C# Proje Platformu için Proje Önerileriniz

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Evet arkadaşlar. C# Proje Platformu konusunda yeterince sayıya ulaştığımız kanaatindeyim. Daha da projeye katılmak isteyenler olursa ekleriz listeye. Gördüğüm kadarıyla destekleyen arkadaşlar sabırsızlanmaya başlamış proje için :laugh: Şimdi burada tüm forum ahalisinden yapılmasını istedikleri veya akıllarına gelen projeleri belirtmesini istiyorum :rolleyes: Biz de katılımcı arkadaşlarla beraber projeleri en çok talep edilene göre veya zorluk derecesine göre veya katılımcı arkadaşların ilgi alanlarına göre belirleyip birkaç projeyi belirleyip aramızda iş bölümü yaparız.

Evet arkadaşlar şimdi önerileriniz bekliyoruz :clap:

knightx

Profesör
Reaksiyon puanı
15
kendi işletim sistemimizi yapalım :D:D

aklıma bişey gelemdi:D

Enis Kurtay

Asistan
Reaksiyon puanı
8
kendi işletim sistemimizi yapalım :D:D

aklıma bişey gelemdi:D

Onu yapabilmemiz için yüzyüze görüşmemiz şart :) Üstelik tek o da değil :) Sanal platform, server vs. oluşturmalıyız :) Bayağı zor olabilir :) Makara olsun diye dediğini zaten tahmin edebiliyorum :w00t:

erdcan

Doçent
Reaksiyon puanı
14
İlgilenen arkadaşlara teşekkürler. N3CAT1 sana ayrıca teşekkürler konuyu başlatıp devamını sağladığın için.
benim düşündüğüm projeler:
*elektronik simülasyon yazılımı(proteusun web versiyonu da diyebiliriz.)
*bluetooth lu yazıcı

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
elektronik simülasyon yazılımı(proteusun web versiyonu da diyebiliriz.)

Bunu bende destekliyorum :).Ben dahil çoğu kişinin işine yarar diye düşünüyorum.

abdulkerim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

bu kulağa hoş geliyor yalnız benim elimden bişi gelmesi için yardımınız lazım şu an başlangıç aşamasındayım c# ta fakat çabuk anlayacağıma inanıyorum yapacağım anlatılırsa:rolleyes: fikirler gelmeye devam etsin ben de araştırıyorum:rolleyes:

cscoder

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bence bir hazır proje platformu yapalım formları xml dosyasına yazacak ve o xml dosyalarından oluşacak bir uygulama olsun kendi ide'si olacak ve o ide üzerinden kullanılan kendi bileşenleri olacak ve kendi ata formları olacak daha sonra bu ata formlar ide de designtime veya runtime olarak tasarlanabilecek ve tasarlama sonrasında yeni hali xmle yazılacak gene ve temel uygulama o xml lerden hangi formun hangi formdan hangi linkle çağrılacağını ne yapacağını filan okuyup kendi kendini oluşturacak, bu platformla daha sonra istenilen her türlü uygulama çok pratik şekilde yazılabilir, nasıl :) ?

knightx

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Onu yapabilmemiz için yüzyüze görüşmemiz şart :) Üstelik tek o da değil :) Sanal platform, server vs. oluşturmalıyız :) Bayağı zor olabilir :) Makara olsun diye dediğini zaten tahmin edebiliyorum :w00t:

mahsat:D sohbet ama similasyon:D programı olabilir ...

Sword.q

Profesör
Reaksiyon puanı
25
arkadaşlar bence bu işten gelir elde edebiliriz onun için makaradan vazgeçip ciddi bişeyler yapmaya başlayalım. ben c# a ek olarak android platformunu öneriyorum çok yeni onada uygulama geliştirecek bi organizasyon kurmak lazım tabi önce o platformu öğrenmek lazım. ilgilenenlerle berebar çalışmaya ben şimdiden varım. ama az laf çok iş olması lazım. amacım kimseyi iğnelemek filan değil lütfen yanlış anlamayın..

