Casper Nirvana C300 Dizüstü Bilgisayarımı nasıl yükseltebilirim?

usain37

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Merhaba arkadaşlar. Geçen günlerde temiz bir İntel Pentium işlemcili Casper C300 Dizüstü Bilgisayar aldım. Ancak oyun performansı çok kötü. Onun dışında şimdilik İnternette gezinme hızı vs. idare ediyor. Benim sorum Bu bilgisayarda Orta seviye oyunları oynamak için ne yapmalıyım? Yakın zamanda 120GB SSD ve 12.7MM Hdd Kızağı alıp 500GB Hdd'yi DVD Yerine takıp kullanarak bilgisayar hızını arttırmayı düşünüyorum. Ancak oyun performansını arttırmak için neler yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim?

Özellikler:
  • İşlemci: Intel Pentium N3710 1.6 GHz 2MB Cache Max. 2.60 GHz kadar
  • İşletim Sistemi: Windows 10 Home
  • Ekran Kartı: Intel HD Graphics Dahili
  • Bellek: DDR3 4GB RAM
  • Harddisk Kapasitesi: 500GB 5400RPM

hobbSSaldım

Asistan
Reaksiyon puanı
134
İşlemcide bir upgrade tercih etmenizi öneririm. Sonra RAM e yönelin. Laptop olduğu için ekran kartı konusunda birşey yapamayabiliriz.

"Melih"

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,915
İşlemçi değiştirmeyez nede ıse gömülü olarak geliyor sadece ram değişitirsiniz.

usain37

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
İşlemcide bir upgrade tercih etmenizi öneririm. Sonra RAM e yönelin. Laptop olduğu için ekran kartı konusunda birşey yapamayabiliriz.
İşlemciyi mi yükseltmem gerekiyor? Tavsiyeniz nedir
Mesaj otomatik birleştirildi:

İşlemci hiç bir şekilde değişmiyor mu?

"Melih"

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,915
Gömülü olarak geliyor sadece ram değiştiriniz odakar.

hobbSSaldım

Asistan
Reaksiyon puanı
134
Neden bilip bilmeden konuşuyorsunuz? Hayatınızda kaç kere laptop açtınız acaba. Laptopların işlemcileri değişir ekran kartları değişmez. Lütfen bilmediğiniz konular hakkında kınuşmayınız. İyi forumlar

İşlemciyi mi yükseltmem gerekiyor? Tavsiyeniz nedir

İşlemci hiç bir şekilde değişmiyor mu?
Eğer cihazı yeni aldıysanız direk satın bence bütçe varsa kasa alın yavaş yavaş upgrade edersiniz. 3000 tl ye idare kasalar toplanabilir.

"Melih"

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,915
Benim notebook f600 işlemçi değişiyormu.

"Melih"

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,915
Değişmiyor sen asıl yanlış bilgi vermeyiniz.

usain37

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Değişmiyor sen asıl yanlış bilgi vermeyiniz.
İnternette gördüğüm kadarıyla bu bilgi yanlış. Yani her bilgisayar için değişmiyor diye bir şey söz konusu değil

Tavsiyeleri bekliyorum

Son düzenleme:

usain37

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Neden bilip bilmeden konuşuyorsunuz? Hayatınızda kaç kere laptop açtınız acaba. Laptopların işlemcileri değişir ekran kartları değişmez. Lütfen bilmediğiniz konular hakkında kınuşmayınız. İyi forumlar

Eğer cihazı yeni aldıysanız direk satın bence bütçe varsa kasa alın yavaş yavaş upgrade edersiniz. 3000 tl ye idare kasalar toplanabilir.
Masaüstü bilgisayar kullanmak istemiyorum. Mevcut dizüstü bilgisayar gayet iyi. Ayrıca belirttiğiniz bütçeye ulaşmadan 8 GB ram + 120GB SDD + İşlemci yükseltmesi yapabileceğimi düşünüyorum. 8 GB Ram ve 120 GB sdd toplam 750 TL gibi bir masraf tutuyor. 4GB Ram'ı satarak bu masrafı 600TL'ye düşürebilirim zaten. Geriye bir tek işlemci kalıyor.

