Bulut Bilişim?

enderknt

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar. 1.5 sene önce facebookta bi grup oluşturup dersler ile ilgili çalışmalar ve proje paylaşımları oluşturduk ve baya bilgi elde ettik. Fakat eski bilgilere ulaşıp bulmak facebookta zor oluyor. Bunun yerine internete o dosyaları upload edip eş zamanlı olarak görme imkanımız var mı? Ben netdisk ve skydrive a biraz göz attım fakat paylaşım konusunda bazı sıkıntılar var açıkçası. Özellikle netdiskte 1 hafta açabiliyorsunuz. Önerebileceğiniz fikirleriniz varsa çok memnun olurum.

S_T_A_L_K_E_R

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Dropbox denediniz mi? Sonuçta hepinizin görebileceği 2 gb'lık bir klasör oluşturuyor.

enderknt

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Hayır denemedim. Peki paylaşım nasıl oluyor acaba? Link gönderip direk dosyayı mı kaydediyoruz bilgisayara yoksa orda eş zamanlı görebiliyorlar mı?

S_T_A_L_K_E_R

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Dosya sahibi dosyayı dropbox klasörüne koyar. Dosya yüklendikten sonra diğer kişiler siteye giriş yaparak dosyaları görür. txt gibi dosyalar site içerisinde açılıyor fakat, rar, zip vs. tıklayıp bilgisayara kaydediliyor. Link göndermeye gerek yok yani. Sadece aynı üyelikle giriş yapılması lazım.

Yalnız Dropbox'ı hiç bu şekilde kullanmadım.

enderknt

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Evet denedim. Paylaşım kısmında paylaçacağınız kişilerin mail adreslerini yazıyorsunuz. karşıdaki kişide o arayüze yönlendiriliyor. Ben direk herkes aynı anda görebilsin istiyordum .Sanırım bahsettiğim olay blog tarzında bir şey =)

S_T_A_L_K_E_R

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Üyelik adresi ve şifreni kullanacak herkese ver. İsteyen, istediği anda indirir.

enderknt

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Evet buda mantıklı. Peki blog konusunda bir fikriniz var mı? Dediğim şey blog yoluylada sağlanabilir mi acaba?

S_T_A_L_K_E_R

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Blogda sadece bir kişi konu açmada yetkili olur. Paylaşım için de hotfile gibi siteler kullanılmalı. Onun yerine 2 gb yetiyorsa Dropbox kullanımı daha mantıklı.

Bir de Dropbox'ta farklı IP'lerden eş zamanlı giriş sorun oluyor mu iyice bir öğrenmek lazım.

enderknt

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Eş zamanlı girilmez olur biter ya=) Hocam çok teşekkürler..