CD'li mi yoksa CD'siz format atmak? [ÇÖZÜLDÜ]

adamking35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
1.Arkadaşlar kararız kaldım bir forumda cdsiz format atmayı gosterılıyor yapsam her hangı bır sorun yaşar mıyım soru işareti ama atarsam ilk kez format atmış olucam!
2.Yada 5-20 lira arası bir para verip format cdsi ile bir adamı çağırıp attırmak!

NOT : Hangisini seçsem bilemedim 1 - parasız , güven derecesi az , ilk kez yapacağım bir format? 2 - güvenilir , işi bilen fakat iyi bir paraya yapacak adam.

Fikirlerinizi almak isterim.. Teşekkürler

OnurFK

Profesör
Reaksiyon puanı
4
büyütülecek bir şey yok adama vereceğin para 5-20 tl arası olmaz o daha fazla tutar ayrıca format dosyaları pc nde varsa dvd ye yazdır tak kur

furko64

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Format dosyasi varsa dvd yazdirmanada gerek yak usb atip format atabilirsin en az 10 kere usb format attim hic bi sorun cikmadi tek fark bios dan usb yi seciyorsunuz gerisi ayni :)
Formata hayatta para vermem :)

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
En iyi öğrenme yöntemi yaparak öğrenmedir. Her seferinde başkasına muhtaç olacağına kendin yap, öğren.

by_matrix

Doçent
Reaksiyon puanı
3
usbden windows kurmayı adım adım yazmışlar.googlada arat çıkıyor.en hızlısı ve en sağlamı bana göre

xtrx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
işi bilen fakat iyi bir paraya yapacak adam :) Çark Dönsün

mekolac44

Doçent
Reaksiyon puanı
5
WİNDOWS 7 ye format atmakta ta birşey yok xp de ilek defa yapanlar biraz zorlanıyorlardı okadar para felan verme

VaLkRieS

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle sorunu yanıtlayayım. USB 'den format atmak kadar kolay hiç birşey yoktur hele ki işletim sistemini Türkçe kuruyorsan yazılanları tek tek okuyarak bile kolaylıkla formatı hiç bir destek almadan atabilirsin. Yapıcağın şey basit bilgisayar acildikdan sonra BİOS ekranından bilgisayar açılırken hangi donanıma önce baksın diye bir seçenek var genelde CD/DVD writer 'i 1. seçenekde tutar sen onun altında bulunan USB portuna baksın seçeneğini 1. seçeneğe taşıyacaksın format bittikden sonra restart attığında tekrar BİOS ekranından onu alt kısımlara doğru ilerleticeksin olay bu kolay gelsin :biggrin:
-
Başka başlık açmıyayım dedim. Benimde bir sorum var. CD 'den mi yoksa USB 'den mi format atmak daha hızlıdır ?? Detaylı açıklarsanız çok sevinirim

T800

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Kuracağın windows iso dosyasını Rufus ile usb'ye yazdır cd-dvd ile boşa uğraşma :)

hasansengun

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hocam çok kısa bir araştırma sonra pc'ne format atabilirsin. Bir Google yeter sana

adamking35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Öncelikle sorunu yanıtlayayım. USB 'den format atmak kadar kolay hiç birşey yoktur hele ki işletim sistemini Türkçe kuruyorsan yazılanları tek tek okuyarak bile kolaylıkla formatı hiç bir destek almadan atabilirsin. Yapıcağın şey basit bilgisayar acildikdan sonra BİOS ekranından bilgisayar açılırken hangi donanıma önce baksın diye bir seçenek var genelde CD/DVD writer 'i 1. seçenekde tutar sen onun altında bulunan USB portuna baksın seçeneğini 1. seçeneğe taşıyacaksın format bittikden sonra restart attığında tekrar BİOS ekranından onu alt kısımlara doğru ilerleticeksin olay bu kolay gelsin :biggrin:
-
Başka başlık açmıyayım dedim. Benimde bir sorum var. CD 'den mi yoksa USB 'den mi format atmak daha hızlıdır ?? Detaylı açıklarsanız çok sevinirim

1.USB'im yok aga BIOStan kolay yolla atılabılıyorsa atıcam?

RedDevil

Profesör
Reaksiyon puanı
19
1.USB'im yok aga BIOStan kolay yolla atılabılıyorsa atıcam?

Usb ile atabilmek için anakartın desteklemesi lazım. Bence uğraşma kendin at. @mekolac44 dediği gibi xp olsa zorlanırsın ama vista ve sonraları daha basit. Yaptıkdan sonra kendin bile şaşıracaksın. Atan arkadaşın varsa onla birlikte sonra kendin iyice öğrenirsin.

adamking35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
USB 'in yoksa zaten CD 'ye mahkumsun BİOS 'tan format atamazsın sadece ayar yapabilirsin. USB 'in yoksa niye konu başlığını öyle yazdınki zaten :P

CD'siz format atılmanın USB ile alakasının olduğunu bılmıyordum ondan dedım ..

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Usb ile atabilmek için anakartın desteklemesi lazım. Bence uğraşma kendin at. @mekolac44 dediği gibi xp olsa zorlanırsın ama vista ve sonraları daha basit. Yaptıkdan sonra kendin bile şaşıracaksın. Atan arkadaşın varsa onla birlikte sonra kendin iyice öğrenirsin.

bu arada cd almam gerekiyor herhalde kendım atmam için yoksa usb de yok hiç bir şey yokken atamam..

VaLkRieS

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
CD'siz format atılmanın USB ile alakasının olduğunu bılmıyordum ondan dedım ..
Bir yolu daha var aslında ama bu sadece yeni üretilen notebook 'larda bulunuyor diye biliyorum içinde daha önceden hazır bulundurdukları dosyalar var hangi tuş kombinasyonlarını yapıyorsun bilmiyorum ama CD veya USB olmadan formatı atıyorsun.

adamking35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
anladım demek ki cd alıp kendim atıcam en iyisi bu bütün herkese yorumları için teşekkürler..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bence 2 de istegini yapabilion oyun yüklüonn. program yüklon adam sana bir sürü klasör ayırıyo örnek: Oyunlar içinde gta half life counter strike halo reach call of duty pes istedigin oyunları söle yüklüo örnek2:şarkılar şarkı söle yüklüo öle öle iştee..

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
bence 2 de istegini yapabilion oyun yüklüonn. program yüklon adam sana bir sürü klasör ayırıyo örnek: Oyunlar içinde gta half life counter strike halo reach call of duty pes istedigin oyunları söle yüklüo örnek2:şarkılar şarkı söle yüklüo öle öle iştee..

tumblr_m4qg8f7uu01rwcc6bo1_500.gif

anticipation.gif
tumblr_mlsh4jPtQu1rm49iao1_250.gif