Bütçem 1600(+-%25)

Knock0ut

Asistan
Reaksiyon puanı
60
Kafam çok karışık. Çok fazla seçenek var hangisini tercih edeceğimi bilemiyorum. LG ve Samsung telefonlardan S6 edge dışında diğer telefonları pek beğenmiyorum tasarımdan ve touchwiz arayüzünü sevemememden ötürü. Edge tasarımı çok hoşuma gittiği için sadece ona bakıyorum Samsung cephesinde. Diğer markalarda da Huawei P9, Xiaomi Mi 5s, Sony Xperia X.

Belirli beklentilerim var telefondan. Performans olarak şu an piyasadaki mevcut tüm oyunları kasmadan oynayabileyim, 2 sene boyunca çok canımı sıkmadan götürsün.

Kamerası çok önemli. Çok fotoğraf çeken birisiyim. Ois desteği olmasa da olur, video nispeten az çekiyorum.

Yazılım desteği olursa şahane olur. Android 8 i görsün istiyorum telefonum.

Günlük 3-4 saat ekran süresi yeterli benim için. Çoğu telefonun sorun çıkaracağını zannetmiyorum bu kısımda.

Parmak izi okuyucu özellikle istiyorum. P9 gibi arkasında olması bence daha hoş ama kritik değil.

En önemlisi altın rengi olmasın istiyorum. İthalatçı garantili Mi 5s lerin hepsi altın rengi şu anda.

5,5" ile 5" arası olması tercihim, fakat "bu telefona bak çok iyi, aradığın her şeyi karşılıyor ama 5,5" den daha büyük" derseniz de ilgilenirim elbette. Hatta bütçeme uygun olsa Note 5 de ilgilendiğim telefonlardan olurdu.

Çok uzattım kusura bakmayın. Şimdiden teşekkürler yanıtlarınız için.

erdignss

Doçent
Reaksiyon puanı
84
P9 ve Mi 5s bi kere bile elime alıp kullanmadığım için yorum yapamam ama s6nın süper bi kamerası olduğunu söyleyebilirim. Ama Android 8 alır mı bilemem Xperia x Android 8 üzerine 9 bile alır

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612
Hakikaten aklıma gelmedi ama Edge serisine de bir bak.

Knock0ut

Asistan
Reaksiyon puanı
60
P9 ve Mi 5s bi kere bile elime alıp kullanmadığım için yorum yapamam ama s6nın süper bi kamerası olduğunu söyleyebilirim. Ama Android 8 alır mı bilemem Xperia x Android 8 üzerine 9 bile alır
Merhabalar. Xperia X için konuştuğunuza emin misiniz android 9 konusunda? XZ'ye kıyasla daha alt segment olduğu için 9 almama ihtimali yok mu?

İlla 9 alması gerekmiyor elbette, diğer telefonları sırf bu sebepten dolayı eleyemem ancak bu baya büyük bir artı olacaktır.

Herkese yanıtlarından dolayı çok teşekkür ederim. Daha çok yorum bekliyorum, bir ay kadar araştırma yapmayı planlıyorum.

Barış Bayraktar

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
628
Merhabalar. Xperia X için konuştuğunuza emin misiniz android 9 konusunda? XZ'ye kıyasla daha alt segment olduğu için 9 almama ihtimali yok mu?

İlla 9 alması gerekmiyor elbette, diğer telefonları sırf bu sebepten dolayı eleyemem ancak bu baya büyük bir artı olacaktır.

Herkese yanıtlarından dolayı çok teşekkür ederim. Konuya bir de anket ekleyim, bir ay kadar araştırma yapmayı planlıyorum.
Rica ederim.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Kafam çok karışık. Çok fazla seçenek var hangisini tercih edeceğimi bilemiyorum.
Kafanın karışıklığı başlıktaki matematik probleminden belli :D
Bütçem 1600(+-%25)
Şimdi çık bakalım işin içinden ? :D Kısaca maksimum 2000TL vermeyi göze alıyorsun sanıyorum ?

Benden sana tavsiye, telefonunda çok fazla oyun oynama ve oyun için telefon alma. İhtiyacın için al. Aşırı oyun oynamak ısınma yaptığı için batarya ömrünü düşürür ve performansa saplanmak bazen hatalı ürün almana ve pişman olmana sebep olabilir. Pile ihtiyacın olan zamanlar mutlaka olacak. Telefon her zaman ulaşılabilir olmalı ve malesef pilsiz çalışanını daha icat edemediler.

