C ve D Sürücüleri Açılmıyor

Asil_haK

Asistan
Reaksiyon puanı
17
Arkadaşlar dizüstü bilgisayar var bende emanet.C ve D ye tıklayınca ne ile açılsın diye pencere çıkıyor.

Ancak sağ tıklayıp ''araştır'' deyince açılıyor .

Sorun nedir acaba

musabbu

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Virüs.

---------- saat 09:43 eklendi ---------- önceki mesaj saat 09:39 eklenmişti ----------

Bu virüs için programlar var ama ismi aklıma gelmedi.
Biraz araştırırsan çözersin.

Asil_haK

Asistan
Reaksiyon puanı
17
Halbuki aldığım kişi daha yeni format attırdığını söylemişti.Belki de formattan sonra kurulan programlardan kaynaklanan virüstür.

MBrv

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Combofix kullan ve ardından güncellemelere devam et kısa bir süre sonra düzelir.

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Autorun sorunu, solucan habercisi. Combofix halleder.

Asil_haK

Asistan
Reaksiyon puanı
17
Sağolun arkadaşlar ..deneyeceğim

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Antivir veya Kaspersky yükleyip tarama yapabilirsin.
Hatta Kaspersky ı yükleyip 30 gün boyunca kullanabilirsin.
Autorun virüsleri ve Flash belleklerden gelen riskleri en aza indirmiş olursun.

Ekleme : Antivirüsü değiştirmek istemiyorsan, Emsisoft Anti-Malware 5.0 yükleyip sistemi tarayabilirsin.

Emsisoft Anti-Malware 5.0.0.53

Download Now (96.12MB)

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Üstad eğer kurulu antivirüs programı varsa kaldır ondan sonra çalıştır combofixi. Çünkü antivirüsler combofixin çalışmasını engelleyebiliyor.

Combofix işini hallettikten sonra antivirüs kurmanı öneririm.

Asil_haK

Asistan
Reaksiyon puanı
17
combofix çalıştırdım sorun düzeldi şimdi bir antivirüs kurudkmu tamamdır.Herkese çok teşekkürler.

malibumali

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Bence combofix kullanma. svchost'a zarar veriyo combofix. Kill amvo virus diye küçücük bi program var google'a yazdığın zaman bulursun. 5-10 saniyede temizliyo.

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Bence combofix kullanma. svchost'a zarar veriyo combofix. Kill amvo virus diye küçücük bi program var google'a yazdığın zaman bulursun. 5-10 saniyede temizliyo.

Ben şimdiye kadar yüzlerce kere Combofix'i kullandım.Birinde bile zarar görmedim.Sende nasıl zarar veriyor anlamadım.

Virüs bulaştığı yada PC sapıttığı zaman hemen Combofix ile tarattırırım.Kendisi antivirüsten bile önemlidir benim için :)

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Ben şimdiye kadar yüzlerce kere Combofix'i kullandım.Birinde bile zarar görmedim.Sende nasıl zarar veriyor anlamadım.

Virüs bulaştığı yada PC sapıttığı zaman hemen Combofix ile tarattırırım.Kendisi antivirüsten bile önemlidir benim için :)

Aynen katılıyorum. Antivirüsün temizleyemediğini bu temizliyor. PC yeniden doğmuş gibi oluyor :)

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
gizli dosyaları ve korunan işletim sistemi dosyalarını görünür yaparsan, virüsler kabak gibi ortaya çıkar. c ve d ye girip autorun.inf adlı dosyayı silersen bu uyarı ortadan kalkar.

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
gizli dosyaları ve korunan işletim sistemi dosyalarını görünür yaparsan, virüsler kabak gibi ortaya çıkar. c ve d ye girip autorun.inf adlı dosyayı silersen bu uyarı ortadan kalkar.

Ben de bu şekilde kullanıyorum. Ortada görüntü zevkini bozan dosyalar oluyor ama olsun. Virüs bulmak kolay oluyor. Bir de Bilgisayarım'da iken asla bir sürücüye veya flash disk harfine çift tıklayıp girmem. Adres satırına yazıp o şekilde girerim.

Adres satırından yazıp giriş yaptığın zaman autorun.inf dosyası varsa bile çalıştırılmıyor. Artık varsa da zevkle siliyorsun bu tür gizli dosyaları :)

ahmtzya

Doçent
Reaksiyon puanı
19

sen iyi halli virüslere denk gelmişsin :) bide onların kötü hallileri var
gizli dosya ve klasörleri göremiyorsun, engelliyor.
silemiyorsun, kopyalanıyor.:hammer:

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
sen iyi halli virüslere denk gelmişsin :) bide onların kötü hallileri var
gizli dosya ve klasörleri göremiyorsun, engelliyor.
silemiyorsun, kopyalanıyor.:hammer:
evet dediğin gibi bu yöntem virüs dolu bir bilgisayarda işe yaramaz. virüsün kaynağını kurutmak gerek. o da en çok temp klasöründe, system32 klasöründe falan oluyor.
üstelik autorun.inf yi silsen bile hemen yeniden ortaya çıkıyor.

gizli dosyaları görebilmenin diğer yolu ise winrar ı kullanmak. herhangi bir winrar dosyasına girip sürücülere bakarsak gizli dosyaları görebiliriz.

En garanti yol güçlü bir antivirüs kurmak. Tabi bazı virüsler antivirüs programının kurulmasına izin vermiyor.

ahmtzya

Doçent
Reaksiyon puanı
19
evet dediğin gibi bu yöntem virüs dolu bir bilgisayarda işe yaramaz. virüsün kaynağını kurutmak gerek. o da en çok temp klasöründe, system32 klasöründe falan oluyor.
üstelik autorun.inf yi silsen bile hemen yeniden ortaya çıkıyor.

gizli dosyaları görebilmenin diğer yolu ise winrar ı kullanmak. herhangi bir winrar dosyasına girip sürücülere bakarsak gizli dosyaları görebiliriz.

En garanti yol güçlü bir antivirüs kurmak. Tabi bazı virüsler antivirüs programının kurulmasına izin vermiyor.

:thumbup1::thumbup1:
Çok açıklayıcı anlattın saol.

winrar'ı duymuştum ama hiç denemedim.

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
virüs ne ya

nası bişi oluyo

ben bilmiyomda :)