Canlı yayında Afrika'ya 25 milyon TL bağış

Plaka1907

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Kimse Yok mu Derneği'nin öncülüğünde gerçekleştirilen 'İnsanlık Ölmedi' kampanyasına Erdoğan ve ünlüler de destek verince vatandaşyardım yağdırdı.

Samanyolu Haber Televizyonu ve Kimse Yok mu derneği Afrika için "İnsanlık Ölmedi" adlıkampanyasına yardım yağdı..

Sahur vaktine kadar devam eden programa birçok ünlü gerek stüdyoda gerekse de telefonlakatıldı.. Telefon, SMS ve online bağışlarla toplanan yardım miktarı 25 milyon TL'yi aştı..

Canlı programı Gezegen Mehmet sunuyor.
Sahura kadar devam edecek programa , sanat, spor,medyave siyaset dünyasından tanınmış isimler katıldı..

Gezegen Mehmet'in sunduğu ve
sahura kadar devam etmesi planlanan programa , sanat, spor, medyave siyaset dünyasından tanınmış isimlerkatılacak. Ünlü isimler canlı yayında stüdyoda telefonlara cevap verirken, programa telefonla bağlananlar duygu ve düşüncelerini anlatarak maddi bağışta bulundu. İlk bağışı ünlü sanatçı Kayahan'ın kızı Aslı Gönül gerçekleştirdi.

Programa canlı
bağlanan Orhan Gencebay 'İyiliklerin hepsi fevkalade yararsağlayacaktır.' değerlendirmesinde bulundu.
Programa katılarak AK Parti Milletvekili Hakan Şükür, sanatçılar Kayahan, Seda Sayan, Ali Şan, Müslüm Gürses, Neşat Ertaş, Vatan Şaşmaz katılıp maddi ve manevi destek verdiler.

Gaziantep Sunguroğlu Koleji Mezunları Derneği 100 bin lira, Murat
Doğanay 50 bin lira, Hidayet Türkoğlu basket milli takımı olarak 150 bin lira, adamı Ali Ağaoğlu 250 bin lira yardımda bulunurken gecenin rekor bağışını Doğuş Grubu 750 bin lira ile yaptı, Acun Ilıcalı da 50 bin lira ile destek verdi. Programa ayrıca Rixos oteller zinciri sahibi Fettah Tamince, Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan katıldı.
BAŞBAKAN PROGRAMA TELEFONLA KATILDI
Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Samanyolu Yayın Grubu ve Kimse Yok mu Derneği'nin Afrika için başlattığı kampanyaya desteğini esirgemedi. Canlı yayınlanan "İnsanlık Ölmedi" isimli programda Başbakan Erdoğan'ın vereceği mesaj büyük bir dikkatle takip edildi.
Başbakan, '17 Ağustos'ta yapılacak İslam Teşkilatı Örgütü toplantısında Somali'ye, Afrika'ya çok daha farklı bir yardım sürecini gündeme getireceğiz. Bu toplantıdan sonra da eşimle birlikte bu olanları yerinde tespit ederek çalışmalarda bulunacağız. Sağlık Bakalığı'nın damobilhastaneleri ve doktorları bölgedeye gidip katkıda bulunacaklar. Ayrıca Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantısında da tüm konuşmamı bu konu üstünde yapacağım.' dedi.
Türkiye'deki fakirler ve yardıma muhtaç insanlara yardım edilmeli diyenler var ? Bu kişilere cevabınız nedir ? sorusuna ise Başbakan şunları söyledi:
'Biz Türkiye'de AK parti olarak 200 bin gıda paketi dağıttık... İnsanoğlu kendinden aşağıda olanları görüp şükretmeli. Oradaki insanlar bir tas çorbayı bulamıyorlar. Çok şükür ülkemizde bu halde olan kimse yok. Bu söylenelerin hepsi kıskançlıktan başka birşey değil. Onlara şunu sormak lazım ,' Kaç fakirin evine gittin , sofrasını paylaştın?' Somali hiçbirşeyle kıyaslanamayacak durumdadır. Bizler de atalarımız gibi oralara yardım edeceğiz.' değerlendirmesinde bulundu.

http://www.haber7.com/haber/20110812/Canli-yayinda-Afrikaya-25-milyon-TL-bagis.php

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Bazen hani deriz ya,burası TÜRKİYE olur böyle şeyler diye.
Ama böyle güzel şeylerde olabiliyor canım Ülkemde.
Sanatçısından ,Siyasetçisine,en gariban Vatandaş bile böyle bir açlığa karşı elinden gelenide yapıyor hakikaten.
Şu en son olaylar gösteriyor ki,çok asil bir MİLLETİN ferdiyiz biz.
Şükürler olsun RABBİME,önce beni MÜSLÜMAN ve TÜRK yarattığı için.

