xismailaydin
Profesör
Linux'un gözünü seveyim.
tamam herşeyi sizin gördüğünüz gibi görmüyorum (font meselesi)
ama forever Ubuntu
tamam herşeyi sizin gördüğünüz gibi görmüyorum (font meselesi)
ama forever Ubuntu

o flash diskte kesin virüs vardır o zaman özellikle autorun.inf
O ne demek ya :icon_-1:
Kasadan duman veya ekrandan kurukafah34r: çıkmadığı sürece kralı gelsin.
Vız gelir tırıs gider.:devil:
Neden çokmu komik şeyler yazıyorum?ben senin yorumlarına çok guluyom yaa
honline dediğine çok güldüm cidden.Yani virüsten kurtulmak bir format uzakta.Keşke dediğin gibi olsa.Arkadaşlar bu olhrwef.exe virüsü bendede var.Sisteme kurmadığım anti virüs,anti malware,ad-aware ve rootkit yazılımı kalmadı.Ama genede bulamadı.Son çare formattı.Tam kurtuldum dedim.Gene sisteme bulaştı.Bu virüs harddiskin ön yükleme verilerine kaydoluyor ve istediğiniz kadar format atın gitmiyor.Allah sonumuzu hayreyleye...
Virüs sadece C sürücüne bulaşmayabiliyor, o yüzden format her zaman çözüm olamayabiliyor.
format atarsinda ya hard dikin icinde önemli dosyalarin varsa ve cok önemliyse de ayni seyleri düsünürmüsün?honline'ye soru...
Autorun.inf dosayası virüs değildir. Sadece neyi otomatik olarak çalıştırıyor onu bulmak gerekir. Autorun.inf dosyasını silersen virüs silmiş olmazsın. Sadece var olan virüsün otomatik olarak çalıştırılmasını engellemiş olursun.(ki muhtemelen bi şekilde kendini çalıştıracaktır) Autorun.inf dosyasını silmeyip içine girerseniz şayet neyi çalıştığını görüp ilgili virüsü bulup neredeyse oradan silebilirsiniz.
Saygılar..
Bu güne kadar 9 milyon bilgisayarı etkileyen Conficker hız kesmiyor. Sıradaki siz olabilirsiniz!
Aynı konuyu Kaspersky amca da işlemiş virüs incelemesinde.Eğer pc nize bu virüs bulaşmadıysa microsoft sitesinden bu yamayı indirerek korunabilirsiniz.(MS08-067)
Bu güncelleştirmenin pc nizde olup olmadığını anlamak için denetim masası/proagram ekle kaldır/üstte yüklü güncelleştirmeleri göstere tıklayın ve bu kodu arayın,varsa sorun yok,yoksa hemen yükleyin.İşletim sisteminizin diline göre yüklemeyi unutmayın...
Bu bir solucan(worm),henüz ana çıkış kaynağı belirlenememiş.Microsoftun yaması ekimde yayınlandı,muhtemelen pc nizde yüklüdür,ev kullanıcılarının dikkat etmesi gereken usb flash bellek kullanımı ve güvenliği düşük bilgisayar ağlarından bağlanmamaları...
Solucan yayılma temelinde genellikle internet cafe ve firmalar ilk sırada,yani genel kullanımda olan ağlar...
Antivirüs programlarınızı güncel tutun,henüz bulaşmamışsa bu önlemleride alırsanız tehlike yok...
-----------------------------
VİRÜS NASIL YAYILIYOR?
Microsoft’un yayınladığı bültene göre solucan Windows içinde bulunan ses hizmetleri, sunucu yazılımları gibi arkaplan servislerinin çalışmasını saplayan “services.exe” isimli uygulamayı enfekte ederek, aslında Windows’un çalışması için gerekli olan bu uygulamanın bir parçası haline geliyor.
