Bugünün tarihini bir yere kaydedin

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mr_rain
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
Maksat belli Türkiye Cumhuriyeti, Anadolu’dan taşmasın..! Taştı işte Türkiye Cumhuriyeti; gördünüz! Geriye dönülmez bir halde taştı bugün…

804720110505024928652.jpg

Sınırlar zorlanacak- Sınırlar değişecek!
Bugünün tarihini bir yere kaydedin!
Çünkü bu tarih hem tarihsel kırılmalar yazılıp çizilirken hem de terörle mücadelede konsept değişimleri tartışılırken altı çizilecek bir tarihtir.
33 erin şehit edildiği 1993 yılından bu yana en büyük kaybı bu gece verdik.
Öncelikle milletimizin başı sağ olsun!
Lakin serin kalmak zorunda olduğumuzun altını baştan çizmek istiyorum.
Zira, serin kanlılığımızı yitirdiğimiz anda…
Yapmamız gerekenleri yapacağımızın endişesini taşıyorum..!
Birliğimizin temsilcisi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün hafta sonu Hakkari’deki sınır birliklerine yaptığı ziyaret ile ilgili yazdığım yazının son cümlesi şöyleydi:
“Üç vakte kadar çok sürpriz bir gelişme olacak göreceksiniz!”
Şimdi çok sürpriz gelişme dediğim mesele çok trajik, dramatik ve artık önü alınamaz bir gelişmeler zincirine dönüşmüş durumda.
Türkiye Cumhuriyeti fiili olarak artık Kuzey Irak’ta…
Dağlıca ve Aktütün saldırılarından sonra da Türkiye’yi Kuzey Irak bataklığına çekmek isteyen terör örgütü PKK ve onu destekçisi bölge ülkeleri nihayetinde bu geceki saldırılarla amaçlarına ulaştılar..!
Amaçlarına ulaştılar derken aslında içim yanıyor!
Zira, Kürt meselesinin çözümünde büyük mesafeler alınmışken, 15 Temmuz’da Silvan’da 13 askerimizi katleden terör örgütünün şiddeti bu kadar büyütmesinin amacı ne Kürt meselesine çözüm bulmak ne Abdullah Öcalan’a ev hapsi istemek ne de anadile özgürlük getirmek.
Maksat belli Türkiye Cumhuriyeti, Anadolu’dan taşmasın..!
Taştı işte Türkiye Cumhuriyeti; gördünüz!
Geriye dönülmez bir halde taştı bugün…
Türkiye artık fiili olarak Kuzey Irak’ta..
Bu saldırının öyle sonuçları olacak ki göreceksiniz, “sınırlar zorlanacak, sınırlar değişecek”
Siz bakmayın, televizyon ekranlarından şu anda “şöyle yapalım, böyle yapalım, eselim, gürleyeyim” diyenleri..!
Aklı selim olmakta büyük fayda var!
Bu memleketin terörle imtihanı çok dramatik kilometre taşlarıyla dolu kısaca hatırlayın.
1984 yılından bu yana yüzlerce saldırıda bir çok kayıp verdik, ama öne çıkanların kronolojisi şöyle:
15 Mayıs 1992-Şırnak-Taşdelen karakolu 600 kişilik grupla baskın: 27 er şehit, 40 terörist ölü
15 Haziran 1995-Şemdinli-Ortaklar karakolu : 15 şehit

4 Haziran 2007-Tunceli-Pülümür Kocatepe karakolu baskını: 7 şehit

21 Ekim 2007-PKK köprüyü havaya uçurdu, askerlere bomba ve roketatarlarla saldırdı: 12 şehit

10 Mayıs 2008-Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na PKK’lı grup saldırdı: 6 şehit
Bu olayları hatırlıyorsanız, aynı gün televizyon ekranlarından “Taş üstünde taş bırakmayalım” diye höyküren “aklı evvelleri” de hatırlamış olursunuz.
Ancak bilinçsizce höykürmek yerine, “işi ehline vermek” ve ehillerin yapmak istediklerine arka planda köstek olmamak gerek.
Sözümü biraz daha açayım:
Şuna inanıyorum ve hatta biliyorum: Terör örgütü PKK’nın saldırılarından neredeyse tüm Kürtleri sorumlu tutan toptancı bir dil kullanan ve sözüm ona kanaat önderlerinin kitle iletişim araçları üzerinden “toplumsal dokumuzu bozacak” açıklamalar yapmasını doğru bulmuyorum.
Ya da devletin terörle mücadelede demokrasi ve hukuku bir kenara bırakıp 1990’lı yıllara dönmesini bekleyen ve tavsiye edenlerin aslında bu memleketin hayrını istediklerini zannetmiyorum.
Siz Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün “Misliyle intikam” sözünü duyup ta, devlet aklının kaybolduğu zannına kapılmış olabilirsiniz..!
Ancak devlet Mümtaz’er Türköne’nin dediği gibi, “Devlet dediğimiz varlık, damarlarında soğuk kanın dolaştığı bir ejderhadır. Öfkeyle, nefretle hatta sevgiyle değil buz gibi bir akılla hareket eder.”
O halde, Kuzey Irak’a giren Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ne kadar PKK’lı öldürdüğüyle değil, bu harekâtın siyasal ve sosyal sonuçlarını düşünerek perspektifimizi kuralım.
Kalın sağlıcakla.
Hasan Öztürk / Haber 7
Hasan.ozturk[MENTION=4668]kan[/MENTION]al7.com

http://www.haber7.com/haber/20111019/Bugunun-tarihini-bir-yere-kaydedin.php

BEFEGA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5
Hasan ÖZTÜRK'ü bu güzel ve anlamlı yazısından dolayı tebrik ediyorum :)