1 ay diyorsun, bu verdiğim telefonlardan birisini eğer dediğin fiyatta bulursan kaçırma derim.

LG G5 Smartphone Review

Samsung Galaxy S7 Smartphone Review

Huawei P9 Smartphone Review

OnePlus 3T Smartphone Review

Xiaomi Mi 5 Smartphone Review

Knock0ut

Asistan
Reaksiyon puanı
60
Kafanın karışıklığı başlıktaki matematik probleminden belli :D
Bütçem 1600(+-%25)
Şimdi çık bakalım işin içinden ? :D Kısaca maksimum 2000TL vermeyi göze alıyorsun sanıyorum ?

Benden sana tavsiye, telefonunda çok fazla oyun oynama ve oyun için telefon alma. İhtiyacın için al. Aşırı oyun oynamak ısınma yaptığı için batarya ömrünü düşürür ve performansa saplanmak bazen hatalı ürün almana ve pişman olmana sebep olabilir. Pile ihtiyacın olan zamanlar mutlaka olacak. Telefon her zaman ulaşılabilir olmalı ve malesef pilsiz çalışanını daha icat edemediler.

1 ay diyorsun, bu verdiğim telefonlardan birisini eğer dediğin fiyatta bulursan kaçırma derim.

LG G5 Smartphone Review

Samsung Galaxy S7 Smartphone Review

Huawei P9 Smartphone Review

OnePlus 3T Smartphone Review

Xiaomi Mi 5 Smartphone Review
Yanıtın için teşekkür ederim. Matematik problemi olmasının aslında yegane sebebi Xiaomi. Oyunu çok oynamam aslında, gün içinde yarım saat bir saat falan oynarım ama onu da keyifli oynamak istiyorum. Performans açısından yüksek isteme sebebim uzun ömürlü kullanım. OnePlus garanti olayı can sıkabilir, ama radarıma alacağım.

erdignss

Doçent
Reaksiyon puanı
84

Herkese yanıtlarından dolayı çok teşekkür ederim. Daha çok yorum bekliyorum, bir ay kadar araştırma yapmayı planlıyorum.
Daha android 7 yeni çıkmışken kesin android 9 gelir demem mümkün değil tabiki burda sony nin daha çok güncelleme verdiğini söylemeye çalışmıştım. Sony saf androide yakın bi arayüz kullandığı ve google ın sunduğu özelliklerin üstüne çok bişey katmadığı için zaten daha çok güncelleme vermeleri çok da zor değil

Knock0ut

Asistan
Reaksiyon puanı
60
Daha android 7 yeni çıkmışken kesin android 9 gelir demem mümkün değil tabiki burda sony nin daha çok güncelleme verdiğini söylemeye çalışmıştım. Sony saf androide yakın bi arayüz kullandığı ve google ın sunduğu özelliklerin üstüne çok bişey katmadığı için zaten daha çok güncelleme vermeleri çok da zor değil
Anladım, elbette haklısınız. Ben o yorumda XZ mi X mi kastettiğinizi anlamak açısından dedim. Android 8 i alabilme ihtimalinin yüksek olması benim için fazlasıyla yeterli yazılım tarafında. :):)

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Yanıtın için teşekkür ederim. Matematik problemi olmasının aslında yegane sebebi Xiaomi. Oyunu çok oynamam aslında, gün içinde yarım saat bir saat falan oynarım ama onu da keyifli oynamak istiyorum. Performans açısından yüksek isteme sebebim uzun ömürlü kullanım. OnePlus garanti olayı can sıkabilir, ama radarıma alacağım.
3310 çok performanslı bir telefon değil ama hala kullanılabilirliği var. Galaxy S3 en hızlı telefon değil ama hala kullanılabilir. Sosyal ağ, internet işleri için hala S2-S3 düşünülebilir. Performans ile uzun ömürlülüğü karıştırma :)

Knock0ut

Asistan
Reaksiyon puanı
60
3310 çok performanslı bir telefon değil ama hala kullanılabilirliği var. Galaxy S3 en hızlı telefon değil ama hala kullanılabilir. Sosyal ağ, internet işleri için hala S2-S3 düşünülebilir. Performans ile uzun ömürlülüğü karıştırma :)
Whatsappın açılmasını youtube'un veya bir internet sayfasının 1 saniye beklemek var 5 saniye beklemek var :) sürekli yeni özellikler ve güncellemeler geliyor, takip edebilmek lazım, bunun için de performans tabiki faydalı birşey bence :)