Bütçem Maksimum 2500 Lira

Knock0ut

Asistan
Reaksiyon puanı
60
Günlerdir telefon arayışındayım. Özellikle Xiaomi çok aklımı çeliyordu fakat listemden çıkardım. Sonuçta kağıt üzerinde ne kadar iyi olursa olsun bugün ekranını kırsam parasıyla dahi tamir ettirmeye kalktığımda sorun yaşama ihtimalim var, Türkiye'ye resmi olarak gelmeyen bir marka. Aynı zamanda Samsung da istemiyorum. S7 Edge tamam çok güzel ancak bütçemin oldukça üzerinde. S7 tasarımını sevmiyorum. S6 Edge ederinin üzerinde, Note 5 ise çıldırdı zaten, şu anki fiyatının nerdeyse yarısına satılması gerekirken bazı 2016 amiral gemilerinden pahalı satılıyor.

Maksimum bütçem 2400 lira ama ne kadar altında alabilirsem telefonu o kadar iyi olacak, tabi bütçeyi korumak adına uzun vadede çabuk havlu atacak bir telefon almak istemem. 2-3 yıl başımı ağrıtmasın istiyorum. İlk aldığım günkü gibi olmayacağının farkındayım elbette 3 yıl sonra.

Olmazsa olmazlarım;
İyi bir kamera.
Parmak izi okuyucu(ki bu bütçe aralığında hemen hepsinde var)
İthalatçı garantili bile olsa parçasını vb. bulabileceğim bir marka(Huawei P9, LG G5 vb.)
İşlemci gücünün iyi olması(Uzun vadeli kullanım açısından)

Tercih ettiğim özellikler;
Parmak izi okuyucunun arkada olması.
Tuşların ekranda olması.
Ekranın kaliteli olması. Çözünürlük tek başına bir ölçüt değil, ancak kaliteli görüntü almak istiyorum.
Altın renk dışında renk seçenekleri :D
Yazılım desteği.

Şu an aklımda bulunan cihazlar ise şunlar;

Bulunabilir ise 2500 liraya Asus Zenfone 3 Deluxe, 6 GB Ramli versiyon olursa hele şahane olur.

Sony Xperia XZ

Huawei P9, ithalatçı garantili. 1900 lira civarına geliyor.

LG G5 ancak kronik sorunlarından korkuyorum. Hele LG'nin ghost screen'i artık sorundan bile saymaması aslında direk elemem için yeterli bir sebep ama yinede sormak istedim.

Huawei Mate 8. Bu daha uygun fiyatlı bir alternatif ama ihtiyaçlarıma cevap verir mi bilmiyorum.

Aslında Sony Xperia X düşünüyordum, tasarımı inanılmaz hoşuma da gitti ama biraz fazla küçük geldi 5" ekranı. E bütçe de 2500 e kadar çıkabiliyorken aslında biraz daha üst segmente yöneldim.

Bu telefonları yorumlayabilirseniz, ve varsa başka önerileriniz sunabilirseniz sevinirim. Teşekkürler.:)

kadirirdem

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
708
Xz ve p9 tam size göre özellikle p9...