C'de programın çalışmasını belli bir süre durduran fonksiyon

Bu konuyu okuyanlar

NeverTellLie

Öğrenci
Katılım
14 Nisan 2017
Mesajlar
56
Reaksiyon puanı
2
Puanları
8
Yaş
26
Öncelikle selamlar:D bir programın bir süre durup sonra tekrardan çalışmasını istiyorum. Yabancı forumlarda iki tane fonksiyon buldum. sleep() (<windows.h>) ve delay() (<dos.h>) ama ikisi de çalışmadı dev-c/c++'da. Bunun sebebi nedir? Bu işi yapan başka fonksiyon var mı yoksa kendim mi tanımlamak zorundayım.
 

Ben Kenobi

Dekan
Katılım
6 Kasım 2011
Mesajlar
7,336
Reaksiyon puanı
3,102
Puanları
113
Bu iki kütüphane sadece Windows'ta çalışır.
Bu iki kütüphaneden de uzak dur.
Timer kullanmalısın.
C'de hangi timer sınıfları var, bakıp sonra cevap vereyim.
--- Gönderi Güncellendi ---
Biraz baktım, timera ihtiyaç yokmuş.
Şu kütüphaneyi tanıt, yeter.
Kod:
#include <unistd.h>
usleep kullanarak milisaniye olarak da belirtebilirsin.
 

NeverTellLie

Öğrenci
Katılım
14 Nisan 2017
Mesajlar
56
Reaksiyon puanı
2
Puanları
8
Yaş
26
/*Girilen sayının mutlak değerini bulan kod*/
#include <stdio.h>
#include <locale.h>
#include <unistd.h>
int mutlak_deger_hesaplama(int);
int main()
{
setlocale(LC_ALL,"");
int a;
printf("Mutlak değerini hesaplamak istediğiniz sayıyı giriniz : ");
scanf("%d",&a);
usleep(1000000000);
printf("\nİşleme %d sayısı ile devam ediliyor...",a);
usleep(1000000000);
printf("\nGirdiğiniz sayının mutlak değeri %d dir.",mutlak_deger_hesaplama(a));

}
int mutlak_deger_hesaplama( int b)
{
if(b>=0)
{
return (b);
}
else if(b<0)
{

return -b;
}
}
Hocam gözlenebilir hiç bir gecikme olmadı. Neyi yanlış yaptım? Bir de yabancı bir forumda usleep'in parametresinin mikrosaniye cinsinden hesaplandığı yazıyordu ama. Bir de timer demiştiniz. timer nedir hocam açıklarsanız sevinirim. Zamanlayıcı,kronometre anlamına geliyor onu biliyorum :D:D ama c'de -varsa tabii- işlevi nedir nasıl kullanılır?:oops:
 
Üst