Nemre

Profesör
Reaksiyon puanı
29
Bu yıl Fitre ve Zekatlarımızı Somalıye Yollayalım. Başkasına örnek olmak için değil Oradakı bebekler için.

nic_ufuk

Asistan
Reaksiyon puanı
7
İzleme şansım olmadı ancak gerçekten çok manevi bir iş.. Tebrik etmek gerekir yardım edenleri..

pc_matik88

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
byle bir programı düzenleyen organize eden emeğ geçen herkezi çok tbrik etmek gerekir.

MtHan

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Yardım gizli olmalı. Bunlar -ünlüler- yaptıkları bağışla gösteriş yapıyorlar benim gözümde...

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Eğer diğerlerini cesaretlendirmek ve teşvik için yapıyorlarsa gösteriş ve riya olmaz.
Kişilerin kalplerinden geçeni ancak Allah bilir. O veya bu şekilde bir katkıda bulunulmuş, tebrik etmek lazım.
İnşallah kalıcı bir çözüm bulunur.

Fox.

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Umarım bu sefer para tam olarak içinden tırtıklanmadan yerine gider.

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
442
Bir de poz vermeseler tam süper olacakmış

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Biz asil bir milletiz. Osmanlı bu yüzden imparatorluk oldu. Helal olsun, halkımıza.

execute

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Peygamber efendimiz (s.a.v) Hayırda yarışınız buyurmuş. Bu yüzden bu organizasyona ünlülerin dahil edilmesi çok güzel oldu. Özellikle yapılan yardımların miktarlarının belirtilmesi daha da güzel. Bu organizasyon bu şekilde olmasa bu kadar yardım toplanamaz bu kadar kişiye ulaşılamazdı. Burda bir millet bir millete yardım eli uzatıyor insanlık görevini yerine getiriyor. Kimse bu iyiliği kimsenin başına kakamaz.

Peygamber efendimiz (s.a.v) efendimiz bir elin verdiğini diğer el bilmesin buyurmuş. Bu hadis ile yukarıdaki hadisi karıştırmayın. Eğer yakınınızda etrafınızda bir fakire yardım ediyorsanız bir elinizin verdiğini diğer eliniz bilmesin çünkü bu insanın gururu kıralabilir incilebilir. İnsanların duyması karşısında ezilebilir vs. Bence burdan çıkan anlam budur.

Bunları açıkladım ki niye böyle açıkdan yardım yapıldı diyen kendini bilmezlere örnek olsun. Biliyorum böyle konuşanların birçoğu çoluk cocuk ama olurda yetişkin biri yazacak olursa bir okusun önce.

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Yardım eden herkesten Allah razı olsun. Ülkemizle gurur duyuyorum :)

CMYK

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Allah kabul etsin birde aramızda bulunan insanlara yardımcı olsak.Bu zenginlerin çoğu bir araya gelip Ülkemizin Eğitim ve dğer ihtiyaçlarına yardımcı olsalar, en azından mensubu oldukları din gereği zekatlarını verseler vergiden kaçırmasalar.
(Bu eleştirim KİMLİĞİNDE DİN OLARAK İSLAM YAZANLAR İÇİNDİR SORULDUĞUNDA ELHAMDULİLLAH MÜSLÜMANIM DİYENLER İÇİNDİR).

DarKeN

Profesör
Reaksiyon puanı
88
Yardım gizli olmalı. Bunlar -ünlüler- yaptıkları bağışla gösteriş yapıyorlar benim gözümde...
Evet maalesef ünlülerin bu işi gösteriş için yaptığı doğru ama hiç olmazsa para toplanmasına büyük katkıları oluyor o açıdan güzel

olympuskiller

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Vallahi helal olsun dile kolay 25 milyon TL bir gecede. Müthiş bir iş, katkısı olan herkesten Allah razı olsun.

malatya

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Yardım edenlerede de bu işi ürütenlereden ALLAr razı olsun.yardımın azı çoğu olmaz insanın gönlünden ne koparsa.

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Bu işte niyet önemlidir onuda biz bilemeyiz, Allahla kendileri arasında o.
En azından burada yaptıklarına iştirak demek istiyorum..

a.yueksel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bekledigim insanlardan bekledigim bi davranis.
Allah onlardan razi olsun !

limerick

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Her ulke milyonlar gonderiyor afrikaya , Afrikanin eti ne budu ne , sadece gida ve ilac olarak 2 milyon dolar somaliye 1 yil yeter hatta artar. Sadece bu sene dunya genelinde Somaliye yardim adi altina toplanan para ile somalide herkes onumuzdeki 50 sene calismadan onunde yemek bulur- bulmasi lazim.. ben bunu soyluyorum sizde arastirin ayni seyi goreceksiniz. Afrika Someliden ibaret degil orada bu kadar yardima ragmen acliktan kirilan 10-15 ulke var ve her birini cekip cevirmek icin senelik 1-2 milyon dolar yeterli. Ben hala dunya genelinde toplanan bu milyar dolarlarin nereye gittigini bilmiyorum. ben 10 yasindaykende Afrikaya para toplaniyordu bugun 30 yasindayim hala afrikaya para toplaniyor.

