CCleaner

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
CCleaner'ı yıllardır kullanıyorum.Bilgisayarımı çok rahatlatan ve pisliklerden arındıran bir program.Gelelim kullanım şekline...

Öncelikle BURDAN programı indiriyoruz.(Sağ üst köşede her zaman en güncel sürüm download olarak hazır beklemekte)

Pogram yüklendikten sonra açalım ve ayarlarına özelliklerine kısaca göz atalım.Programı ilk actıgımızda bu pencere karsılıyor bizi.

Soldaki sekmeler sırasıyla en üstten başlarsak

"Cleaner"
Girdiğimiz web sitelerinin bilgisayarımıza bıaktıgı çerezleri, windowstaki gereksiz geçmiş dosyaları, windows önbelek temizliği gibi birbirinden yararlı temizlik seceneklerını barındırıyor.Burdan istediğimiz ayarları yaparak silinmesini istediğimiz çöp dosyaları silebilirz.Silmek için sol alt köşede analiz sekmesini tıklıyoruz ve kısa bir arastırmadan sonra size sılınıcek çöp dosyaları karsınıza cıkarıyor.Sonra sağ alt köşede "temizliğe başla" butonuna tıklıyoruz ve temizlik yapılıyor.

"Kayıt Defteri"
Bu sekmede işletim sisteminin kayıt defterindeki eski silinmiş programlardan arta kalan çöp dosyaları, hatalı dll'ler vs. gibi işe yaramaz dosyaları siliyor ve bilgisayarı gerçekten çok rahatlayor.

"Araçlar"
Bu sekmede windowsun klasik "program yükle/kaldır" aracına alternatif bir sekme.Alttaki "Baslangıc" sekmesıne girincede windows baslatılırken onunla bırlıkte baslayan programların bir listesi ve istersek bu programların baslatılmasını iptal edebiliyoruz...

"Ayarlar"

Bu sekmede program hakkında ayarlara ulaşabiliyorsunuz.

"Püf Noktası"
"Cleaner" sekmesindeki yaptıgımız temizliklerde web sitelerinin o siteye bir daha girdiğimizde hatırlatma ve daha hızlı acılması ıcın bıraktıgı cerezlerde sılınıyor.Bu nedenle her gün periyodik olarak ziyaret ettiğinz web sitelerine girerken eskisinden daha uzun süre beklemek zorunda kalabılıyorsunuz.Bu nedenle "Ayarlar" sekmesindeki "Çerezler" bölümüne girerek çerezlerinin silinmesini istemediğiniz sitelerin adresine tıklayıp sağ tarafa geçirmeniz yeterli.Böylece her zaman ziyaret ettiğiniz sitelere hızlı bir şekilde giriş yapabiliyorsunuz...

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Bende yaklaşık 1.5 senedir kullanıyorum çok yararlı bir program hatta dün itibariyle katılımsız kurulumunu hazırladım :)

iol99

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Sağol Obscur..
Uzun zamandır ben de kullanıyorum. Çöp kutusuna sağa tıklayıp "CCleaner'la temizle" diyerek kolayca temizlik işlemini başlatması da artı bir özellik.

__MeMoM__

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tecrube konuşmuş harbiden sıkı programdır kendileriii 1 yıldan fazla kullanırım banamısın demedi tıkır tıkır hallediyo herbişeyi
+ birileri unistalller falan demiş ama unistaller kayıt defteri sorunşlarına nasıl yaklaşıyo arkadasım bi bilgi verirmisin???

ChernobyL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
advantec windowscare kullanıyorum neredeyse 2 programda aynı ama advantec windowscare daha fazla özelliğe sahip.birazdan da norton systemworks u test edecem memmun kalırsan norton systemworks u kullanacağım..

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
Bende yaklaşık 1.5 senedir kullanıyorum çok yararlı bir program hatta dün itibariyle katılımsız kurulumunu hazırladım :)

kalıtımsız yapmayı bi ben bilmiyorum:(

şu kalıtımsız program nasıl ekleniyo onu bi konu açıp yaparmısın:helpsmilie::)