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,564
Casper genelde soğutma konusunda başarısız gördüğüm bir marka. Isınma kaynaklı fps sorunları yaşanabilmekte.
Ram ve ssd takviyesi oldukça yerinde bir karar. Ssd nin okuma yazma hızının yüksek olmasına ram inde laptop anakarti nin izin verdiği en yüksek Mhz de çalışmasına dikkat edin. Ram boyutu da önemli ancak Mhz değerleri de fps artışında katkılı.
Güzel bir termal macun ve fan bakımı sonrasında laptop Soğutucusuyla kullanmak bence yeterli. 2. El işlemcilere pek güven olmuyor degistirebilirseniz bile önermiyorum.

Windows 10 kullandığınız için diğer konuda bahsettiğim yöntemler haricinde bu videodaki yöntemleride uygularsanız daha iyi verim elde edeceksiniz. Ekran kartınız intel dahili olduğu için videoya 14:42 den başlayabilirsiniz.

Ayrıyetten
Denetim masası-Donanım ve ses-Güç seçenekleri kısmında Yüksek performans yerine Nihai performans seçebilirsiniz.
Nihai performans normalde o kısımda gözükmemekte. Gözükmesi için;
Komut istemi (cmd) yönetici çalıştırın.
powercfg -duplicatescheme e9a42b02-d5df-448d-aa00-03f14749eb61
kodu oraya yapıştırın entera bastığınızda güç seçenekleri arasında nihai performansın geldiğini göreceksiniz.

Son düzenleme:

usain37

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Casper genelde soğutma konusunda başarısız gördüğüm bir marka.
Ram ve ssd takviyesi oldukça yerinde bir karar. Ssd nin okuma yazma hızının yüksek olmasına ram inde laptop anakarti nin izin verdiği en yüksek Mhz de çalışmasına dikkat edin. Ram boyutu da önemli ancak Mhz değerleri de fps artışında katkılı.
Güzel bir termal macun ve fan bakımı sonrasında laptop Soğutucusuyla kullanmak bence yeterli. 2. El işlemcilere pek güven olmuyor degistirebilirseniz bile önermiyorum.
Windows 10 kullandığınız için az sonra bilgisayara geçince bir kaç video atacağım bu adımlarla tam verimde kullanabilirsiniz.
Teşekkür ederim desteğiniz için. 4GB DDR3l 1600MHZ Ram mevcut bilgisayarda. Yine 8GB DDR3L 1600MHZ Ram almam gerek değil mi?

Casper genelde soğutma konusunda başarısız gördüğüm bir marka.
Windows 10 kullandığınız için az sonra bilgisayara geçince bir kaç video atacağım bu adımlarla tam verimde kullanabilirsiniz.
120gb ssd siparişi verdim kingston. Ek olarak 500gb hdd'yi de Dvd yerine takacağım.

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,564
Teşekkür ederim desteğiniz için. 4GB DDR3l 1600MHZ Ram mevcut bilgisayarda. Yine 8GB DDR3L 1600MHZ Ram almam gerek değil mi?

120gb ssd siparişi verdim kingston. Ek olarak 500gb hdd'yi de Dvd yerine takacağım.
Laptop anakartının detaylarını bulmaya çalışayım belki daha yüksek mhz lere izin verebilir. Büyük ihtimal 1600 mhz son değeridir.
Harddiskinizi resim videoları saklama amacıyla kullanırsanız veya icetower mario gibi basit oyunlar için kullanırsanız daha iyi olacaktır.
Sata2 bağlantıyla çalışacağı için okuma yazma hızı iyice düşecektir harddiskin.

usain37

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Laptop anakartının detaylarını bulmaya çalışayım belki daha yüksek mhz lere izin verebilir. Büyük ihtimal 1600 mhz son değeridir.
Harddiskinizi resim videoları saklama amacıyla kullanırsanız veya icetower mario gibi basit oyunlar için kullanırsanız daha iyi olacaktır.
Sata2 bağlantıyla çalışacağı için okuma yazma hızı iyice düşecektir harddiskin.
Sadece SSD kullanmamı mı tavsiye ediyorsunuz? HDDyi Dvd yerine, Sddyi Hdd yerine taktıktan sonrs yapacağım işlemleri de bilmiyorum bilginiz varmı acaba

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,564
Sadece SSD kullanmamı mı tavsiye ediyorsunuz? HDDyi Dvd yerine, Sddyi Hdd yerine taktıktan sonrs yapacağım işlemleri de bilmiyorum bilginiz varmı acaba
Yok hayır düşündüğünüz gayet mantıklı. :) Sadece önemli programlarınızıda ssd ye kaydetmenizi öneriyorum.
İşletim sistemi,steam,csgo,photoshop artık ne kullanıyorsanız hepsi ssd içinde olmalı.
Ssd laptop içine hdd dvdroma takılıyken formata başlayın. Hdd yi seçip biçimlendirceksiniz içerisinde windows kalmayacak.
sonrasında ssd ye gelip yeni tuşuna basıp bekliceksiniz sonrasında ileri ileri diyerek format atılıyor.
2.png

