Çanakkale'de kaybolan tabur !!

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
bu gibi hurafeleri duydukça, Çanakkalede vatanını savunmak için, canını veren askerlerimizi tekrar saygıyla anıyorum.Bu hurafeleri uyduranlara kalırsa zaten biz çanakkalede hiç savaşmadık, bulut gelir o taburu görürür, gökten asker yağar, yok artık lebron james, biraz saygılı olunsa şehitlerimize ne olur.ayıp yani.

Arkadaşım kimse sana orda Mehmetciklerimiz savaşmadı dedi mi?
Neden konuyu saptırıyorsun?
Tekrar söylüyorum bu konu sadece Müslüman olanları ilgilendirir..
İnanmayanları inandırmak zorunda değiliz...

Gfbercan

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Ben bu tartışmayı, cehaletin bu kadar savunulmasına ve Çanakkale şehitlerinin başarısının küçültülmesine içerleyerek ve güzel dinimin içine bu kadar büyünün, sihirin sokulmasına kızarak terkediyorum.
=quote]

Âl-i İmrân Süresi 169-170 Ayetler
ALLAH yolunda öldürülenleri sakın ölüler sanma. Bilakis onlar diridirler,Rableri katında ALLAH’ın, lütfundan kendilerine verdiği nimetlerin sevincini yaşayarak rızıklandırılmaktadırlar. Arkalarından kendilerine ulaşamayan (henüz şehit olmamış) kimselere de hiçbir korku olmayacağına ve onların üzülmeyeceklerine sevinirler

Kurana inana kişinin kuranda yazanlarada inanması gerekir .
islamiyetin başından beri şehit olanların çanakkaledede savaşmadıgını kim bilebilir

İslamiyete inanmayan bir kişi buna karşı görüş sunabilir
fakat tartışma yerinin bu konunun altı olmadıgını düşünüyorum

pafter

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Biz o savaşı mehmetçiklerimizin ve analarımızın iman gücüyle kazandık, o zamanın son teknoloji silahları ile etrafı kuşatılmış bir millet ve karşısında derme çatma süngülerle karşısına gögsünü siper edenlerimizle kazandık, seyyid onbaşılarımız gibi diğer Mehmetçiklerimizin inancı ile kazandık, yine olsa yine Çanakkale destanı yazarız bu böyle biline boşuna milletin iman gücünü zayıflatmaya çalışmayın, vatanınızı bu kadar seviyorsanız biraz sahip çıkın dicem ama sizin ideolojilerinizi bizler iyi biliriz, amaçlısınız ama hala anlayamadığınız şu nokta varki bu millet canından vazgeçer ama bir karış toprağındanda imanındanda vazgeçmez, bizler oldukça sizlerde rahat uyuyabilirsiniz siz kendinize olan güveninizi ve inancınızı kaybetmişsiniz yada kaybettirilmiş bunlar bizleri ilgilendirmiyor vatanını seven bizim için şehit olanlara biraz saygı duysunlar iman güçlerine dil uzatmasınlar!

Ayrıca diğer arkadaşlarımızda güzel cevaplar vermişler teşekkürler kendilerine böyle insanlarımız olduğu sürece siz ancak kurusıkı laf yaparsınız.

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Kurbani oldugum iste adami boyle eder, kendi eliyle gostertir inanmayana gercegi.
Bak ne diyor ne guzel diyor, bir daha kaldiramadi diyor.
Vermedilermi ordan 2 igne adrenalin. Soyle iki koltuguna iki top mermisi alsaydi.

Neyse,
Ne diyor Kuran,
Biz onlarin gozlerini kor ettik, kalplerini muhurledik. Bunu yanliz fasiklara yaptik diye.

KILIT! lense artik bu baslik diyorum, sonu iyiye gitmiyor :)

Sen hangi dindensin?
Ayrıca inanmıyorsan seni bu konu neden ilgilendiriyor?
Hıristiyanlardan bizene....
Yine saldırıya başlamışsınız..
Sen git kainatın ulu mimarının yanına ..
Mimar Sinan ve Tesviye dergisi okumaya devam et.........
:icon_-1::icon_-1::icon_-1:

