekledim baktım okul iyi değil değiştirdim şuan ki okulda ise yine 1 arkadaşım var ama herkes sever beni sevmeyeni de inceden elledim sesi çıkmıyor okuldaki herkese iyi görün ama iyi olma.

Malmedy

Profesör
Reaksiyon puanı
1,059
knk sana şöyle bir tavsiye vereyim.birkaç arkadaşınla konuş.zorla birkaç şey yaptıracaklar sana.şunları:
bir sokak müzisyeninin şarkısına eşlik et.
ytde gördüğümüz üzerine alınma deneyi gibi birşey yap.
otobüste yanında oturan kişi ile dertleş
hadi olmadımı (ki olur yüksek ihtimalle olmadı birkaç kez yap) bir psikologa git kesin çözüm fiyat biraz tuzludur ama iyi gelir.
evt bende biraz çekingenim biriyle konuşacağım zaman elim ayağıma dolaşıyor mesela 1 yıl önce rahmetli dedeme hocam dedim.3 gün önce falan verdiğim paranın üstünü veren ekmekçiye kesene bereket dedim.bana selam veren karşı komşumuza cevap olarak selamün aleykün dedim (2 ay önce) yani pekte bir sorun oluşturmuyor.samimi arkadaşlarımla çok rahat konuşurum genelde.ezilen taraf olayında ise en iyi yöntem o köpeklere karşı baskınlığını koy.bunlar sokakta sana havlayan köpek gibidir bi hışt diyip ona koşacakmış gibi yap gider.aynen bunu yap sende.baskınlığını koy.gerekirse kavgaya gir ve kavgada acımadan dal.her yumrukta gaza gel bidaha vur daha sert vur.ve en iyi yöntem (eğer okulda değise) direkt göze çak.sonra yere yatır biraz bacağını boynuna bas sonrada sal (bayıltma tabii sonra ölür başına kalır).bak bakalım bidaha yapacakmı.
Hocam bu kadarı yaşıma göre abartı olmuyormu? 9 Yaşında gibi görünüyorum 1.38 boy ve 35kg yim. 13 yaşındayım aslen.

KamtariR

Profesör
Reaksiyon puanı
2,915
Senin bu durumunun adı SOSYOFOBİ

Profesyonel destek alabilirsin.

Ayrıca şu kitabı tavsiye ederim: Sosyal Fobi - Psk. Yıldız Burkovik | kitapyurdu.com

hadsizkek

Asistan
Reaksiyon puanı
98
Bunun tek çözümü karşı çıkmak eğer o sırada kasaya gitmek istemiyosan kalkıp gidiceksin tuvalete gitmeye utanıyorsan hiç düşünmeden hocaya sorucan düşünürsen bunu hem hayat sana zindan olur hem de çok zararını görürsün. Ben bu şekilde yendim düşündüğümde ben de utanıyordum ama artık düşünmeye başladığımı farkettiğim gibi harekete geçmeye çalışıorık