Casper TW8 Bios Dosyası...

trezeguet12

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar Casper TW8-P8700-4 GB Ram-Nvidia 9600 M GS ekran kartı-320 GB harddisk notebook kullanıyorum.Bu bilgisayarın bios dosyası lazım arkadaşlar.Bu bilgisayar kullanan arkadaşlardan rica ediyorum bios dosyasını bana gönderebilirlermi backup alıp.Anakart Quanta TW8 lütfen yardımcı olun acil lazım...zaten 1 mb bir dosya oluşur backup alınca.

ByKaMiKaZe

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
20
biosunumu bozdun makinenin nie arıyorsun biosu ?
Casper ın kendi sitesinde bile yok bios sadece driver var ftp://213.194.123.227/Dizustu Bilgisayar/Casper Nirvana Suruculeri/TW8/
hadi diyelim makineyi buldun bios romunu ne ile alınacakta sana verecek hadi rom'u buldun diyelim romu ne ile yazacaksın
üreticiler kendi rom programlarını kendileri verirler Casperın sitesinde de rom bile yok yazılımı nasıl sağlasınlar
Casper ile iletişime geçmeye çalışman en mantıklısı gibi gözüküyor

(benim bilmediğim bi rom alma şekli varsada cahilliğime verin)

EnverYigit

Profesör
Reaksiyon puanı
11
casper laptopların içerisinde genellikle clevo marka anakart kullanılıyor, onun sitesine bir bak bakalım..

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Teknik servise yollarsan hallederler. Ellerinde kendi BIOS'ları bulunuyormuş. Onlar hallederler.

trezeguet12

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yok öyle değil arkadaşlar internette herkes casperin bios güncellemesini soruyor.Benim öyle bir sorunum yok biosumu en son sürüme güncelledim ve daha kararlı çalışıyor makine.bunu yapan program otomatik olarak backup alıyor.Dosya uzantısı (fd) olan 1mb civarı küçük bir dosya.Ben o dosyayı sildim.Şimdi istediğim şey bu makineden kullanan arkadaşlardan biosun yedeğini almaları ve yollamaları.Hem bu kendileri içinde ilerde lazım olabilecek bir durum.Bunu yapan programlar var.Öncelikle bu anakart için bios yazan hasee adlı çin firmasının kullandığı program (insydeflash.exe).Daha sonra internette kısa bir araştırmayla bulabilecekleri (bios backup utility) tarzı.Eğer yardımcı olabilecek bu bilgisayardan olan birileri varsa programlarıda ekleyebilirim buraya.Ayrıca casper bios güncellemek isteyen arkadaşlara yardımcı olabilirim resimli anlatımlarla.Herhalde açıklayıcı oldu bundan sonra soru sormak yerine çözüm üretsek birbirimiz için daha faydalı olacak.

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Yok öyle değil arkadaşlar internette herkes casperin bios güncellemesini soruyor.Benim öyle bir sorunum yok biosumu en son sürüme güncelledim ve daha kararlı çalışıyor makine.bunu yapan program otomatik olarak backup alıyor.Dosya uzantısı (fd) olan 1mb civarı küçük bir dosya.Ben o dosyayı sildim.Şimdi istediğim şey bu makineden kullanan arkadaşlardan biosun yedeğini almaları ve yollamaları.Hem bu kendileri içinde ilerde lazım olabilecek bir durum.Bunu yapan programlar var.Öncelikle bu anakart için bios yazan hasee adlı çin firmasının kullandığı program (insydeflash.exe).Daha sonra internette kısa bir araştırmayla bulabilecekleri (bios backup utility) tarzı.Eğer yardımcı olabilecek bu bilgisayardan olan birileri varsa programlarıda ekleyebilirim buraya.Ayrıca casper bios güncellemek isteyen arkadaşlara yardımcı olabilirim resimli anlatımlarla.Herhalde açıklayıcı oldu bundan sonra soru sormak yerine çözüm üretsek birbirimiz için daha faydalı olacak.

Anlat, öğrenmiş oluruz.

trezeguet12

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tamamdır hallettim arkadaşlar aynı makineden buldum biosunu yedekledim ve rom dosyasını benim bilgisayara yazdım.Teşekkürler ilgilendiğiniz için.

domain111

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar adam ne yazmış siz ne anlatmışsınız bi kere casper tw8 clevo marka anakartta kullanmıyor quanta kullanıyor sırf mesaj sayınızı arttırmak için bilmeden yanlış yorumlarla yönlendirme yapmayalım...