C# Salise İlerletme

UgurOnline

Asistan
Reaksiyon puanı
1
kronometre tarzı ufak bir program yapıyorum. salise çalıştırma kısmında timer'ın interval değerini 10 olarak ayarladım ama standart salise değerinden daha yavaş ilerliyor. bu sorunu nasıl çözebilirim?

teşekkürler

UgurOnline

Asistan
Reaksiyon puanı
1

anamur

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Dostum sıkıntın normal, yani bu sıkıntı timer ile ilgili bir durum. timer atıyorum herzamn 10 ms içinde tetiklemez kimi zaman 15 veya 20 de olabilir.çünkü windows arka plandada bir takım iler yapıyor. Esasında işin çok teknik detayı var da kafa ütülemeyim :)

Reaksiyon puanı
189
Dostum sıkıntın normal, yani bu sıkıntı timer ile ilgili bir durum. timer atıyorum herzamn 10 ms içinde tetiklemez kimi zaman 15 veya 20 de olabilir.çünkü windows arka plandada bir takım iler yapıyor. Esasında işin çok teknik detayı var da kafa ütülemeyim :)

Açıkçası timer'ın hiç bir zaman sapıttığına şahit olmadım.

en güzeli denemek için o andaki tarih saat ve milisaniyeyi sistemden alıp belirlediğin aralıklarka bir yere yazdırırsın aradaki farklara bakarak timer'ın sapıtıp sapıtmadığını anlayabilirsin ama hiç duymadım açıkçası...

Jaex

Asistan
Reaksiyon puanı
13
DateTime.Now hızlı olmadığı için bu tür işler için kullanmak doğru değil ve doğru sonuç alınamaz.

http://stackoverflow.com/questions/1561791/optimizing-alternatives-to-datetime-now
http://stackoverflow.com/questions/4075525/why-are-datetime-now-datetime-utcnow-so-slow-expensive

Büyük ihtimal Timer da bu zamanı kullandığından ve pc nin yavaş olması dolayısıyla diğer message queue deki işlemlerin yapılması veya form controllerinin update edilmesi vs. de hesaba katılınca Timer kullanmak çok daha yanlış DateTime.Now kullanmaktan. Bu yüzden Stopwatch kullanılması gerekiyor.

anamur

Asistan
Reaksiyon puanı
3
yanlız bu stopwatch olayını ilk defa gördüm. herhalde framework 4.0 ile gelen bir özellik...

Jaex

Asistan
Reaksiyon puanı
13
2.0 dan beri var Stopwatch