Bu Soğutuculardan Hangisini Tercih Ederdiniz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan dopeboy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

dopeboy

Asistan
Reaksiyon puanı
66
En son Arctic diye düşünüyordum sonra kötü yorumları görünce aşırı çelişkide kaldım. Lütfen yardımcı olun yoksa ben biraz daha kurcalarsam kafayı yiyeceğim. İşlemcim i7 8700.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
coolermasteri zamanında o kadar önerdiler ki,dayanamayıp aldım. Aldığım gibi de sattım.Hacimsiz ve performansı pek başarılı olmayan bi soğutucu. .Şimdiye kadarda, elimden hiç geçmediyse 30-40 tane değişik hava soğutma geçmiştir,overclock nedeniyle.

dopeboy

Asistan
Reaksiyon puanı
66
coolermasteri zamanında o kadar önerdiler ki,dayanamayıp aldım. Aldığım gibi de sattım.Hacimsiz ve performansı pek başarılı olmayan bi soğutucu. .Şimdiye kadarda, elimden hiç geçmediyse 30-40 tane değişik hava soğutma geçmiştir,overclock nedeniyle.

Peki hangisini önerirsin bunlardan?

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Artict 34 ucuz. Tek fanlı ağırlığıda 600 gr. Yani soğutma bloğu,yani ısı transferinin olduğu malzemeden pek kısılmamış.Zaten şunu söyliyeyim,en kötü 120 MM kule tip, ve ısı borulu hava soğutmayı alsanda ,senin o minik stok soğutucun ile kıyas bile olmaz.

ThorJ

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,805
Aerocool Cylon4. Ama fiyata önem verirsen, Freezer34.

dopeboy

Asistan
Reaksiyon puanı
66
Artict 34 ucuz. Tek fanlı ağırlığıda 600 gr. Yani soğutma bloğu,yani ısı transferinin olduğu malzemeden pek kısılmamış.Zaten şunu söyliyeyim,en kötü 120 MM kule tip, ve ısı borulu hava soğutmayı alsanda ,senin o minik stok soğutucun ile kıyas bile olmaz.

Tabiki. Şuan örneğin Quantum Break, Steep, pes 20 gibi oyunları açtığımda işlemci sıcaklığım yaklaşık 70-80 dereceleri buluyor. Bunlardan birini aldığımda zaten en yüksek 60-62leri görürüm gibime geliyor. Ama insan alınca en iyisini fiyat performans olarak almak istiyor. O halde arctic alacağım. Acaba esport mu alsam yoksa düz normal mi alsam? Arasında pek de bir fark yok. Bilemedim.

ThorJ

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,805
Tabiki. Şuan örneğin Quantum Break, Steep, pes 20 gibi oyunları açtığımda işlemci sıcaklığım yaklaşık 70-80 dereceleri buluyor. Bunlardan birini aldığımda zaten en yüksek 60-62leri görürüm gibime geliyor. Ama insan alınca en iyisini fiyat performans olarak almak istiyor. O halde arctic alacağım. Acaba esport mu alsam yoksa düz normal mi alsam? Arasında pek de bir fark yok. Bilemedim.
Esport alın.

ThorJ

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,805
Fiyat olarak hemen hemen hepsi kafa kafayalar. Açıkcası arasında 2-3 derece fark olacaksa direk 183 TL'lik Arctic Freezer 34 düz olanından alayım. 2-3 derece için fazladan 50-60 tl vermek saçma.
Dediğim gibi paraya önem veriyorsanız Arctic Freezer'lardan birisini alın. Bence E sports alın.

dopeboy

Asistan
Reaksiyon puanı
66
Aralarında en iyisi Arctic 34 gibi,f/p olarak.

Yani Esports olmayanından bahsediyorsunuz değil mi? Yani boşuna 55 tl para vermek saçma geliyor pek bir fark yoksa soğutma açısından.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dediğim gibi paraya önem veriyorsanız Arctic Freezer'lardan birisini alın. Bence E sports alın.

Yani bütçemi bi tık zorluyor. Kargoyla birlikte 245 civarlarına çıkıyor. O yüzden de düz Esports olmayanından almak istiyorum, tabi aralarında pek bir fark yoksa.

Emir Aydın

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,635
Yani Esports olmayanından bahsediyorsunuz değil mi? Yani boşuna 55 tl para vermek saçma geliyor pek bir fark yoksa soğutma açısından.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yani bütçemi bi tık zorluyor. Kargoyla birlikte 245 civarlarına çıkıyor. O yüzden de düz Esports olmayanından almak istiyorum, tabi aralarında pek bir fark yoksa.
Aralarında ne kadar fark var tam bir bilgim yok ancak Arctic 34 yeterli gelecektir,e sports un senin de dediğin gibi 2-3 derece farkı vardır büyük ihtimal.

dopeboy

Asistan
Reaksiyon puanı
66
Aralarında ne kadar fark var tam bir bilgim yok ancak Arctic 34 yeterli gelecektir,e sports un senin de dediğin gibi 2-3 derece farkı vardır büyük ihtimal.

O halde esports olmayanını tercih etmem daha mantıklı geliyor. Hangi siteyi önerirsiniz? Bu sitelerde hayli şikayet olduğunu gördüm.

dopeboy

Asistan
Reaksiyon puanı
66
Son güncelleme olarak arctic freezer 34 satın aldım. Esports olanı almadım. Umarım eaports almadım diye pişman olmam :)

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Hiç bi şey olmaz Testlerde aralarında 1-2 derece var O da ,alümnyum kanatları biraz profilli yaptıklarından.Fazla para vermeye gerek yok.

dopeboy

Asistan
Reaksiyon puanı
66
Hiç bi şey olmaz Testlerde aralarında 1-2 derece var O da ,alümnyum kanatları biraz profilli yaptıklarından.Fazla para vermeye gerek yok.

O zaman iyi sevindim. Bakalım gelsin bi kullanalım da görücez :)