Baskanimiza gelince 2 sey soluyecegim. 1.si ya okyanus otesinden boyle bir ricada bulunuldu( bakiniz emir demiyorum) ricada bulunuldu sizde on ayak olsaniz diye oda kabul etti.
2.si yada Suriyeye girilmeden once Basbakan arab devletlerinin gozunu boyuyor.

TBM

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
358
yardım her zaman gizli olmalıdır bence

execute

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Her ulke milyonlar gonderiyor afrikaya , Afrikanin eti ne budu ne , sadece gida ve ilac olarak 2 milyon dolar somaliye 1 yil yeter hatta artar. Sadece bu sene dunya genelinde Somaliye yardim adi altina toplanan para ile somalide herkes onumuzdeki 50 sene calismadan onunde yemek bulur- bulmasi lazim.. ben bunu soyluyorum sizde arastirin ayni seyi goreceksiniz. Afrika Someliden ibaret degil orada bu kadar yardima ragmen acliktan kirilan 10-15 ulke var ve her birini cekip cevirmek icin senelik 1-2 milyon dolar yeterli. Ben hala dunya genelinde toplanan bu milyar dolarlarin nereye gittigini bilmiyorum. ben 10 yasindaykende Afrikaya para toplaniyordu bugun 30 yasindayim hala afrikaya para toplaniyor.

Baskanimiza gelince 2 sey soluyecegim. 1.si ya okyanus otesinden boyle bir ricada bulunuldu( bakiniz emir demiyorum) ricada bulunuldu sizde on ayak olsaniz diye oda kabul etti.

Dün canlı yayında da söylendiği gibi bu ölümlere hala teori üreten zihniyet bugune kadar ne yaptın ?

Kaç milyon insan var orda her birine günlük 0,50 kuruşluk ekmek verilse sadece ekmek parasını hesapla. 30 sene boşuna yaşamışsın desem olmaz şimdi.

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34

Bir yardım organizasyonunu nerelere çekiyorsunuz el insaf.
30 yaşındaymışsın Somali için hala para toplanıyorsa,senin gibi zihniyete sahip insanlar yüzünden olabilir mi bir düşün.
Suriyeden bahsetmişsin senin gibilerine göre kafamızı kuma gömmeliyiz değilmi
Yaşadığın son 30 yılı şöyle oturda salim kafa ile bir düşün,ben ne yaptım ne yapmadım diye.
Size tavsiyem biraz daha vicdanınızın sesini dinleyin.

yildiz61

Doçent
Reaksiyon puanı
5
ALLAH(cc) Yardimda bulunan elinde olmayip duasiyla destek olan vatandaslarimizdan sanatcilarimizdan devlet büyüklerimizden Razi Olsun..

Plaka1907

Asistan
Reaksiyon puanı
1
ben bu zihniyeti başka forumlardada tek tuk görüyorum. o arkadaşa şöyle cevap vereceğim, evet 30 yıldır bu insanlar aç, susuz, çünkü 3 senedir somaliye bir yağmur damlası düşmemiştir, her şey kurak içinde, hiç bir şey yetişmez oldu, hayvanları vardı resimleri gördünmü bilmiyorum ama hayvanlarda açlıktan telef oldular, yani anlıyacağız somali ve afrika üzerinde bu kuraklık böyle devam ederse açlık sınırı dha boyut alacaktır, dua ettki somalide yaşanan kuraklıklar türkiyede yaşanmıyor, dua etki ALLAHA senin ülkende yağmur yağıyor bir şeyler yetişiyor senin karnın doyuyor.

limerick

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Bir yardım organizasyonunu nerelere çekiyorsunuz el insaf.
30 yaşındaymışsın Somali için hala para toplanıyorsa,senin gibi zihniyete sahip insanlar yüzünden olabilir mi bir düşün.
Suriyeden bahsetmişsin senin gibilerine göre kafamızı kuma gömmeliyiz değilmi
Yaşadığın son 30 yılı şöyle oturda salim kafa ile bir düşün,ben ne yaptım ne yapmadım diye.
Size tavsiyem biraz daha vicdanınızın sesini dinleyin.

Arkadasim ben para vermeyin mi dedim. sacmala.