Samet.Sayman
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 0
Herkese Merhaba.
Direk sorunumu anlatayım.
Sql de parametre yardımıyla bir Arama Procedure'ü oluşturmak istiyorum.
Örnek olarak:
Bu tarz uygulamalar denedim ama bi türlü başarılı olamadım.
Sonuç olarak bu anlattığım konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse çok mutlu olurum.
Şimdiden herkese TEŞEKKÜR EDERİM...
Direk sorunumu anlatayım.
Sql de parametre yardımıyla bir Arama Procedure'ü oluşturmak istiyorum.
Örnek olarak:
Kod:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
[LIST]
[*] Bu kısımda Sql Procedure'ünü oluşturdum.
[/LIST]
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ALTER PROCEDURE Gonullu_Arama_Adi @Adi varchar(50)
/*
(
@parameter1 int = 5,
@parameter2 datatype OUTPUT
)
*/
AS select Adi from Gonullu where Adi like @Adi+ '%'
/* SET NOCOUNT ON */
RETURN
[LIST]
[*] Burada kod karışıklığını önlemek için yeni bir public void hazırladım. (İsmini hatırlamadığım için "Public void" dedim.)
[/LIST]
public void Gonullu_Arama_Adi()
{
SqlConnection Engelsiz_conn = new SqlConnection("Data Source=.\\SQLEXPRESS;AttachDbFilename=C:\\Engelsiz Yaşam\\Engelsiz Yaşam\\EngelsizYaşam.mdf;Integrated Security=True;Connect Timeout=30;User Instance=True");
Engelsiz_conn.Open();
SqlCommand calistir = new SqlCommand();
calistir.Connection = Engelsiz_conn;
calistir.CommandText = "Gonullu_Arama_Adi";
calistir.CommandType = CommandType.StoredProcedure;
calistir.Parameters.AddWithValue("@Adi", Gnull_Arama_txtbx.Text);
calistir.ExecuteNonQuery();
Engelsiz_conn.Close();
}
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
[LIST]
[*]Ve hazırladığım Public void'i Buton içersinde kullandım. Ancak düşüncem şu ki Arama sorgusu işleme giriyor fakat aramayı yaptıktan sonra DataGridview'e herhangi bir değer döndürmüyor. Sonraki yaptırdığım Listelemede ise tüm tabloyu bana listeleyip karşıma getiriyor.
[/LIST]
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
private void Gnull_Ara_bton_Click(object sender, EventArgs e)
{
Gonullu_Arama_Adi();
Listele_Gonullu();
}
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sonuç olarak bu anlattığım konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse çok mutlu olurum.
Şimdiden herkese TEŞEKKÜR EDERİM...