Çağın Bağımlılığı 'İnternet'

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mapii
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mapii

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Merkez Eğitim Sorumlusu Arif Çiftçi, ziyaret ettiği Ünye’de bağımlılık ve Yeşilay Cemiyeti’nin faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. 1920 yılında İngilizler İstanbul’u işgal ettikten sonra gemilerle alkol getirdiklerini ve kendilerine karşı direnişe geçmesin diye getirdikleri alkolü Türk gençlerine dağıttıklarını ve bunun üzerine Yeşilay Cemiyeti’nin kurulduğunu belirten Çiftçi, “İçkiye karşı kurulmuş bir kurum, ilk işi ise 1921 yılında içkinin yasaklanması kanununun çıkarılmasıdır ve 1924’e kadar Türkiye Cumhuriyeti’nde 4 yıl içki yasaklanmıştır. O gün içkiye karşı başlayan mücadele kumar, madde ve sigarayı da kapsayarak devam ederken, bugün ise çağımızın bağımlılığı internetle de Türkiye Yeşilay Cemiyeti savaşmaktadır” dedi.

BAĞIMLI OLMA ÖZGÜR OL

“Teknoloji insanların hayatını kolaylaştırdığı gibi iyi kullanılmadığı zaman da insanlar kulu kölesi olmaktadır” diyen Çiftçi, “Milli Eğitim, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile işbirliği içinde gençlerimizi bağımlı olmaktan kurtarmaya yönelik çalışmaktayız. ‘Bağımlı olma özgür ol’ sloganı ile bağımlılığa karşı savaşmaya devam etmekteyiz. Türkiye’nin birçok yerinde olduğu gibi Ünye’de de bu faaliyetlerimiz Yeşilay Temsilcisi Arif Takıcı tarafından fedakarca yürütülmektedir. Ünye’nin merkez ve köylerindeki tüm okullarında eğitim gören öğrencilerimiz, sigara ve internet bağımlılığına karşı uyarılmıştır. Bu temsilciliklerin çevre ilçelerde de kurulması için çalışma başlattık. Samsun’un Terme ilçesinden başlayarak Ordu’nun İkizce, Çaybaşı, Kumru, Akkuş, Fatsa ve Perşembe ilçelerinin kaymakam ve milli eğitim müdürleri ile görüşerek temsilci seçilmesi için destek istedik ve kendileri de yardımcı olacaklarını ifade ettiler. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Okullarda Yeşilay Kulüpleri var ancak bu çok pasif halde. Çocuklarımız sigara ve internet bağımlılığını okul yıllarında edinmiş oluyorlar. Teknoloji bağımlılığı ise çağımızın hastalığı. İstanbul Bakırköy Devlet Hastanesi, 17 yaş altı çocuklar için İnternet Bağımlılığı bölümü açtı. Şu anda orası dolup taşıyor” diye konuştu.

Kaynak : http://www.pirsushaber.com/cagin-bagimliligi-internet-468836n.html

yaşli çocuk

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Yerine göre doğru bir haber aslında ama onsuz da olmuyor diyebiliriz.

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
İnternet doğru kullanılması halinde tv den ve diğer bütün medyalardan daha pozitif katkılarda bulunuyor. İnternet bağımlılık değil yaşam şeklidir. Tabi bunu okurken bir diğer sekmede facebookunuz açıkça ne kadar faydalı kullandığınızı bir daha düşünün ;)

3D-Clan

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Yararlı bence internet ancak insanlar bunu abartıyor mesela ben fatura olsun alışveriş olsun internetten yaparım özellikle faturalarda çok rahatlık sağlıyor ancak en kötüsü ise arkadaş ortamını öldürdüğü kanetindeyim

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
İstenildiği zaman kalkabilmek önemli. Mesela ben de çok kullanıyorum ama ne zaman istersem kalkabiliyorum :D İşim yoksa :devil2:

mapii

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hah:) olmalı, yapmalı vb vb .. Ama yazılanlar doğru..

SARKAT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
68
[video=youtube;GF9ItRCq_6g]http://www.youtube.com/watch?v=GF9ItRCq_6g&feature=youtu.be[/video]

MEB güzel bir video yapmış bu konuda.

Hafiye

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Alttaki resme 30sn. gözünüzü ayırmadan bakın, bağımlılığınızdan kurtulacaksınız..

IjH4z.gif

D

Deleted member 216045

SDN Okuru
7/24 netteyim daha bağımlı olduğumu görmedim :)