Bütçem sınırsız hangi telefonu almalıyım ?

honadi15

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Merhaba arkadaşlar bütçem sınırsız fakat alacağım telefon www.sfr.fr adresinde olmak zorunda. (Zaten orda çoğu var iyi telefonların) Kararsızlığım sebebi şudur benim alacağım telefon uzun ömürlü olması gerek uzun süre kullanıcam çünkü. Fakat kararsız kaldım herkes başka bir telefon diyor . Zaten iyi telefonlar belli ben iPhone 5s alma taraftarıyım fakat daha sürem olduğu için tekrar düşünmeye karar verdim. Aradığım özellikler şunlar ;

Uzun ömürlü olduğu için çok sık vs. kasma / donma yapmaması gerekiyor. iOS'un stabil olmasını bu yüzden çok seviyorum. Android'den bu yüzden korkuyorum. (Not : hiç android kullanmadım okuduklarıma dayanarak söylüyorum.)
Kamerası olsun performansı olsun işlemcisi vs. iyi olmalı yani beni uzun süre götüreceğinden dolayı yeni çıkan oyunları vs. oynamazsam bu durum beni üzer. (Tabi örnek iphone 3gs ile asphalt 8 oynamayı denemek gibi değil.)
Ekranıda bana uygun olmalı ve taşınması rahat olmalı çünkü okula gidip gelirken cebimde duruyor. (4-5 inç düşünüyorum note 2-3 filan değil yani)
Micro sd kart girişi olup olmaması sorun değildir.

Şu an aklıma gelen istediğim özellikler bunlar.

Dediğim gibi bir telefon kullanıpta tecrübesi olan kişiler yazarsa daha iyi olur.

Ekleme: Örneğin daha sfr.fr de htc one max çıkmamış olabilir ama geldiğinde çıkacaktır. Siz bana telefon ismi söyleyin sfr.fr ye çok takılmayın. Zaten telefonu hemen almıyorum almama daha var o yüzden.

Ekleme 2 : Genelde oyun oynarım, internette dolaşırım facebook filan . Birde uzun yollara pek çıkmıyorum fakat sık olmaz ama arada film izlerim.

Kaya26

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
550
G2 ve Xperia Z1

S

SDN Okuru

SDN Okuru
su an için g2 kasma vs söz konusu değil . daha beklicem diyorsanda s5 çıkar yakında &)

jestercat

Asistan
Reaksiyon puanı
3
her markadan birer tane al kendin dene hepsini başkasını dinleme

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Z1 al bence.
Smile1.gif

honadi15

Asistan
Reaksiyon puanı
9
her markadan birer tane al kendin dene hepsini başkasını dinleme

Hm o zaman teknosa vs. gibi yerlerde incelerim bir ara gittiğimde lg g2 ve sony xperia z1 arasında kaldım gibi diğerleri çok büyük geliyor xperia z1 de iyi geliyor belki ben alana kadar z2 satışa sunulur ve belkide z2 alırım :D

Ama aklımın bir köşesinde hep iPhone 5s duruyor çok kararsızım açıkcası. Sırf ekranı sorun ediyorum şuan kullandığım 3.5 inç 4 inçte pek farklıdır diye gelmiyor ama.

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
Film filan ızlıyorsan g2 ideal gibi duruyor ama 5.2 inç

tashi 107

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bence 5s alma çünkü ben pek sevmedim ve açıkçası sevmememin nedeni biraz sorunlu olması. Çünkü Apple bu aralar biraz köklü değişim yapıyor ve bu da biraz olsun sorun çıkarıyor. Yani hem yazılımsal hem donanımsal hatalar var( okuduklarıma dayanarak söylüyorum). Bu hataların nedeni ise 64-bit işlemci. Pek rahatsız eden sorunlar değil ama yine de var. Bunun dışında iPhone 5s performanslı ve seni 3 4 yıl götürür

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Z1. 0.2 inc buyuge razi olursan g2.

honadi15

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Film pek izlemem yani çok nadir olarak izlerim .
iPhone 5s hala kafamda var stabiletesi iyi fakat iphone 6 da ekran değişikliliği olacakmış iphone 6 da bekleyemem çok geç olur.
Android beni kaç yıl götürür ki ?