Siz formata başladığınızda bölüm 0 bölüm 1 2 3 4 diye bir sürü bölüm olacaktır. Bu bölümlerin 1 tanesi ssd 1 tanesi hdd olacak geri kalanların boyutları zaten 10 mb 100mb gibi küçük değerler olacak onlar windows işletim sisteminin kurtarma için ayırdığı bölümler.Boyutlarına bakarak hdd ve ssd nizi ayırt edebilirsiniz. Hdd biçimlendireceksiniz. Şuanki windowsunuz kalkacağı için bölüm sayısı örneğin 5 ten 2 ye düşecek. Ssd ye gelip yeni dediğiniz anda 3 bölüm daha ortaya çıkacak küçük boyutlarda. Sonrasında ileri diyerek devam edeceksiniz işletim sisteminizi kurmaya.
Ancak şunu söylemeliyim Ssd ye windowsu kurcağınız için windows ürün anahtarınız kaybolacak. İnternetten ucuza dijital lisans satın alabilirsiniz. 20 30 tl lere windows 10 pro bulunabiliyor. Daha fazla bilgi veremem özellikle crack yardımı yasak olduğu için. :)

Son düzenleme:

usain37

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Yok hayır düşündüğünüz gayet mantıklı. :) Sadece önemli programlarınızıda ssd ye kaydetmenizi öneriyorum.
İşletim sistemi,steam,csgo,photoshop artık ne kullanıyorsanız hepsi ssd içinde olmalı.
Ssd laptop içine hdd dvdroma takılıyken formata başlayın. Hdd yi seçip biçimlendirceksiniz içerisinde windows kalmayacak.
sonrasında ssd ye gelip yeni tuşuna basıp bekliceksiniz sonrasında ileri ileri diyerek format atılıyor.
Hemen bir görüntü bulmaya çalışayım daha rahat anlatabilirim :)
Demek istediğinizi anladım sanırım. Elimde Win 10 format bulunan flash bellek var onunla format atıyorum. Yani formata başlarken Disk seçimi tarafında HDD'yi biçimlendirip, Ardından İşletim sistemini yani Win 10'u SSD'ye kurmam gerekiyor anladığım kadarıyla. Bu durumda HDD de Birincil olarak kalmış olacak sanırım doğrumu anlamışım ?

FurkanBagTR

Asistan
Reaksiyon puanı
54
Merhaba arkadaşlar. Geçen günlerde temiz bir İntel Pentium işlemcili Casper C300 Dizüstü Bilgisayar aldım. Ancak oyun performansı çok kötü. Onun dışında şimdilik İnternette gezinme hızı vs. idare ediyor. Benim sorum Bu bilgisayarda Orta seviye oyunları oynamak için ne yapmalıyım? Yakın zamanda 120GB SSD ve 12.7MM Hdd Kızağı alıp 500GB Hdd'yi DVD Yerine takıp kullanarak bilgisayar hızını arttırmayı düşünüyorum. Ancak oyun performansını arttırmak için neler yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim?

Özellikler:
  • İşlemci: Intel Pentium N3710 1.6 GHz 2MB Cache Max. 2.60 GHz kadar
  • İşletim Sistemi: Windows 10 Home
  • Ekran Kartı: Intel HD Graphics Dahili
  • Bellek: DDR3 4GB RAM
  • Harddisk Kapasitesi: 500GB 5400RPM
Ram önemli mümkünse ramleri buyult mümkün mertebe küçük ardiuno kart fanları var onlardan tak cd room u iptal et ssd taktır kamufule edersin parçalarıyla geliyo netten grafik kartını en iyi butceyi oraya yatır mümkünse içini 6 ay da bir temizlettir laptop ise bilgisayarcıya sor işlemciye güzel fan ayarlasın

Oyun
Ram önemli mümkünse ramleri buyult mümkün mertebe küçük ardiuno kart fanları var onlardan tak cd room u iptal et ssd taktır kamufule edersin parçalarıyla geliyo netten grafik kartını en iyi butceyi oraya yatır mümkünse içini 6 ay da bir temizlettir laptop ise bilgisayarcıya sor işlemciye güzel fan ayarlasın
Oynamaya win 8 kullan daha uygun

