C++ Html ve php verileri işlemek

LeaveNhA

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Merhabalar, Ben C++ kullanarak html, php, asp gibi internet verilerini işlemek istiyorum.
protokoller, portlar ve ağ programlama ile ilgili temel ve orta düzey bilgiye sahibim aslında.

C++'da bu iş için tasarlanmış Libcurl kütüphanesi var, fakat kullanımı ile ilgili "düzgün" hiç bir dilde kaynak bulamadım.
siteyi inceledim verilen örnekler sistemin kullanılmasına değil belirli özelliklerinin kavranmasına yönelik.

Bu kütüphane ile ilgili herhangi bir dil (artık her dile razıyım yeter ki olsun :D) kaynak veya internet verilerini c++'da işlemek üzereye başka bir kütüphane hakkında bilgisi olan var mı ?

Şimdiden herkeze teşekkürler, kolay gelsin...

Reaksiyon puanı
189
İşlemek istediğiniz veri nasıl bir veri? Bir HTML dosyası içinden belirli şeyleri almak mı istiyorsunuz?

LeaveNhA

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Şu şekilde, ben direk bir konu üstüne değilde, direk olarak genel kıvrımlarıyla öğrenmek istiyorum, string işleme konusunda iyiyim biraz ayıptır söylemesi, libcurl'yide .h dosyalarını kurcalayarak çözüyo gibiyim temelde.
bir sitenin html kodlarına erişiyorum, fakat bir post yada get form verisi gönderemiyorum.
ben formları işlemek istiyorum, veri göndermek, almak, server'ın yeni verileri işlemesini sağlayıp tekrar yeni veriler elde etmek istiyorum.

Reaksiyon puanı
189
C# için bununla ilgili bir sürü kütüphane mevcut ama C++ ile nasıl yapılır fikrim yok.

LeaveNhA

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Konuyla ilgilenen başka üstadlar yok mudur acep ?

LeaveNhA

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Üstad, eline, emeğine, koluna, klavyene, kaşına gözüne sağlık, varya dicek bişey bulamıyorum haftalardır sıkıntısını çektiğim ve foruma post açmaya çekindiğim konuyu saatler içersinde çözüme kavuşturdun.

Şukuladım, emeğine sağlık. :D

haha, aralıksız 8 saat c++'dan sonra hatalar normal, hatamı şimdi farkettim, aynı kütüphanenin Php versiyonu için bu dökümanlar, C++ için arıyorum ben, ama hepsini okuyp gözden geçiriyorum, kullanımı hakkında bilgim olur hem.

coal

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Üstad, eline, emeğine, koluna, klavyene, kaşına gözüne sağlık, varya dicek bişey bulamıyorum haftalardır sıkıntısını çektiğim ve foruma post açmaya çekindiğim konuyu saatler içersinde çözüme kavuşturdun.

Şukuladım, emeğine sağlık. :D

haha, aralıksız 8 saat c++'dan sonra hatalar normal, hatamı şimdi farkettim, aynı kütüphanenin Php versiyonu için bu dökümanlar, C++ için arıyorum ben, ama hepsini okuyp gözden geçiriyorum, kullanımı hakkında bilgim olur hem.

öncelikle ben üstad falan değilim,konunun uzmanı değilim,öğrenci sayılırım
bunun yanında araştırması biraz sıkıntılı oldu, ancak saatler almadı,daha iyi bir araştırma ile daha çok kaynak bulabilirsin
bildiğim kadarıyla;
c++, c# ile veri okuma, yazma... işlemleri yapılır , bunlarla web sayfaları için bile uygulama, program hazırlanılabilir.
fakat sadece c++, c# ile internette çalışılmıyor ,özellikle bu konuda php ön plana çıkıyor
tabi eksik veya yanlış biliyor da olabilirim.