Casper Nirvana C300 Dizüstü Bilgisayarımı nasıl yükseltebilirim?

Umut Keleş

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
866
Bence bu bilgisayarı sat az daha para ekleyip lenovo s145 15 ast al( amd a6 9225 modeli) En azından daha hızlı ve oyunları bi kademe daha iyi oynatır bende de maalesef casper nirvana c300 (seninkinden daha kötü olan celeron n3060 lı modeli var 5 yıl önce 1050 tl ye aldım. :) )
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu söylediğim pc media markta ve en azından radeon r5 ve ssd var

Bu arada bakıyorum adamlar a6 a9 a sövmüş saymmış yorumlara aldırma benim arkadaşım sorunsuz kullanıyor.

Son düzenleme:

usain37

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Bu cihaza yapabileceğin
Ram takviye edip, bir SSD takman. Onun haricinde bu bilgisayardan kafanda ki oyun oynama düşüncenden çık.
Üst düzey oyunlar oynama gibi planım yok zaten. Warband, cs go gibi oyunlar oynamayı düşünen birisiyim ??

Bence bu bilgisayarı sat az daha para ekleyip lenovo s145 15 ast al( amd a6 9225 modeli) En azından daha hızlı ve oyunları bi kademe daha iyi oynatır bende de maalesef casper nirvana c300 (seninkinden daha kötü olan celeron n3060 lı modeli var 5 yıl önce 1050 tl ye aldım. :) )

Bu söylediğim pc media markta ve en azından radeon r5 ve ssd var

Bu arada bakıyorum adamlar a6 a9 a sövmüş saymmış yorumlara aldırma benim arkadaşım sorunsuz kullanıyor.
Sizce şu zamanda sıfır bilgisayar alınır mı? ? Adamlar Uzaktan Eğitim furyasını ve Koronayı fırsat bilip fiyatları iki katına çıkardı. Dediğiniz laptop'un 2 ay önce 1700₺ olduğundan eminim ama kanıtlayamam ? Yinede YouTube'da 2 ay önce ki 2000₺'ye kadar alınabilecek Laptoplara bakarsanız sanırım yanılmıyorsam bu bilgisayar 1700 ₺ felandı.

ozaman teşekkür ederim :D Sponsoru bilememde sdn kızmaz bence :D uçuşa gitmeden kapatalım konuyu en iyisi :D :D
Hocam bir şey soracağım. Benim bilgisayara 12.7mm hdd kızağı aldım ancak 9.5mm olabilir mi acaba? Yanlış almış olmayayım. İnternetten baktığımda metre ile ölçüp öğrenebilirsiniz dedi metre ile ölçtüm dvd yerini 12.7mm gibi geldi ama emin olamadım

Son düzenleme:

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,564
Üst düzey oyunlar oynama gibi planım yok zaten. Warband, cs go gibi oyunlar oynamayı düşünen birisiyim ??

Sizce şu zamanda sıfır bilgisayar alınır mı? ? Adamlar Uzaktan Eğitim furyasını ve Koronayı fırsat bilip fiyatları iki katına çıkardı. Dediğiniz laptop'un 2 ay önce 1700₺ olduğundan eminim ama kanıtlayamam ? Yinede YouTube'da 2 ay önce ki 2000₺'ye kadar alınabilecek Laptoplara bakarsanız sanırım yanılmıyorsam bu bilgisayar 1700 ₺ felandı.

Hocam bir şey soracağım. Benim bilgisayara 12.7mm hdd kızağı aldım ancak 9.5mm olabilir mi acaba? Yanlış almış olmayayım. İnternetten baktığımda metre ile ölçüp öğrenebilirsiniz dedi metre ile ölçtüm dvd yerini 12.7mm gibi geldi ama emin olamadım
Öncelikle kusuruma bakmayın uyuyordum ?

Laptopunuzun dvd romu 9.5 mm :/
Kaynak;
Optik kısmına bakınız

usain37

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Öncelikle kusuruma bakmayın uyuyordum ?