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,564
Demek istediğinizi anladım sanırım. Elimde Win 10 format bulunan flash bellek var onunla format atıyorum. Yani formata başlarken Disk seçimi tarafında HDD'yi biçimlendirip, Ardından İşletim sistemini yani Win 10'u SSD'ye kurmam gerekiyor anladığım kadarıyla. Bu durumda HDD de Birincil olarak kalmış olacak sanırım doğrumu anlamışım ?
Eğer kafanız karışır ise hdd yi biçimlendirmek yerine silebilir. İşletim sistemini ssd ye kurduktan sonrasında windows açılınca hdd nizi ayarlayabilir.
burada anlatımı mevcut :) isterseniz c d e f gibi veya istediğiniz bir ismi vererek bölebilirsiniz bile :)

Arkadaşıma sözüm vardıda cs ye girmem gerekiyor. Sorularınız varsa cevaplayacağım konuyu takipteyim :)

usain37

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Ekli dosyayı görüntüle 98674
Siz formata başladığınızda bölüm 0 bölüm 1 2 3 4 diye bir sürü bölüm olacaktır. Bu bölümlerin 1 tanesi ssd 1 tanesi hdd olacak geri kalanların boyutları zaten 10 mb 100mb gibi küçük değerler olacak onlar windows işletim sisteminin kurtarma için ayırdığı bölümler.Boyutlarına bakarak hdd ve ssd nizi ayırt edebilirsiniz. Hdd biçimlendireceksiniz. Şuanki windowsunuz kalkacağı için bölüm sayısı örneğin 5 ten 2 ye düşecek. Ssd ye gelip yeni dediğiniz anda 3 bölüm daha ortaya çıkacak küçük boyutlarda. Sonrasında ileri diyerek devam edeceksiniz işletim sisteminizi kurmaya.
Ancak şunu söylemeliyim Ssd ye windowsu kurcağınız için windows ürün anahtarınız kaybolacak. İnternetten ucuza dijital lisans satın alabilirsiniz. 20 30 tl lere windows 10 pro bulunabiliyor. Daha fazla bilgi veremem özellikle crack yardımı yasak olduğu için. :)
Teşekkür ederim anlattıklarınızı gayet iyi anladım ?

FurkanBagTR

Asistan
Reaksiyon puanı
54

İ

Kasa kullanması iyi olmaz eli yatkın deilse kartlara elektirik vb geçirebilir buda ona pahalıya patlayabilir çarşıdaki pc cidelerde 3500 tlden satılan toplama veya 2.el pc ler var alacaksa onlardan alabilir

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,564

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
Casper hakkında bir şey yazmak istemiyorum sonra mesajımı siliyorlar çok kaba yazıyor olduğum için, hayrını görmeye çalışın.
(reklam veren casper olunca değirmeni korumak lazım dimi)

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,564
Casper hakkında bir şey yazmak istemiyorum sonra mesajımı siliyorlar çok kaba yazıyor olduğum için, hayrını görmeye çalışın.
(reklam veren casper olunca değirmeni korumak lazım dimi)
Bir modelinde altında hava sirkulasyonu icin izgaralar delikler yoktu hayatımın şokunu yasamistim?

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
:D :D :D aa benim..... hiç aklıma gelmemişti güzel zekaları var :D
Rica ederim onların ileri görüşlülüğü ile alakalı yoksa siz gayet zekisiniz. Kötü bir şey yazmıyayımda siponsör gızmasın maazallah onlar olmasa Sdn batar,ülke kaosa girer bizler getöden içeri alırlar vs... ((=

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,564
Rica ederim onların ileri görüşlülüğü ile alakalı yoksa siz gayet zekisiniz. Kötü bir şey yazmıyayımda siponsör gızmasın maazallah onlar olmasa Sdn batar,ülke kaosa girer bizler getöden içeri alırlar vs... ((=
ozaman teşekkür ederim :D Sponsoru bilememde sdn kızmaz bence :D uçuşa gitmeden kapatalım konuyu en iyisi :D :D

Obenfuhrer

Asistan
Reaksiyon puanı
286
Bu cihaza yapabileceğin
Ram takviye edip, bir SSD takman. Onun haricinde bu bilgisayardan kafanda ki oyun oynama düşüncenden çık.