tashi 107

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Film pek izlemem yani çok nadir olarak izlerim .
iPhone 5s hala kafamda var stabiletesi iyi fakat iphone 6 da ekran değişikliliği olacakmış iphone 6 da bekleyemem çok geç olur.
Android beni kaç yıl götürür ki ?
Android anca 2 ya da 3

nailasmu

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Iphone 5S alın. Android telefonu o kadar kullanırsanız kasmalar ve sistem bozuklukları yaranır

fetihce58

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İphone 5 kullanıcısıyım İphone 5 tüm ihtiyaçlarınızı karşılar.

boncuk2009

Asistan
Reaksiyon puanı
1
iphone 5s in grafik işlemcisi note 3ünde z1inde grafik işlemcisini tekme tokat döver

honadi15

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Hocam zaten iPhone 5s den yanayım fakat ekranı sorun olucak mı bana onun hakkında düşüncelerim var stabilite vs. iphone 5s almak istiyorum bende işte ama 4 inç ekran çok küçük gelir gibi oyunlarda rahat edermiyim bilmiyorum çünkü genelde oyun ve internette takılıyom. iPhone 5 veya 5s kullanan arkadaşlardan yorumlar bekliyorum oyunlarda asphalt 7-8 - hay day - clash of clans mıydı öle bir oyun vardı - subway surfers - temple run filan rahat oynanıyormu ?

Frozia

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Oyun ve internette takılıyosan kucuk ekran almanın pek bir mantıgı yok bence.

kadirirdem

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
708
Merhaba arkadaşlar bütçem sınırsız fakat alacağım telefon www.sfr.fr adresinde olmak zorunda. (Zaten orda çoğu var iyi telefonların) Kararsızlığım sebebi şudur benim alacağım telefon uzun ömürlü olması gerek uzun süre kullanıcam çünkü. Fakat kararsız kaldım herkes başka bir telefon diyor . Zaten iyi telefonlar belli ben iPhone 5s alma taraftarıyım fakat daha sürem olduğu için tekrar düşünmeye karar verdim. Aradığım özellikler şunlar ;

Uzun ömürlü olduğu için çok sık vs. kasma / donma yapmaması gerekiyor. iOS'un stabil olmasını bu yüzden çok seviyorum. Android'den bu yüzden korkuyorum. (Not : hiç android kullanmadım okuduklarıma dayanarak söylüyorum.)
Kamerası olsun performansı olsun işlemcisi vs. iyi olmalı yani beni uzun süre götüreceğinden dolayı yeni çıkan oyunları vs. oynamazsam bu durum beni üzer. (Tabi örnek iphone 3gs ile asphalt 8 oynamayı denemek gibi değil.)
Ekranıda bana uygun olmalı ve taşınması rahat olmalı çünkü okula gidip gelirken cebimde duruyor. (4-5 inç düşünüyorum note 2-3 filan değil yani)
Micro sd kart girişi olup olmaması sorun değildir.

Şu an aklıma gelen istediğim özellikler bunlar.

Dediğim gibi bir telefon kullanıpta tecrübesi olan kişiler yazarsa daha iyi olur.

Ekleme: Örneğin daha sfr.fr de htc one max çıkmamış olabilir ama geldiğinde çıkacaktır. Siz bana telefon ismi söyleyin sfr.fr ye çok takılmayın. Zaten telefonu hemen almıyorum almama daha var o yüzden.

Ekleme 2 : Genelde oyun oynarım, internette dolaşırım facebook filan . Birde uzun yollara pek çıkmıyorum fakat sık olmaz ama arada film izlerim.

uzun süre kullancaksan sana nexus 5 i bekle derim nexus 5 4-5 sene götürür seni hem geüncelleme sıkıntın olmaz hem takılma donma vs olmas saf android oldugu için sıkıntı yaratmaz her türlü oyunu kaldırır aslında nexus 4 de alabilirsin ama onun artık zamanı geçti hemde para sıkıntın yokmuş sen nexüsa 5 e bak eger bunu istemessen lg g2 yada xperia z1 e de bakabilrsin bunlarda sıkıntısız 2-3 yıl götürür.

honadi15

Asistan
Reaksiyon puanı
9
KONU AMACINA ULASTI KILITLENEBILIR / SILINEBİLİR. Yardım eden herkese teşekkürler .

zined7

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bence iPhone 5S ya da Samsung Galaxy S4 al. Diğerlerinde paranla rezil olabilirsin.

