Casper i7 laptop hız sorunu?

okan109

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selam arkadaşlar;

10 gün önce vatan computer'dan bir laptop aldım

marka:casper
işlemci :i7
windons 7 home premium 64 bit
ekran kartı: nvidia geforce gt 540m cuda 2GB
ram: 8 gb
ön bellek:4 mb
işlemci hızı : 2.8 ghz turbo bosst ile 3.5 ghz

arkadaşlar bu özelliklere kandım aldım fakat istediğim performance'ı göstermiyor en basit bi örnek vereyim yerel disk D deki 5gb lık bir dosyayı yaklaşık 3 dakikada falan masaüstüne kopyalıyor oyunlarda falan şimdiye kadar çok sorun cıkarmadı fakat genel haliyle bu özellikteki bir bilgisayar için yavaş geliyor bana acaba ben mi çok şey bekliyorum bir casper dan anlayamadım bir türlü bunun üzerine win7 home kaldırıp bir format attım win7 ultimate kurdum fakat çok az bir hızlanma oldu gene umdugumu bulamıyorum bir kopyalama bu kadar uzur sürer mi böyle bir bilgisayarda acaba yardım edebilirmisiniz ne yapmalıyım?

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
dosya kopyalamanın daha cok harddisk hızınla alakalı olduğu bir durum var 7200 rpm değil diye biliyorum.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
afedersin arakdaşım ama sende buldun da bunuyosun gibime geldi bilmem casper iyi bir marka ben almadım kendin diyosun oyunlarda iyi diye daha ne istion :D değilmi bilmiyorum ama bnde bi i 7 di alıcam sen burda iyi mi kötü mü olduğunu yaz

beylerbeyli

Asistan
Reaksiyon puanı
0
makinada 1 hdd varsa ve 5400 rpm ise, siz d sürücüsünden kopyalama yapip c sürücüsüne atiyorsaniz dogal olarak ayni hdd kafasi hem kopyalanan bölümlere giderek bilgi aliyor hemde yeni alan üzerine yaziyor olacak, zaten 5400 rpm hdd ler genel olarak cok yavas kaliyor, her laptop`a SSD yakisiyor, imkaniniz varsa SSD alin...

Reaksiyon puanı
16,128
baştan casper alarak zaten hata yapmışsın hdd'si yavaş 5400rpm önbelleği 8mb muhtemelen ve o dediğin sorun oluyor seagate ve wd'nın hıdrıd hdd'si var 4gb ssd + 1tb 64mb önbellekli 7200rpm hdd var onu tak fark olur.

elyn_noyt

Asistan
Reaksiyon puanı
1
ah güzel kardeşim 3 kuruş fazla ver adam akıllı bir markanın makinasını alsana asus gibi acer gibi kumar oynamaya ne gerek

grcngnc

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Kardeşim sonuçta d bölümünden c diskine taşıyosun veri ssd disc olsa neyse dicem ama 5400rpm harddisk için bu süre normal

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
yanlış anlama ama casper laptopun çalıştığına dua et :)

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
ya kardeşim size ne desem ne yapsamda hala size göre casper ulan casper bir tek birşeyini üretmiyo ki bunu hiç bi marka yapmıyo hepsi birini üretiyor(clevo,quanta ,asus, pegatron,compal) buda pegatronun işte

neyse kardeşim senin soruna gelince laptopda hiç birşey yok tüm notebooklar öyle rahat ol

yinde birşeyden korkuyosan hd tune önce bencmark sonra error scan yap resim at

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
ah güzel kardeşim 3 kuruş fazla ver adam akıllı bir markanın makinasını alsana asus gibi acer gibi kumar oynamaya ne gerek

Asus'u anlarım da acer ne oluyor çözemedim :) casper süperdir demiyorum ama acer dan daha iyi bence.

Ayrıca şu var, mesele casper'ın kendi parçalarını üretip üretmemesi değil, zaten şu var ki büyük firmaların neredeyse tamamı ürünlerinin parçalarını başka şirketlere üretip topluyorlar. apple iphone parçalarını taşeron firmalara ürettiriyor mesela.

Casper güzen donanımları uygun bir fiyata bir araya getirebiliyorsa ne güzel bence.

Hepimiz kendimize masaüstü pc toplamışızdır mutlaka, casper'ın yaptığının bundan ne farkı var?

Piyonist

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Selam arkadaşlar;

10 gün önce vatan computer'dan bir laptop aldım

marka:casper
işlemci :i7
windons 7 home premium 64 bit
ekran kartı: nvidia geforce gt 540m cuda 2GB
ram: 8 gb
ön bellek:4 mb
işlemci hızı : 2.8 ghz turbo bosst ile 3.5 ghz

arkadaşlar bu özelliklere kandım aldım fakat istediğim performance'ı göstermiyor en basit bi örnek vereyim yerel disk D deki 5gb lık bir dosyayı yaklaşık 3 dakikada falan masaüstüne kopyalıyor oyunlarda falan şimdiye kadar çok sorun cıkarmadı fakat genel haliyle bu özellikteki bir bilgisayar için yavaş geliyor bana acaba ben mi çok şey bekliyorum bir casper dan anlayamadım bir türlü bunun üzerine win7 home kaldırıp bir format attım win7 ultimate kurdum fakat çok az bir hızlanma oldu gene umdugumu bulamıyorum bir kopyalama bu kadar uzur sürer mi böyle bir bilgisayarda acaba yardım edebilirmisiniz ne yapmalıyım?
Öncelikle foruma hoşgeldin. En doğru yorumu @berk alican yapmış. Galiba sen ilk kez laptop kullanıyorsun ki sorun yapmışsın. Önce bilmen gereken aynı sistem özelliklerine sahip masaüstü aynı sistem özelliklerine sahip laptopu 2 ye katlayabilir. Laptop alıcaksan bir dahakine aklında bulunsun oyun oynamak için alma parana yazık. Oyun oynanmazmı oynanır ama prize takılı olacak yoksa laptoplar birimlerini tam performasta kullanmıyor. Tam performans için tam enerji lazım. Tam enerji içinde uzun pil ömrü lazım. Büyük ihtimallle senin laptopun ekran kartı, işlemcisi ve pil durumu tasarrufa ayarlıdır. Bunları performansa çekmen lazım. Çekersen ne olur. Performans artar tabii ki ama pille 3 saat kullanıyorsan 1 saat ya da daha az kullanırsın. Bunları yaptıktan sonra bir soğutucu al. Win 7 ultimate ile win home arasında abartılacak bir fark yok en azından ben şuana kadar görmedim. Laptopu dizinin üstü, kanepenin üstü gibi tüylü ve tozlu yerlerde kullanmamaya çalış. Masaüstü gibi düz ve hava alabileceği yerlerde kullan. Bunların hiçbiri teknik bilgi değil ama kesinlikle işine yarayacaktır.

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Önce bilmen gereken aynı sistem özelliklerine sahip masaüstü aynı sistem özelliklerine sahip laptopu 2 ye katlayabilir. Laptop alıcaksan bir dahakine aklında bulunsun oyun oynamak için alma parana yazık.

Masaüstülerde daha yüksek performans alınabileceği bir gerçek fakat aynı donanımla 2 kat performans olayı çok abartı olmuş. Ayıca şöyle birşey var, kendi kendine soruyorsundur oyun oynayacak kişi niye laptop alır diye. Arkadasım kimse otobüs yolculuklarında yada cafelerde oyun oynarım diye laptop almaz. Laptop'uyla oyun oynayan kişi zaten laptopunu herdaim prizde ve performans modunda kullanıyordur ve istediği heryerde laptopunu açıp kullanabilir.

