C ve D yok oldu.. Hiç bişey yapamıyorum...

tshapo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaslar.. sorunum buyuk :(

400 gb lık bı hd ' im var. sıfırdan bı recovery yapmıstım. C yi 50 gb yapmıstı D yide 10 gb yapmıstı. bende delirmiştim neden C ye butun gb ı vermıyor diye. neyse bende bilgisayar yöneticisinden hd e baktım 322 gb ayrılmamıs bellek olarak gorunuyodu, bu 322 gb lık bolumu J surucusu olarak ayarladım ve yaptım daha sonra J surucusu biçimlendirilmek istiyodu. bende biçimlendir dedım bıraz uzun surucekti belliydi. pc yı acık bırakarak uyudum. Sabah bi baktım Pc ucmus acılmıyor.. bende yenıden recovery yapayım dedım ve bana recovery ıslemı sırasında X:/WİNDOWS/SYSTEM32/RECOVERY7.exe gibi bi hata verdi.. (Vista kullanıcısıyım)
X:/ i gorunce şüpelendim ve xp cd sı taktım kurulum ıslemlerınden hd e bakıcaktım. bide ne görim C yok ve D de yok. D olmasada olur ztn C den bolunmus bi alan.. şimdi xp bıle kuramıyorum cunku bi sürücü yok. hiç bısey yapamıyorum .. suanda baska bı pc den yazıyorum sizlere. ne yapmalıyım çözüm yollarınız varmı.. Lütfen Yardım... :(

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Kurtarmanız gereken veri yoksa;
Vista DVD ya da XP CD si ile sistemi başlatıp harddisk üzerinde isteğiniz bölümlemeyi yapabilirsiniz..
Daha sonra sistem kurulumuna devam.

tshapo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Rise keşke dediğin gıbı olabılse. sorunda o format atamıyorum yanı c yok hıc bır surucuyu görmuyor.. yok yuzden bı sıstem yuklıyemıyorum.. ne yapmalıyım bılmıyorumm..

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Ultimate Boot CD - Download the UBCD

adresinden http://www.mordum.org/ubcd411.iso (94.90 MB)dosyasını indirerek CD ye yazabilir ve sistemi bu CD ile başlatarak HD işlemlerini yapabilirsiniz.

Not : Bu konuda fazla bilgili değilseniz, servise götürmenizi öneririz.

screenshot.gif

tshapo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tesekkürler rise.. bıseyler yaptım.. xp ile yenıden denedım ve c yı gordum sildim ve suanda recovery yapıyorum ilginiz için tesekkürler...

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Rica ederiz..
Kolay gelsin.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Sorunun şundan olabilir sanırım.

SATA sürücün varsa, BIOS'taki SATA ayarın RAID'e ayarlanmış olabilir. Böyle olduğunda XP kurulumunda sorun olurmuş. RAID seçeneğini IDE olarak ayarladığında sorununun çözüleceğine inanıyorum.

Düzenleme: Mesajı göndermeyi unutunca böyle oldu. :) Geçmiş olsun.