Frozia

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Neden full hd yapıyon dıye sorarlar adama 312 ppi neyine yetmıyo dıyede sorarlar adamlar akıllılık yapıyo iyide yapıyo :)

Daha yuksek cozunurluge ragmen ip5s grafik islemcisi az farkla gecebiliyosa 3500 tl yi nereye veriyon da derler adama. Adamlar kendilerine akıllılık yapıyo ha gerçi yurt dışında bu kadar pahalı değil ama hiç kimse kusura bakmasın iOS olmasaydı o telefon orta segmentle bile yarışamazdı.iOS var diyede o kadar para vermek akıl karı değil gözünüzü açın.

yigott

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Daha yuksek cozunurluge ragmen ip5s grafik islemcisi az farkla gecebiliyosa 3500 tl yi nereye veriyon da derler adama. Adamlar kendilerine akıllılık yapıyo ha gerçi yurt dışında bu kadar pahalı değil ama hiç kimse kusura bakmasın iOS olmasaydı o telefon orta segmentle bile yarışamazdı.iOS var diyede o kadar para vermek akıl karı değil gözünüzü açın.

3500 tl ? 64 gb ı 3199 tl falan oda maxümum sen napıyon ya...

Ayrıca adamlar her sene 2 ye katlıyo gpu yu ama android oylemı hem cozunurluk 2 ye katlanıyo gpu yukselıyo yıne en ust seviye oyunlarda 30 fps + görmek zorlasıyo...

Frozia

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
3500 tl ? 64 gb ı 3199 tl falan oda maxümum sen napıyon ya...

Ayrıca adamlar her sene 2 ye katlıyo gpu yu ama android oylemı hem cozunurluk 2 ye katlanıyo gpu yukselıyo yıne en ust seviye oyunlarda 30 fps + görmek zorlasıyo...

Hacı sen kendin de diyosun. 2 ye katlasın katlasın ama donanım olarak 3199 TL etmez o telefon. Cozunurluk az olup 40 fps almaktansa Full HD de 30 almayı tercih ederim. Cozunurlugun onemi olmasaydı surekli cozunurluk teknolojisi artmazdı.Full Hd nin verdiği keyif ile HD bile olmayan verdiği keyif aynı değil.

honadi15

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Kararım iPhone 5s den yana oldu çünkü beni baya bi idare etmesi gerek ve kafamda o olduğu için ona yöneleceğim bir kaç kullanan kişiden oyun ve internette ekran hiç bir sorun etmemiş rahatça oynamış dediğim oyunları filan o yüzden iPhone 5s 64 gb yi yurt dışından 800 TL ye alacağım :D (alacağım yer www.sfr.fr + 2 yıl kontratlı alıyoruz hattı halamlara vereceğim onlarda hattın parasını her ay öderler bende cihazın parasını verip cihazı alıcağım bedava fiyatına gibi ha )

Frozia

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kararım iPhone 5s den yana oldu çünkü beni baya bi idare etmesi gerek ve kafamda o olduğu için ona yöneleceğim bir kaç kullanan kişiden oyun ve internette ekran hiç bir sorun etmemiş rahatça oynamış dediğim oyunları filan o yüzden iPhone 5s 64 gb yi yurt dışından 800 TL ye alacağım :D (alacağım yer www.sfr.fr + 2 yıl kontratlı alıyoruz hattı halamlara vereceğim onlarda hattın parasını her ay öderler bende cihazın parasını verip cihazı alıcağım bedava fiyatına gibi ha )

Aldıgın yer güvenilirdir inşallah.Hayırlı olsun :-)

melodileriyakar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam sen baştan aşağı Iphone 5s den bahsetmişsin, benim tavsiyem de bu olur sana cok uygun.

Edit: almışsın zaten. :)