Services.exe’nin bir parçası haline gelen zararlı betik parçacığı, kendisini Windows’un sistem klasörü altına kopyalayarak, 5-8 karakterli bir “dll” dosyası olarak saklıyor. Windows’un uygulama ayarlarını tutan “Registry” (Kayıt kitaplığı) içinde bir düzenleme yapan uygulama, bu noktadan sonra kendini sistem için gerekli bir servis olarak tanımlayarak bilgisayar açık olduğu her an arkaplanda çalışmaya devam ediyor.
Solucan çalışmaya başladığı andan itibaren bir HTTP sunucusu (İnternet üzerinden tarayıcı vasıtasıyla ulaşabilen Web sunucu hizmeti) oluşturuyor, sistemin en son Geri Yükleme Noktasını (System Restore Point) silen virüs bu şekilde temizlenmesini daha güç hale getiriyor ve saldırganların sitesi üzerinden dosyalar yüklemeye başlıyor. Bu şekilde uzaktan bağlanan saldırganlar enfekte olan bilgisayarda kolaylıkla istedikleri işlemleri gerçekleştirebiliyorlar.
Birçok solucan, İnternet üzerinden bağlandıkları siteler sayesinde kolaylıkla ayırt edilebiliyor ancak, Conficker olarak anılan bu yeni solucan, tamamen rasgele isimlerle (mphtfrxs.net, imctaef.cc, ve hcweu.org gibi) oluşturulmuş yüzlerce alan adına bağlanan son derece sofistike bir algoritma kullandığı için rahatlıkla fark edilemiyor. Çünkü sayısıyla yüzlerle ifade edilen bu alan adlarından hangisinin saldırganın websitesi olduğu henüz çözülebilmiş değil. Solucanın hangi internet sitesinden zararlı betiği çekip çalıştırdığını anlamak neredeyse imkansız.
Microsoft’un yorumlarına göre, zararlı yazılım dünyanın farklı noktalarında bir çok bilgisayarı ele geçirmiş durumda. En çok hasarı ise Çin, Brezilya, Rusya ve Hindistan’da bulunuyor.
------------------------------------
son bölüm alıntıdır...Bulaşmışsa,anlamanın en kolay yollarından biri sistem geri yüklemeyi çalıştırın ve geçmiş bir zamana geri yüklemeye çalışın pc nizi,bunu gerçekleştiremiyorsanız,işiniz zor...
Çözüm...kesin çözüm format denilebilir...
Bende herkese diyorum şu windows 7 betayı kullanmayın diye ama dinleyen yok. Kullananlara Allah yardım etsinBu güne kadar 9 milyon bilgisayarı etkileyen Conficker hız kesmiyor. Sıradaki siz olabilirsiniz!
Windows 7 ve Vista, son döneme damgasını vuran Conficker solucanına ne kadar karşı koyabiliyor? Güvenlik uzmanları konuyla ilgili araştırmalarını sürdürdükçe daha ürkütücü sonuçları keşfetmeye başladılar. En önemli veri ise, virüsten etkilenen sistemlerin 9 milyonu bulmuş olması.
Görünüşe göre, daha dirençli oldukları düşünülen Windows Vista ve Windows 7 Beta işletim sistemleri de şu anda Conficker solucanına karşı savunmasız durumda. Hızla yayılmak için yerel ağları ve USB bellekler gibi taşınabilir depolama aygıtlarını kullanan Conficker, önlem almamış kullanıcıların Vista ve Windows 7 sistemlerine bulaşabiliyor.
Bu sistemlerin önemli bir tehdit altında olduğunu F-Secure firması keşfetti. Vista için bu sorunla mücadelenin önlemleri konusunda çalışmalar devam ediyor. Windows 7'nin ise henüz çok genç bir sistem olması ve zaten üzerindeki çalışmaların tamamlanmamış olması nedeniyle, yeni işletim sistemi piyasaya çıkmadan önce bu tip sorunların yaşanması son derece normal. ÖZellikle şu anda Windows 7'nin betasını kullananlar için tehlike had safhada...
o kadar kesin konuşma istersen
F disk yapsan bile silinemeyen virüsler var![]()