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
adam doğru yazmış bunlar bizim gelişimimizin önüne geçmek bizi durdurmak için oynanan oyunlar bu oyunların kurbanı olmamak gerek umarım Devlet soğuk kanlı ejderha gibi kalır ve herzaman 1 adım sonrasını düşünür çünkü herzaman önde olan kazanır.

fatihcamli

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Abi dedigin dogru ama Girmeleri şart ölenlerde ya senni yakının olmasaydı ? Sınırları genişletmesilazım ve 1 son verilmesilazım dahanereya kadar bekliyeceksin ? vuracan kıracan. 1 insan kalay dogmuyor büyümüyor dimi ? 20 yıl beklemen lazım dimi ? 0 dan 20 yekdar 1 inasanın masrafını hesapla ve o insanı kaybet heryönden zararrr..

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
>>2002'de Rahmetli ecevit sıfır terörle bu hükümete bıraktı..
>>Son 9 yılda geldiğimiz nokta çok açıktır...Bunu anlayamayan çok insan var bu ülkede...Terör bu tutarsız politikalarla bitmez...

surmelim37

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Profesyonel askerleri göndersinler dağlara. 2 ay eğitim alan 20 yaşında ki genci gönderirsen elbette şehit olur. bu iş için eğitilmiş komandolar, özel kuvvetler var. neden onları göndermiyorlar. neden mi? onları okadar eğittik bir baskın da kaybedersek zarar ederiz diye düşünüyorlar ama şehit olan 20 yaşındaki genci düşünen yok. Teröristi elinde otomatik silahla görüyorsunuz aranızda 20 metre var telsizle bildiriyorsunuz ama komutan size sadece şunları söylüyor " Bırakın gitsinler" yada vurma emrimiz yok.. bu kafayla gidersek daha çook şehit veririz. Karakolun etrafını çeviriyorlar ama komutan ateş emri vermiyor sanki baskına gelmiş adama teslim ol deyince teslim olacak.

BEFEGA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5
>>Son 9 yılda geldiğimiz nokta çok açıktır...Bunu anlayamayan çok insan var bu ülkede...Terör bu tutarsız politikalarla bitmez...

Bu 2002'den önce hiç terörün olmadığını veya şehit olmadığını nerenizden uyduruyorsunuz çok merak ediyorum ?

rb2344

Asistan
Reaksiyon puanı
0

2002'den önce teröristler silah bıraktı da bizim mi haberimiz yok! sıfır terör ne demek? 2002'den sonra ne oldu ki terör bu kadar tırmandı? bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığından yuvalarına çomak sokmaya geçildi diye, birilerinin rahatı bozuldu diye değil mi bu kalleşlerin hareketleri?

ahky

Profesör
Reaksiyon puanı
65
Siyasi mücadelenin yanında ( destek veren ülkeler ) Kara harekatı şart.

malatya

Profesör
Reaksiyon puanı
6

dediğin mantıksız kardeş.hükümet napsın diğer partilere söylüyor bildiğiniz varsa sizin söylediklerinizi yapalım ses yok.hükümet istifayla işmi olur sanki diğeri gelince kökten bitirecek.bu sınırların yeniden çizilmesi lazım onuda yapabilecek bi hükümet varsa bunlar yapar bence.her yönden güçlüler adam ırak sınırı çizmiş dağın hepsini bize vermiş suriye sınırı çizilmiş dağlar yine bizde 10 km daha ileri olsa dümdüz alan ama işte adamlar taa 100 sene önceden başlatmışlar zaten harekatı sen ne yapsanda boş.dağın başına askeri üs kurulmuş havadan helikopterler olmasa gidilmez.bi saldırı olsa takviye kuvvet gelene kadar zaten yerle bir ediyorlar.yani anlayacağın birileri işini sağlam yapmış bi türlü düzeltemiyoruz.bu saatten sonra yapacağımız şehitlerimize ölmüşlerimize ALLAHTAN rahmet dileyip birliktelik olmak.Her anımızda her namazdan sonra bunların bitmesi için artık beddua etmek.üzerimize ne gerekiyorsa yapmak.ALLAH RAHMET EYLESİN.

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
Gülün orda bulunduğunu gösteren fotoğraflar bana resmen yer işaretleme gibi geldi, o teroristler illa bilirler oraları, fotoğraflar da sızdırılmış ya da görüldükten sonra bu katliam yapıldıysa, o fotoğraflar teroristler için istihbarat değil de ne olur acaba?...

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Bu yazıyla çok umutlandım. :P
Yontun kendinize, desteklediklerinize.

Tarihi kaydettik. 19.10.2009

tarkankarabas

Asistan
Reaksiyon puanı
2

çünkü rahmetli ecevit bu ülkeyi öyle bir ekonomik krize soktu ki pkknın olmasına gerek yoktu. şimdi biraz biraz ekonomi rahatlayıp ülke başını kaldırınca ister istemez terör arttı. 12 eylülden sonra bu ülke ne zaman biraz toparlansa pkk azar bunu iyi inceleyin.