Buda Bizden Olsun Ameliyatı

Bu konuyu okuyanlar

TuningMert

Dekan
Katılım
4 Ocak 2007
Mesajlar
5,659
Reaksiyon puanı
84
Puanları
0
İZMİR'de 4 yaşındaki Beyza Dizmen, özel bir hastaneye bademcik ameliyatı için götürüldü. İddiaya göre Beyza'nın önce geniz eti alındı, ailesi “Geniz eti değil, bademcikleri alınacaktı'' deyince doktorlar, küçük kızı iki saat içinde ikinci kez ameliyat etti. Aile, doktorlar hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Özel Central Hospital Hastanesi Başhekimi Zeki Hozer ise, Beyza Dizmen'in tedavisinde doktorların yanlış tedavi uygulamadığını, hem bademciklerin hem de geniz etinin alınması gerektiğini söyledi.
Bolu Merkez İzzet Baysal Endüstri Meslek Lisesi'nde 10 yıldır motor öğretmenliği yapan 34 yaşındaki Sezer Dizmen, okulların tatile girmesiyle birlikte 1.5 ay önce eşi Fatma Dizmen ve kızı Beyza Dizmen'le birlikte İzmir'in Bayraklı Semtinde oturan anne ve babasını ziyarete geldi. Dizmen, uyurken horlaması, tıkanması ve öksürmesi üzerine kızı Beyza'yı aynı semtte bulunan özel hastane Central Hospital'a götürdü. İddiaya göre Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Ariel Uzun, Beyza'yı muayene edip, bademciklerinin alınması gerektiğini söyledi. Kızını Ege Üniversitesi Hastanesi'ne de götüren Sezer Dizmen'e, burada da ameliyat edilmesi gerektiği belirtildi.
Dizmen bunun üzerine hem evlerine yakın olması, hem de hemen ameliyat günü vermeleri nedeniyle Central Hospital'ı tercih etti. Dizmen, doktorların, 4 yaşında olmasına rağmen sadece 12 kilogram ağırlığındaki kızı Beyza'yı yanlış ameliyat ettiklerini, bademcikleri yerine geniz etini aldıklarını, hatalarını fark edince iki saat içinde ikinci kez narkoz vererek, bademciklerini aldıklarını öne sürdü.
Cumhuriyet Savcılığı'na doktorlar hakkında suç duyurusunda bulunan Dizmen, “Kızım Beyza 10 Ağustos Cuma günü saat 09.30'da ameliyata girdi. Ameliyattan çıkınca bademcikleri yerine geniz etinin alındığını fark ettik. Doktorlar yanlışlık yapıldığını söyledi. Bizim tepkimiz üzerine ‘geniz etini fazladan almışız. Kızınız ölmedi ya ne istiyorsunuz. Bunda abartacak ne var. Bademciği de alırız. Bu da bizden olsun’ dediler. Kızımı bademciklerini almak üzere saat 11.00'de yeniden ameliyata aldılar. İnsan sağlığı hiçe sayılıyor. Benim çocuğum kobay değil. Bademcik diye ameliyata giriyor. Geniz eti alınıyor. İki saat içinde iki ayrı ameliyat. 12 kilogramlık bir vücut buna nasıl dayanır? Doktorların bu ihmali cezasız kalmamalı'' dedi.
Hastane yönetimi ve doktorlar hakkında görevi ihmal ettikleri iddiasıyla Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan ve tazminat davası açmaya hazırlanan Sezer Dizmen, kızı Beyza'ya yapılan tedavinin yazılı olduğu dosyayı da Avukatı Sibel Şuman aracılığıyla istemelerine rağmen alamadıklarını söyledi. Sezer Dizmen, kızı Beyza'yı Central Hospital'dan çıkararak, Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne götürdü.
Sezer Dizmen, altı yıl önce aynı hastenede kalbinden by-pass ameliyatı olan babası 62 yaşındaki Abdülbaki Dizmen'in damarda pıhtılaşan kanın beyne gitmesi nedeniyle sol tarafına felç geldiğini, o dönemde de doktorların “Hata bizden kaynaklanıyor, özür dileriz'' dediklerini ileri sürdü, “Bilinçsizlikten hastaneden davacı olmadık'' diye konuştu.

‘YANLIŞ TEDAVİ UYGULANMADI’

Central Hospital Başhekimi Zeki Hozer, yaptığı açıklamada, Beyza Dizmen'in tedavisinde doktorların yanlış tedavi uygulamadığını, hem bademciklerin hem de geniz etinin alınması gerektiğini ileri sürdü. Dr. Hozer, geniz eti ve bademciklerin iki ayrı ameliyatla alınması konusunda ise “Hastanemiz yanlış bir tedavi uygulamadı'' demekle yetindi. Başhekim Hozer, Hozer, her iki operasyonu geçiren çocuğun sağlık durumunun iyi olduğunu, ancak yakınlarının doktor izni olmadan hastayı çıkardıklarını kaydetti.

Kaynak:Milliyet
 

Ahmethz

Rektör
Emektar
Katılım
7 Eylül 2006
Mesajlar
12,440
Reaksiyon puanı
398
Puanları
83
devir o kadar değişti ki artık kime güveneceğimizi bilemiyoruz :( %( :L
 
Üst