Agiz dolusu saldiriyorsunuz ondan sonrada biz ne dedikki.
Muslumanlarin geri kalmisliginin sebebi fasiklar, fesat karistiranlar.
Velvele yapip insanlara Allah'i sorgulatmaya kalkanlardir.
18, 19 ve 20. yuzyillarda seytan niyetliler muslumanlari bolmek ve parcalamak icin bu nifaklari soktular.
Islam geridir gericiliktir dedirttiler, bir yandanda Ibni sinanin kitabini oxford'da okutturmaktan geri kalmadilar, ali kuscunun deneylerine sahip cikip calmayi da ihmal etmediler.
Musluman bilimdede ilimdede geri degildir, Turkiyede okuyamadiklari icin dunyaya acilan imam hatiplilerin geldikleri yerleri gorsen korkundan uyuyamazsin.
Muslumanlik bugun geri kaldiysa bunun sebebi muslumanlarin imani zayifladigi, keyfine duskun hale geldigi icindir.
Senin o inanmaz dedigin hristiyanlarin aziz sayisi Turkiyedeki agac sayisi kadar vardir heralde. Mucizelerle ilgili kanallari bile var.
Ayrica defalarca film uzerine film cekenlerde onlar bu mucizeler uzerine.
Hepsi fasafiso uyduruk insan mucizeleri.
Ayrica o ulkelerde hristiyanlik devlet korumasi altinda. Ve ordualarinda bile papaz kontenjani bulunur.
Demekki din bilime ayak bagi degil, hatta aksini soyleyen onlar belki yuzlerce bilim adami varki bunlardan birisi ALBERT EINSTEIN'dir.
Muslumanlar kuldan gelen mucizeye inanmaz zaten bunu beklemekte bidat olan birsey. Cunki mucizeyi veren Allah'tir ve o Kerem sahibidir.
Peygamberler onun izniyle mucize gosterirken kullarindan bazilarida onun izniyle keramet gosterebilir. Bu keramette kul'un hic bir etkisi yada gucu yoktur.
Ne inanan insanlara saygin var, ne inanc'a saygin var.
Amacin islam'la ugrasmak sadece,
ki senin biryerlerden gonderildigine adim gibi eminim cunki misyonu olmayanlar bu kadar ugrasmazlar.
Yanliz o seni gonderenler ellerinde varsa az bucuk bilgili olanlari gondersinler, burda rezil oluyorsunuz cevapsiz kalip!
Yine alakasiz ve sacma sapan dongulu sorular soracagini biliyorum ve sozumu klasik olan bir cumle ile bitireyim diyorum.

Gelecekte bir gun gelecek
Yahu arkadaşım, adamın alıntısına bakın sizin yazdıklarınıza bakın. Adam boş bir şey mi demiş. Diyor ki evet oradaki iman ile kazandık diyor. Ama sen inatla belki de gururla adamın üstüne hep aynı şeyleri tekrarlayarak gidiyorsun. Adama dinsiz inanmayan dediniz en son. Ya bu birgün karşınıza çıkarsa diye korkmuyormusunuz ? Lütfen artık yahu nasıl insanlarız, kendi destanımızı ben daha çok seviyorum diye birbirmizi kesiyoruz farkında değilmisiniz. Ama ben dedim daha önce de kutup olmak bize öyle bir aşılandı ki, milletim kutup olmazsa kendini rahat hissedemiyor :(

Biz o savaşı mehmetçiklerimizin ve analarımızın iman gücüyle kazandık, o zamanın son teknoloji silahları ile etrafı kuşatılmış bir millet ve karşısında derme çatma süngülerle karşısına gögsünü siper edenlerimizle kazandık, seyyid onbaşılarımız gibi diğer Mehmetçiklerimizin inancı ile kazandık, yine olsa yine Çanakkale destanı yazarız bu böyle biline boşuna milletin iman gücünü zayıflatmaya çalışmayın, vatanınızı bu kadar seviyorsanız biraz sahip çıkın dicem ama sizin ideolojilerinizi bizler iyi biliriz, amaçlısınız ama hala anlayamadığınız şu nokta varki bu millet canından vazgeçer ama bir karış toprağındanda imanındanda vazgeçmez, bizler oldukça sizlerde rahat uyuyabilirsiniz siz kendinize olan güveninizi ve inancınızı kaybetmişsiniz yada kaybettirilmiş bunlar bizleri ilgilendirmiyor vatanını seven bizim için şehit olanlara biraz saygı duysunlar iman güçlerine dil uzatmasınlar!

Ayrıca diğer arkadaşlarımızda güzel cevaplar vermişler teşekkürler kendilerine böyle insanlarımız olduğu sürece siz ancak kurusıkı laf yaparsınız.

