- Konuyu başlatan
- Reaksiyon puanı
- 2,078
Yaratılmışsa bir sebebi vardır.Ölüm her canlıya haktır.Savaşlarda,kazalarda ölenlerle bizim öldürmemiz aynı şey değil.Eceli gelen her canlı ölümü tadıyor bu işleyişe karışamayız.Benim anlatamadığım konuyla sizin ne anladığınız çok farklı.Bir kere bu insan üretici değil yani üreticilerin ne olduğunu hayvanlarla alakalı olanlar bilir.Her kızana geldiğinde köpeği çifleştirir işi biten yaşlı hayvanları da atarlar.Bu hayvanların tehlikeli olabileceğinin gayet farkındayım.Şehrin göbeğinde böyle tehlikeli bir hayvanı apartmanda besleyemezsiniz.Beslememelisiniz zaten.Allah korusun dediğiniz gibi birine zarar verebilir sonuçta dar alanda hayvanda agresif olur.Herkes yasaklı ırk denilenleri beslesin gibi bir algım yok anlayacağınız.Benim derdim yapılan haksızlıkla alakalı.Recep bayraktarın üretme,dövüştürme gibi bir niyeti yok.Sırf köpekler için kalkıp memleketine dönmüş.Dağın başında kendi halinde bakıyor hayvanlara.Evet tasvip etmediğim hareketleride olmuyor değil ama sorun şu ki isnat edilen iftiraların hiçbirini yapmıyor bu kişi.Dişileri koruyor çifleşmemeleri için.Ama üreme hakkı konusunuda tartışmak gerek burda.Yani kısırlaştırmak da ne derece haddimize.Benim kedilerimde kısır.Biri mecburi ötekisi de benim çok isteğim olmadan oldu ancak tamamen karşı değilim gene de doğal olanı bozmak olduğunu biliyorum.İftira ile el bebek gül bebek bakılan hayvanları alıp barınağa kapatmak sizce haklı olan mı? Komşulardan veya o hayvanların saldırdığı birinden gelen bir şikayetle değil tamamen kin ve nefretle hiçbir şey yokken yapılmış bir şikayetle alınıyor bu hayvanlar? Benim anlatmak istediğim bu kişinin uğradığı haksızlık çoluğu çocuğunun gözyaşları.Ha siz diyeceksiniz bu yaparsa herkes yapar...Zaten yapıyor.Dövüştüren,saldırtan,kedi öldürten binlerce ruh hastası var.Peki bu ruh hastalarının cezasını hayvanlar mı çekmeli? Veya böyle sorunsuz bakanlar mı? Ben köpeklere çok yanaşabilen birisi değilim ancak sokağımızdakilere yemek veriyorum.Bir gün birisinin arka kısmında yara gördüm. Yatıyolardı Yoldan geçerken durup biraz baktım ne var acaba diye bir anda hayvan ona baktığım için üstüme koşmaya başladı.Sadece uzak dur diye korkuttu.Ve bir akşam gene yemek vercektim görmedim bile köpeği yaklaşmışım gene benim üstüme koştu.Sonra bunları beslemeyin saldırıyolar falan diye laf olmaya başladı.Kendim yaşadım yani dedim ah neden saldırıyorsunuz güzelce yaşayıp gitseniz...Köpek tehlikesizdir demiyorum bunu anlatmak istiyorum.Saldırgan olabilir ama ne yapmak lazım? Barınağa alsınlar tamam öyle diyelim.Barınaklarda hayvana verirsen yer vermezsen ölür...Sokakta en azından ordan burdan ne bulursa.Biz dengeyi tutturamıyoruz.Bende istemiyorum kimsenin canının yanmasını.Kimse istemez.Belki buna rağmen saldırmasını isteyen manyaklar olabilir ama ben istemiyorum.Olayın özünde ırk farketmeksizin köpekler şakaya gelmez.Uygun koşulların yoksa bakmak doğru değil.Hele böyle güçlü köpekleri dövüştürmek falan zaten doğru değil.Yasak ırk demek saçma bir tabir.Hepsi aynı zararı verebilcek kabiliyette varlıklar.Onları ırkıyla değil mizaçlarıyla yargılamak gerekiyor.Olmaz olmaz dememek lazım sizin durumunuz gibi şeyler yaşanabilir.Tedbirli olmak iyidir ama haksızlık karşısında susmak da yakışmaz bizlere.Benim sinir olduğum şey yasaksa yasak bilmem ne diyerek direk suçlayıcı,yargılayıcı saçma bir tavır içine girenler.Evet duygusal yaklaşabilirim.Öyle her kanalı izlemem ama bu kanal beni mutlu ediyordu ve üzüldüm gerçekten.Sanki kendi canımı elimden almışlar gibi hissettim.Bu tarz yorumlara tahammül edemiyorum.Kim haklı kim haksız umrumda değil aslında bu yasak ırk mevzusunda.Sonuçta herkes yarası olan yerden konuşuyor.Keşke hiç bu mevzuları konuşmaya gerek kalmasa dostça yaşayabilsek her canlıyla.Ama hayat toz pembe değil hiç de olmayacak....Hocam kimse herhangi bir canlı için yaşasın veya ölsün diye karar veremez ki. Şimdi yaşamasını istemeseydi Allah yaratmazdı gibi bir düşünce var ise biraz yanlış olur. Allah bütün yarattıklarını bir sebep sonuç içerisinde yaratır. Yani bir canlı dünyaya gelmesi için bazı şartların oluşması gerekiyor. Bu mantıkla hareket edersek savaşlarda kazalarda ölenler sebepsiz sırf Allah istedi diyemi ölüyor? Ben şahsen kedici bir insanım. Askerde dahi kedi yetiştirmişliğim var. Bu bahsi geçen hayvanın gözümün önünde kedi öldürmüşlüğü ve sahibininde dahi hiç bir şey yapamamışlığı var. Bu durumda siz benim yerimde olsanız ne yapardınız? Birde o kedinin sizin olduğunu yada kedi yerinde çocuğunuz olduğunu? Yukarıda arkdaşlar kötü bir şey demek istemiyor. Sadece olayın kanuni boyutunu anlatmaya çalışmışlar. Hayvan sevgisi iyi insanlara mahsus bir olaydır. Sizde iyi bir insansınız ama dediğim gibi olaya fazla duygusal yaklaşıyorsunuz. Tekrar söyleyeyim kimse öldürülsün demiyor fakat ürememeleride gerekiyor. Belki kontrol altında özel çiftliklerde yetiştirilebilir konu hakkımda bilgim yok ama arkadaşın yetiştirdiği yer özel bir yer değil.
Son düzenleme: