Casper excalibur

ulasfather27

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
Arkadaslar merhaba aranizda casper excalibur kullanan var mı? Uzun vadede kullanım sıkıntısı yaşar mıyım? Düşündüğüm seri g770, onerir misiniz, ya da onerebileceginiz guzel oyun laptoplari var mi? ( butce 7300~)

KarabelaGustavo

Asistan
Reaksiyon puanı
52
Neden hocam açıklayabilir misiniz?
Geçen hafta Excalibur laptop satın aldık. 3 gün önce kurup oynamaya başladık. Oyun oynarken işlemci 89 dereceye çıkıyor. Oyun grafik ayarlarını orta dereceye düşürdük bu sefer işlemci ısınmıyor fakat oyun donuyor. Araştırınca bu problemin oyunla ilgili olmadığını öğrendik. Şikayet vara girersen bunlarla dolu olduğunu görürsün hocam.eski bi casper kullanıcısıyım o zaman memnun değildim şimdi düzelip düzelmediğini bilmiyorum lakin gelen şikayetlere bakılırsa hala aynı durumdalar

furkancix

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
25
Arkadaslar merhaba aranizda casper excalibur kullanan var mı? Uzun vadede kullanım sıkıntısı yaşar mıyım? Düşündüğüm seri g770, onerir misiniz, ya da onerebileceginiz guzel oyun laptoplari var mi? ( butce 7300~)
hocam bende excalibur g770 kullanıyorum. LoL'de 200 FPS değerlerinde maksimum 60-65 derece sıcaklığında oynayabiliyorum, fanlar rahatsız edici düzeyde olmadan oynayabiliyorum. CS:GO'da en yüksek ayarlarda ortalama 170-200 FPS Alıyorum ve sıcaklık değerlerim maksimum 75-80 derecelerde seyrediyor ve bu benim için gayet kabul edilebilir.

Ahmet Emre Toraman

Profesör
Reaksiyon puanı
391
hocam bende excalibur g770 kullanıyorum. LoL'de 200 FPS değerlerinde maksimum 60-65 derece sıcaklığında oynayabiliyorum, fanlar rahatsız edici düzeyde olmadan oynayabiliyorum. CS:GO'da en yüksek ayarlarda ortalama 170-200 FPS Alıyorum ve sıcaklık değerlerim maksimum 75-80 derecelerde seyrediyor ve bu benim için gayet kabul edilebilir.
Sizin şansınıza sorunsuz laptop gelmiş. Excalibur kullanıcıları genel olarak bilgisayardan şikayetçidir. O yüzden Excalibur harici bir marka satın alması daha iyi olur.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dediğiniz fiyat bandında bu bilgisayarı öneririm.
Asus TUF A15 FA506II-BQ018T AMD R5-4600H 8GB Ram 256GB PCIE SSD 4GB GTX1650Ti 15.6" FHD 60Hz Win10 Gaming Notebook

Mr.Scout

Asistan
Reaksiyon puanı
238
Casperdan uzak dursanız daha iyi olur bence
Ben yaklaşık 6 senedir casper kullanıyorum hiçbir sorunum olmadı. Benim arkadaşımda da excalibur var yaklaşık 3 aydır sorunsuz kullanıyor. Her elektronik alette olabilecek hatalar vs var. Sizin bilgisayarınızda sorun oldu diye markayı kötülemek ne kadar doğru bilmiyorum.

The Commander

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Casper ben de tavsiye etmem ama o bahsettiğiniz sıcaklık değerlerinde markanın suçu yok. Muhtemelen İntel işlemci. Monster kullanıyorum 90 dereceleri bu bilgisayarda görüyor. Aslına bakarsanız yeni nesil İntel işlemci kullanan tüm cihazlar işlemci sıcaklığında bu dereceleri görüyor. Markalar sınırın 100 derece olduğunu söylüyor. Bir sorun olacağını düşünmüyorum ben bu konuda.

KarabelaGustavo

Asistan
Reaksiyon puanı
52
Ben yaklaşık 6 senedir casper kullanıyorum hiçbir sorunum olmadı. Benim arkadaşımda da excalibur var yaklaşık 3 aydır sorunsuz kullanıyor. Her elektronik alette olabilecek hatalar vs var. Sizin bilgisayarınızda sorun oldu diye markayı kötülemek ne kadar doğru bilmiyorum.
Sadece ben sorun yaşadığım için değil Şikayetvarda da onlarca böyle problem var bakabilirsin dostum

aegeanfisk

Asistan
Reaksiyon puanı
106
İzlediğim incelemelerde kasası çok sağlam durmuyor. Mesela klavyede bir tuşa sertçe bastığınızda hafifçe plastik içe göçebiliyor. Ekranının farklı seçeneklerde olması(120hz 240hz vs.) ve fiyat performans olması beğeniliyor. Soğutması oyun performansları da yeterliymiş yeni serilerde. Tabi bir msi asus rog serisi kalitesi bekleme. Bu arada yorumlarında çok memnun olanda okumuştum. Nadir pek memnun olmayanda. Ama memnunlar fazlaydı.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
gaspet,gazulet,brash casper alıpta memnun olan yok.

abcdefdfhgjas

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
751
Bu arkadaş her konu altında caspera atıp tutuyodu yasaklanmış kendisi.

Casper yüzünden yasaklanmadı

bu nedenle yasaklanmış

9-) Forumda küfür, argo, hakaret, küçük düşürücü, aşağılayıcı, rencide edici tüm kelimelerin; din, dil, ırk ayrımına yönelik veya forum huzurunu kaçıracak her türlü söylev, yazı, resim, video ve diğer tüm materyallerin kullanımı yasaktır.
Üyelerimizi rencide edici sözler ve kelimeler kullanmak yasaktır. Uyarı alabilir ve sonrasında uzaklaştırma cezası alabilirsiniz.

furkancix

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
25

bu nedenle yasaklanmış

9-) Forumda küfür, argo, hakaret, küçük düşürücü, aşağılayıcı, rencide edici tüm kelimelerin; din, dil, ırk ayrımına yönelik veya forum huzurunu kaçıracak her türlü söylev, yazı, resim, video ve diğer tüm materyallerin kullanımı yasaktır.
Üyelerimizi rencide edici sözler ve kelimeler kullanmak yasaktır. Uyarı alabilir ve sonrasında uzaklaştırma cezası alabilirsiniz.
anladım hocam bilgilendirme için teşşekkürer iyi forumlar

Hasan Burus

Sadece bildiğim konular hakkında yazarım.
Reaksiyon puanı
108
6 aydır Excalibur G770 kullanıyorum. Oldukça memnunum. Yüksek sıcaklığa sebep olan da Intel i7-9750H işlemci. Benim modelde yer alan GTX 1650 70-75 derece oluyor en fazla. Oyunları en yüksek-en yüksek ayarlarda oynuyorum. Çok ısındığında fanı açıyorum. Ama daha serin olsun dersen laptop soğutucu alabilirsin altına.

furkancix

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
25
6 aydır Excalibur G770 kullanıyorum. Oldukça memnunum. Yüksek sıcaklığa sebep olan da Intel i7-9750H işlemci. Benim modelde yer alan GTX 1650 70-75 derece oluyor en fazla. Oyunları en yüksek-en yüksek ayarlarda oynuyorum. Çok ısındığında fanı açıyorum. Ama daha serin olsun dersen laptop soğutucu alabilirsin altına.
eskiye göre geliştirdiler aga zaten milletin aklında hep o eski casper var ondan bu olumsuz yorumlar bence. Excalibur>Eski Casper

Vincenzoo

Asistan
Reaksiyon puanı
195
Merhaba, biraz geç olacak cevap vermek için ama şöyle diyebilirim dostum uzun süre bu tarz ürünlerin satışını yapan bir firmada gerek müşteri hizmetlerinde gerek satış kanalında çalıştım. Casper S ve F serileri dedikleri gibi sıkıntılı olabilir ancak Excalibur dediğimiz seri apayrı bir seri. Casper yetkili servisinde dahi Excalibur için ayrı departman kurmuş bir firma. Bu üründen çok sattım olumsuz geri dönüş almadım. Bu demek değildir ki aldığın kesinlikle sorunsuz çıkacak. Teknoloji bi şans işi millet milyarlar verip araba alıyor sorunlu çıkıyor yani :) Excalibur'u gerek performans gerekse satış sonrası destek göz önünde bulundurursak rahatlıkla alabilirsin. Ha yok kafam bulandı diyorsan eğer 7300 bandında Monster notebooklara bakabilirsin 10. nesil i5ler o fiyat aralığında ki gayet iyi performans ve uzun vade elde edersin. sorun yaşamazsın. Örneği şu model:

Eğer ki ram'den ve hafızadan biraz feragat edebilirim, ekran boyu 15.6" yeterli olur ve işlemcim iyi olsun diyorsan şu modele de yönelebilirsin: