gorkemergun
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 0
şimdi biz bankaya yatan paraların sıra numaralarını yada isim soyisimlerini excelde tutuyoruz. aynı şekilde bankadan da tüm işlemlerin listesinin excelini alıyoruz. gün bitiminde de yatan paralarla bankadakileri karşılaştırıyoruz. bu kısım çok uzun sürdüğü için bir program yazdım 2 exceli de seçiyoruz bir sütunda bizim yazdığımız sıra no yada kişinin adı oluyor diğerinde de bankadan çektiğimiz isim , tc kimlik, sıra no karışık şekilde uzun bir yazı oluyor. ikisinide listview de gösteriyorum 2 sütun ve satırlar ile. fakat şu kısımda tıkandım burada yardım edermisiniz. eğer satır 1 de olanlar satır 2 nin içinde geçiyorsa bu iki satırları da sil demek istiyorum. amacım sadece içinde olmayanları göstermesi eşleşenleri silmesi.
Yani mesela excel bir de 4567 sıra numarası ile bir kayıt tutmuşuz diyelim. 2. excel de de ad soyad, tc kimlik ve en sonda da sıra no: 4567 yazıyor olsun. direkt bu 2 satırıda silecek diğerinin içinde bulduğu için. aynı şekilde excel 1 de isim soyisim yazmışız gidip diğerindeki satırları inceleyip o isim soyisim içinde geçeni bulunca ikisini de silecek. bulamazsa hiç dokunmayacak diğerine geçecek.bunun kodu için öneride bulunabilirminiz bende ona göre deneyerek yapmaya çalışayım. internette aradım C# da excel okuma ve karşılaştırma ile ilgili fazla veri yok
Yani mesela excel bir de 4567 sıra numarası ile bir kayıt tutmuşuz diyelim. 2. excel de de ad soyad, tc kimlik ve en sonda da sıra no: 4567 yazıyor olsun. direkt bu 2 satırıda silecek diğerinin içinde bulduğu için. aynı şekilde excel 1 de isim soyisim yazmışız gidip diğerindeki satırları inceleyip o isim soyisim içinde geçeni bulunca ikisini de silecek. bulamazsa hiç dokunmayacak diğerine geçecek.bunun kodu için öneride bulunabilirminiz bende ona göre deneyerek yapmaya çalışayım. internette aradım C# da excel okuma ve karşılaştırma ile ilgili fazla veri yok