Reaksiyon puanı
189
arkadaşlar bence bu işten gelir elde edebiliriz onun için makaradan vazgeçip ciddi bişeyler yapmaya başlayalım. ben c# a ek olarak android platformunu öneriyorum çok yeni onada uygulama geliştirecek bi organizasyon kurmak lazım tabi önce o platformu öğrenmek lazım. ilgilenenlerle berebar çalışmaya ben şimdiden varım. ama az laf çok iş olması lazım. amacım kimseyi iğnelemek filan değil lütfen yanlış anlamayın..

android platformu ilgimi çekmiyor değil ama elimde android ile çalışan herhangi bir cihaz olmadığı için pek ilgilenme ihtiyacı duymadım.

Sword.q

Profesör
Reaksiyon puanı
25
Platform icin cihaz emulatoru var sdk nin icinde ama gercek hayat testleri programlarin kullanisli olup olmadigini anlamak icin gerekli tabiki. platform yeni ciddi getirisi olabilir bu sebeple ciddi dusumulmesi gerek.

Reaksiyon puanı
189
Emulator'u biliyorum ama dediğin gibi bazı şeyleri gerçek hayat testlerinde görmek daha iyi oluyor...

abdulkerim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
uzun zamandır sessiz konu bu iş boyle bitmese keşke.. ben ufak da olsa başlayalım görev paylaşımı yapıp derim ve de öneri olarak evrak programı diyorum ben de yani devlet dairelerinde şirketlerde kullanılabilecek resmi arayüzlü güzel bi evrak programı olabilir.. eğer kabul görürse ayrıntıları üzerinde konuşup karar verebiliriz..

erdcan

Doçent
Reaksiyon puanı
14
Sanırım haftasonu konu üzerine yoğunlaşılıyor:)malum tatil. Projeyi belirleyebilseydik en azından gruplara ayrılır bi disiplinle çalışırdık filan...n3cat1 arkadaşı bekliyoruz bakalım..herkese çalışmalarında başarılar

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
yani aslında beni beklemenize gerek yok. ben burda sadece herkesten (programlama bilen bilmeyen) bir program önerisi getirmesini istiyorum. ben hergün konuya bakıyorum yazılanları okuyorum. ama vakit olmadığı için cevap veremiyorum. siz yazın ben haftasonu devam ettiririm :)

erdcan

Doçent
Reaksiyon puanı
14
Geçen yıldan beri konuya yazmamışız yaw:)evet arkadaşlar harekete geçelim mi artık. canlandıralım konuyu

gurcemal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Projesi bence güzel. fakat bunu yapabilmek için elektronik bilgisinide olması lazım .. tabi bunun yanında ince matematik hesaplamalar falan filan ..

bence bir hazır proje platformu yapalım formları xml dosyasına yazacak ve o xml dosyalarından oluşacak bir uygulama olsun kendi ide'si olacak ve o ide üzerinden kullanılan kendi bileşenleri olacak ve kendi ata formları olacak daha sonra bu ata formlar ide de designtime veya runtime olarak tasarlanabilecek ve tasarlama sonrasında yeni hali xmle yazılacak gene ve temel uygulama o xml lerden hangi formun hangi formdan hangi linkle çağrılacağını ne yapacağını filan okuyup kendi kendini oluşturacak, bu platformla daha sonra istenilen her türlü uygulama çok pratik şekilde yazılabilir, nasıl :) ?
Bu proje kulağa daha hoş geliyo..zamanında bi kaç deneme yapmış başarılı olamamıştım ..Böyle bi projenin sonunda nasıl bişey ortaya çıkacağı bilinmez :glare:ama her yönde kullanılabilir..

Dehcik*

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Sdn'in eksiği yok mudur ?

Söylesinler onlara bişeyler yapalım asp'de diyecektim ki konu C# üzerineydi aklıma geldi.

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
kusura bakmayın arkadaşlar. evet konuyu başlatan benim ama sonunu getirmek nasip olmadı. bu ara işlerim aniden yoğunlaştı. ayrıyeten farklı bir proje ile uğraşacak kadar vaktim kalmadı. bir de kpss derdim çıktı. ona çalışmam gerekiyor. işlerin beklediğiniz gibi gitmemesi gerçekten tüm planları bozuyor gerçekten. üzgünüm :(

knightx

Profesör
Reaksiyon puanı
15
sağlık olsun abi yavaş yavaş hallederiz acelemiz yok

mesut_illegal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
arkadaşlar CRM Bilgi Yönetim Sistemi gibi birşey yapmanızı öneririm.