Laptopunuzun dvd romu 9.5 mm :/
Kaynak;
Optik kısmına bakınız
Tüh ya. Neyse onu gelince iade edip tekrardan alcam demek ki ? Neyse teşekkür ederim

usain37

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Gömülü gelmediği sürece her bileşen değişir hocam. İşlemcininde gömülü olduğu laptoplar bulunmakta. Lenovo markasında görmüşlüğüm oldu.

Ne demek hocam ne mutlu bana yardımcı olabildiysem :)
Hocam rahatsız ediyorum da. Bilgisayarın İşlemcisini değiştirip değiştiremeyeceğimi nasıl öğrenebilirim?

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,564
Hocam rahatsız ediyorum da. Bilgisayarın İşlemcisini değiştirip değiştiremeyeceğimi nasıl öğrenebilirim?
Kendim daha önce böyle bir işlem yapmadım ancak gömülü olmayan laptop işlemcisi gördüm. İşlemcinin yakınında onu çıkarabilecek aparat veya vida olacaktır. Onu söktüğünüzde işlemci rahatlıkla yerinden çıkar.
Tabi yeni işlemcinizin tdp değerine uyumluluğuna vs. dikkat etmeniz gerekir. Sonrasında çalışmayabilir. Fazla güç çekebilir bu sefer anakart köprülerini yakabilirsiniz. Yalnız sizin laptopunuzda harici bir ekran kartı bulunmadığı için işlemciniz yükseltildiğinde fps artışı yaşansa bile ekran kartının noksanlığından dolayı çok bariz bir fark yaşamayı beklemeyin.

usain37

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Tamamdır
Kendim daha önce böyle bir işlem yapmadım ancak gömülü olmayan laptop işlemcisi gördüm. İşlemcinin yakınında onu çıkarabilecek aparat veya vida olacaktır. Onu söktüğünüzde işlemci rahatlıkla yerinden çıkar.
Tabi yeni işlemcinizin tdp değerine uyumluluğuna vs. dikkat etmeniz gerekir. Sonrasında çalışmayabilir. Fazla güç çekebilir bu sefer anakart köprülerini yakabilirsiniz. Yalnız sizin laptopunuzda harici bir ekran kartı bulunmadığı için işlemciniz yükseltildiğinde fps artışı yaşansa bile ekran kartının noksanlığından dolayı çok bariz bir fark yaşamayı beklemeyin.
Tamamdır teşekkürler

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,861
Bunda yapabileceklerin sadece şunlar:
  • RAM yükseltmesi
  • Depolama HDD ise SSD yapmak.
İşlemciye geldiğimizde destekleyip desteklemediğini pek bilmiyorum. Zaten destek olsa da dahi işlemci anakarta lehimli olacak ve siz müdahale edemezsiniz.

@EFI Shell @AlteredTech @VECTORRR

Son düzenleme:

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,255
Merhaba arkadaşlar. Geçen günlerde temiz bir İntel Pentium işlemcili Casper C300 Dizüstü Bilgisayar aldım. Ancak oyun performansı çok kötü. Onun dışında şimdilik İnternette gezinme hızı vs. idare ediyor. Benim sorum Bu bilgisayarda Orta seviye oyunları oynamak için ne yapmalıyım? Yakın zamanda 120GB SSD ve 12.7MM Hdd Kızağı alıp 500GB Hdd'yi DVD Yerine takıp kullanarak bilgisayar hızını arttırmayı düşünüyorum. Ancak oyun performansını arttırmak için neler yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim?

Özellikler:
  • İşlemci: Intel Pentium N3710 1.6 GHz 2MB Cache Max. 2.60 GHz kadar
  • İşletim Sistemi: Windows 10 Home
  • Ekran Kartı: Intel HD Graphics Dahili
  • Bellek: DDR3 4GB RAM
  • Harddisk Kapasitesi: 500GB 5400RPM
RAM ve SSD konu kilit.