bu soruları çözemedin

Susamcocuk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
30
1. Sayısal veri tipinde olduğu bilinen bir değişkenin değerlerinden biri aşağıdakilerden hangisi olamaz?
"bilgisayar"

3.0

3.14

98765
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aşağıda verilen değişken isimlerinden doğru olanı işaretleyin

sinif_kodu

okul numarası

dönem puanı

1.bolum

Ekli dosyalar

• dfdfddffewwdsd.JPG
    dfdfddffewwdsd.JPG
    34.9 KB · Görüntüleme: 66

differentturk

Profesör
Reaksiyon puanı
3,059
1. Sorunuzun cevabı 3.14 çünkü bu tür sayılar için özel bir değişken türü var. 2. Soruda kafam karıştı ilk veya son şıklardan biri ama bence sinif_kodu. 3. Soru da kenar1*2 + kenar2*2

chnkyn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
14
programlama açısından bakarsak, 1.soruda 3.0 ve 3.14 sayı türleri double ve/veya float türünde saklanabilir ama diğeri int tanımlanabilir.mantıklı olan diğeri görünüyor.Yine de python da nasıl yorumlanır bilmiyorum
2.soru sinif_kodu dur.değişken isimlerinde boşluk kullanılmaz ve türkçe karakterler de
ekteki çevre sorusu için de => 2 * ( kenar1 + kenar2)
() parantezler işlem önceliğini yükseltir.önce kenar1 ve kenar2 yi toplar sonra toplamın 2 katını alır yani çevreyi

Susamcocuk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
30
programlama açısından bakarsak, 1.soruda 3.0 ve 3.14 sayı türleri double ve/veya float türünde saklanabilir ama diğeri int tanımlanabilir.mantıklı olan diğeri görünüyor.Yine de python da nasıl yorumlanır bilmiyorum
2.soru sinif_kodu dur.değişken isimlerinde boşluk kullanılmaz ve türkçe karakterler de
ekteki çevre sorusu için de => 2 * ( kenar1 + kenar2)
() parantezler işlem önceliğini yükseltir.önce kenar1 ve kenar2 yi toplar sonra toplamın 2 katını alır yani çevreyi
eyw

1. Soruda başta bilgisayar yazılmış ama ne anlama geldiğini çözemedim?
bu bir seçecek