Konuyu sanırım yanlış anlamışsınız, ortada evet saldıranlar var ama tartışmanın başındaki kişiye ( yarılarda, gereksiz tartışma diye bıraktı konuyu ) atıp tutmaya gerek yok derim. ( babamın oğlu mu yooo, ama görebiliyor. )

pafter

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Konuyu sanırım yanlış anlamışsınız, ortada evet saldıranlar var ama tartışmanın başındaki kişiye ( yarılarda, gereksiz tartışma diye bıraktı konuyu ) atıp tutmaya gerek yok derim. ( babamın oğlu mu yooo, ama görebiliyor. )

Hayır annttiigs konuyu yanlış anlamadım şehitlerimizin iman gücüne laf ediliyor şehitlerimizin kemikleri sızlatılıyor.

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
@annttiigs :
Alıntı yaptığım şahısların da mesajlarını oku ve öyle cevap yaz..
Son sayfayı okuyup bizi suçlama...
İnsanlar 4 şey için yaşarlar:
1-Vatan
2-Bayrak
3-Din
4-Namus
...Bunları koruyup kollamak her insanın öncelikli görevidir..

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Arkadasim,
Soz konusu olan sey bir arkadasin burda paylastigi bir alintiyla dalga gecilmesi.
kendi web sitelerinde dahil hala bulamadiklarini yazdiklari halde uyduruk olmadik dandik .....

Bak adamın mesajı da bu
Ben bu tartışmayı, cehaletin bu kadar savunulmasına ve Çanakkale şehitlerinin başarısının küçültülmesine içerleyerek ve güzel dinimin içine bu kadar büyünün, sihirin sokulmasına kızarak terkediyorum.

Kurandan başka mucize arayan, savaş meydanında müslüman gandalflar görmeyi arzu edenlerin imanını Allah kuvvetlendirsin.

Piramit gizemcilerinin, Ufocuların uydurduğu safsatalara bu kadar kolay inanılırsa yarın birgün Allah'ın yolundan sapmak kolay olur diye düşünüyorum.

Peygamberimizin bu tarz mucizevi olaylara yaklaşımı bize de sünnettir. İslam imanı hem kalp hem akıl ile yürütülmelidir.

Sanılmasın ki, korktu kaçtı. Asla! Ama karşımda idrak edemeyen, Adrenalinin sadece iğne ile vucuda verildiğini zanneden insanlar bulduğum için tartışmanın seviyesinden memnun olmadığım için bırakıyorum.

Adrenalin: Tehlike veya bir korku anında her insana yardım eden bir molekül vardır: Adrenalin hormonu. Bu hormonörneğin kullandığı uçağı arıza yapan bir pilotun beyin hücrelerini alarma geçirir beynine daha çok kan ve şeker gönderir ve pilotun daha dikkatli olabilmesini sağlar. Aynı zamanda pilotun kalp atışlarını ve kan basıncını artırır daha atik ve daha hızlı olabilmesini sağlar; solunum yollarını açar böylece daha fazla oksijen almasını ve kas ve beyin hücrelerine daha çok kan gitmesini sağlar. İskeleti ve kasları daha güçlü kasar kanda bulunan şeker seviyesini artırır ve böylece pilotun fazladan ihtiyaç duyduğu enerjiyi alması için imkan sağlar. Böbrek üstü bezlerinin ürettikleri ve depoladıkları bu mucizevi hormon birçok özelliğe sahiptir ve Allah’ın üstün ilminin ve kusursuz yaratışının bir delilidir. ( özellikle bu kısım, dediğiniz gibi inancı az olan birisi burasını çıkarırdı yazının )

Son olarak, Çanakkale: Türkler sıkı savaşcıdır ve çok iyi savaştılar. Oraya gelen titreklere dünyayı dar ettiler ve destanı yazdılar. Zafer Türk milletine bu askerler ve komutanlarınca armağan edilmiştir. Şehitleri gücendirmenin vebali de çok büyüktür.

görüldüğü üzere dinsiz vs diye itham ettiğiniz insan bu, bunun haricinde bir şeyi savunmuyorum da.

@pafter ayrıca sende ikinci alıntıdaki kalın kısımları tekrar okursan anlaşacağımızı sanıyorum.
@karcx bu nedenle sana cevap vermedim. Keza aynı yerlerdeyiz.

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
Ayrica ben boyle olacagini biliyordumve o yuzden kilit talep ettim ama sanirim dikkat cekmedi.

adam konuyu kapatmış ben uzamasını istemiyorum diyip
sende adama üstü kapalı laf atıp mesajın sonunada
konu kilitlensin yazmışsın :whistling:
varya ben bu konuda banlanmassam iyidir
nese bende girmiyom bida yorumları okucam ama
mesaj yazmıcam :razz:

respector

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Sevgili annttiigs, Cloakengaged
Beni savunarak başınıza iş almayın çünkü burada "ben asla yanlış söylemem!" şeklinde bir kibir mevcut, sizi de hiç çekinmeden ateşe atarlar.

sivasspor arkadaşımın henüz gidecek çok yolu, aşacak çok dağı var. 20'li yaşlarda belki de daha genç olduğunu düşünüyorum. Umarım biraz olsun aydınlanmasına katkım olur. Mesajları çelişkilerle dolu olduğu için kendisiyle birebir tartışmak faydasız ve tehlikeli.

Kendi suretinden insanı yaratan Allah'ın onu nasıl güçlerle donattığını anlamasını isterim öncelikle... Adrenalin de bu mucizelerden biridir. Pek çok laboratuvar deneyinde kanıtlanmıştır ki adrenalin hormonu vucudun kimyasını tamamen değiştirip kas kuvvetini katlarca artmasına olanak sağlamakta...

Ama ısrarla ilimi sadece arapça Kuran okumak zannederek bu tür bilgilerden uzak durulmaktadır ve ben buna çok içerliyorum. Evet Kardeşim, Seyyid Onbaşı o mermiyi adrenalinin verdiği güçle kaldırmıştır ama o hormonu o derece salgılatan heyecan faktörü de imanıdır. Bak hem dinimle hem de bilimle çatışmadan konuyu açıklayabiliyorum. Eğer reddetmezsen sen de yapabilirsin.

Arkadaşlar, yalvararak yazıyorum. Kayıp Tabur vakasını belki 10 yıldır duyuyorum okuyorum. Ama bunun aslı astarı yoktur. Bu tabur İlk intikal yeri olan Mısır'dan gemi ile Çanakkale'ye gelmiştir ve rivayete göre bu taburun komutanları ve askerleri Piramitlere gidip orada saygısızlık etmişlerdir (yasak odalara girmek, pislemek) Bu yüzden de bulut onları almıştır falan filan...

Yani bu öykü yabancı ufocular tarafından uydurulmuş bir piramit gizemi öyküsüdür ve piramitlerin gizemine, gücüne inanıyorsanız firavunları da tanrı kabul etmiş olursunuz ve büyük bir yanlışın içine düşersiniz. Benim başından beri anlatmak istediğim şey budur.

Bu donanımla başkalarının karşısına çıkarsanız, cahil yaftası yer, hakir görülürsünüz. Kendinizi, hele de dininizi bu masallarla, yalanlarla ifade edemezsiniz. Böyle bir hakkınız yok! Eğer yok kardeşim ederim derseniz, korkarım ki inanları bile soğutursunuz.

"Niye yani o bulut'un Allah tarafindan gonderilmis olmasinda ne sakinca goruyorsunda burda kafa utuluyorsun?"

Bu kafa çok tehlikeli bir kafadır. İslamı yüzyıllardır tahrip eden şu an bulunduğu yanlış anlamaya maruz bırakan da bu yaklaşımdır.

Bu forumun gerçek dindarlarının bazı arkadaşları zaptetmesi gerekmektedir ve bu hepimizin hayrınadır.

"müslüman olan Avustralyalı genç" videosunda adam ne diyor "sabaha kadar bir mucize bekledim" niye? Çünkü onların imanı (asla yadırgamıyorum) Yüzüklerin Efendisi tarzı efsanelerle beslenir ama mucize nereden geliyor! önünde ki Kuran'dan!!!

Avustralyalı arkadaş bile iman etmek için mucize aramamak gerektiğini Kuranın kendisinin mucize olduğunu belirtiyor işte! Peki biz neden bu masallarla dinimizi FRP oyununa çevirmeye çalışıyoruz?

Asıl tuzak nerede?

Son uyarım da şudur: Ben müslümanım kardeşim! La İlahe İllallah Muhammedin Resulalah

Dinimi cehaletin karanlığına ve mitlere, efsanelere bırakmamaya da yeminliyim. Benim dinim aklıma seslenir ve "oku" der. Sakın ola üstüme sen dinsizsin gibi imalarla gelmeyin. Büyük günah işlersiniz.

BaRY

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Arkadaşım kimse sana orda Mehmetciklerimiz savaşmadı dedi mi?
Neden konuyu saptırıyorsun?
Tekrar söylüyorum bu konu sadece Müslüman olanları ilgilendirir..
İnanmayanları inandırmak zorunda değiliz...
Üstteki yazıyı okuda , aklın başına gelsin.Bay süper Müslüman.