Piyonist

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Masaüstülerde daha yüksek performans alınabileceği bir gerçek fakat aynı donanımla 2 kat performans olayı çok abartı olmuş. Ayıca şöyle birşey var, kendi kendine soruyorsundur oyun oynayacak kişi niye laptop alır diye. Arkadasım kimse otobüs yolculuklarında yada cafelerde oyun oynarım diye laptop almaz. Laptop'uyla oyun oynayan kişi zaten laptopunu herdaim prizde ve performans modunda kullanıyordur ve istediği heryerde laptopunu açıp kullanabilir.
:) oradada yazdığı gibi katlayabilir dedim. katlar demedim. Bu nedenle haklıyım. Tasarrufa ayarla 3 e katlasın ;)

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
:) oradada yazdığı gibi katlayabilir dedim. katlar demedim. Bu nedenle haklıyım. Tasarrufa ayarla 3 e katlasın ;)

Hatta prizden çıkartıp, arka planda codec dönüştürücü açıp işlemciyi yorup 10 a bile katlarsın dimi ya:)

Reaksiyon puanı
16,128
casper'a verilen paraya yazik bir gun bakmis kasanin vidalari dokuluyor hatta kasasi erimis macun kivaminda...
kasasini eritebilen tek notebook casper.

elyn_noyt

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Asus'u anlarım da acer ne oluyor çözemedim :) casper süperdir demiyorum ama acer dan daha iyi bence.

Ayrıca şu var, mesele casper'ın kendi parçalarını üretip üretmemesi değil, zaten şu var ki büyük firmaların neredeyse tamamı ürünlerinin parçalarını başka şirketlere üretip topluyorlar. apple iphone parçalarını taşeron firmalara ürettiriyor mesela.

Casper güzen donanımları uygun bir fiyata bir araya getirebiliyorsa ne güzel bence.

Hepimiz kendimize masaüstü pc toplamışızdır mutlaka, casper'ın yaptığının bundan ne farkı var?
ah demiştim ar vah diyorum casperide iyi marka yaptınya asus acer packard bell hepsi taywanlıların üretimi ki bu alandaki lider ülkelerin en başında gelir ama sen caspere devam et ve evet dogru diyosun applenin bazı parçalarını samsung üretiyor ekran gibi iponedeki mobil işlemciler gibi samsung taşeron oluyor galiba :) taşeron dediyin firmalar o işin bir numaraları aç bak belli başlı markların hepsi anakartını kendi üretir casperın anakartı da çinde yapılıyo tabi kötü demiyorum ama nekadar iyi oldugu ortada dediyim gibi casper alırsın bi kumar oynamış olursun aldıgın i7 dir performans i5 bile diildir

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
@Piyonist ah be kardeşim bunlar işte birşey bildikleri sanıyorlar kaç kez kullanmışlar ve ya notebook nedir kim üretir onu bile bilmiyorlar

bide diyoki biris casper i7 si başka bi marka i5 perf. verir ulan işlemci üreticisi intel iken ne fark olcak hiç kafanız basmıyor

arkadaşım sen dediğimi yap eğer bi sorun yoksa notebooklar hepsi böyle kabullen markayla hiç bi alakası yok ancak şöyle yaparsın garantisi biter ssd alırsın o zmn tatı çıkar

ben tek casperin teknik servisini sevmiyorum o kadar bunuda söylim.

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
ah demiştim ar vah diyorum casperide iyi marka yaptınya asus acer packard bell hepsi taywanlıların üretimi ki bu alandaki lider ülkelerin en başında gelir ama sen caspere devam et ve evet dogru diyosun applenin bazı parçalarını samsung üretiyor ekran gibi iponedeki mobil işlemciler gibi samsung taşeron oluyor galiba :) taşeron dediyin firmalar o işin bir numaraları aç bak belli başlı markların hepsi anakartını kendi üretir casperın anakartı da çinde yapılıyo tabi kötü demiyorum ama nekadar iyi oldugu ortada dediyim gibi casper alırsın bi kumar oynamış olursun aldıgın i7 dir performans i5 bile diildir

İlk olarak ben casper için iyi demedim, acer dan daha iyi dedim. Bunlar farklı şeyler ve bu fikrimde sonuna kadar ısrarcıyım.
Adı geçen markaların hemen hemen hepsini uzun süreler kullanıp performanslarına tanıklık ettim. Acer ve Packard bell gördüklerim arasında tasarım, donanım, dayanıklılık ve Fiyat/performans olarak son sırada benim için, zaten türkiyedeki piyasa ve pazar paylarına bakacak olursanız görürsünüz, şirketler ucuza toptan ürün almasalar satış yapamıycaklar. Kendim toshiba kullanıyorum, kuzenime Asus N53 , çok yakın arkadaşlarıma HP aldık, kardeşim de casper kullanıyor. Hepsini uzun uzun kullandım. Toshiba fazla sorun çıkartmıyor ama fiyat/performans olarak çok geride kalıyor. Daha önce arkadaşlarımdan 2 tanesi HP almıştı ve hiç memnun kalmadık, sürekli bozuldu, ekranları sorunlu. Şirketimde ve başka bir arkadasımda da HP var, özellikleri fiyatına göre çok ama çok iyi ama yaşadıklarımdan sonra tekrardan o meceraya atılırmıyım kararsızım. Casper'a gelecek olursak, kardeşime 3 sene önce 4 çekirdekli işlemci, 4gb ramli, 256Bit nvidia Gt9800 1gb ekran kartlı modelinden aldık 2.300 e . o zaman için diğer markaların bu modelleri 3500 den başlıyordu, bugun bile 256bit ekran kartlı laptop bulmak çok zor. Laptopa gelecek olursak ekranı o kadar kaliteli çıktı ki diğer saydığım, kullandığım laptopların hiçbirinde öyle bir ekran yok, parlamıyor, çözünürlüğü yüksek ve akıcı bir ekran. Ben kardeşimden 3 ay sonra 2çekirdek ve hd4650 ekran kartlı toshibaya 2500 verdiydim, o zmn ki piyasada en güçlü ekran kartlı model buydu, çok aradım. Ve kardeşimin casper benimkini ve o dönemin diğer tüm laptoplarını her kulvarda tokatlıyor. Hiçbir sorun çıkarmadı bugune kadar fakat kasası olsun bazı malzemelerinde kalitesizlik göze çarpıyor o ayrı. Asus a gelecek olursak, asus son 2-3 yılda çok güzel modeller çıkartmaya başladı. Tasarım, dayanıklılık, f/p olarak çok iyiler.

Çin malı kullanmamaya bende dikkat ediyorum ama her çin malı aynı olmadığı gibi her taywan yada kore malı da aynı değil. Ayrıca bugun kullandığımız elektronik cihazların hemen hemen hepsinde çin yapımı parçalar bolca var, bundan kaçış yok gibi.

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Casper tanıdığım en kötü markadır o bilgisarayın daha hızlanacağını sanmıyorum ama niye o kadar yavaş olduğunu anlamadım sonuçta i7 ve 8 gb bellek var.

Reaksiyon puanı
16,128
hdd kaynakli yada sandy bredge hatasi ikinci nesil ne ile anniliyor?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Özür dilerim ama bende Casper notebook var ve çok memnunum. Bazen 1 hafta hiç kapatmadan çalışıyorum.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Casper markasını sokaktaki çocuğa sorsan bilir dandikliğini i7 koyuyor koymasınada hangi i7 14 tane i7 işlemci var alırken dikkat edin HDD rpm işlemci L2 belleğine ram mhz lerine bakın arkadaşlar SSD al diyolar ama bilmiyolar galiba SSD fiyatlarını ayrıca her makinaya SSD olmuyor yani tam verim alamıyosunuz USB3 desteği olması gerek SSD kullanabilmen için.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
:mad:Casper bilgisayar aldim 2-3 ay geçti. Harddisk çok kasiyo 5400 rpm 2 gb ram 128 mbekran karti var çok donuyo bişey yapamayiyom ... Lütfen yardim edin neyapmam gerekiyor...

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
hdd markası ne benim laptop casper hdd toshiba o bakımdan sorun yok:)